kominiarz 25.06.2004 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 No właśnie, czy jest sens zaczynać z ogrodem jeszcze przed pobudowaniem budynku na działce? Czy posadzone iglaki zniosą to wszystko co się dzieje na budowie? Pozdrawiam kominiarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 25.06.2004 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 to zalezy jak duza masz dzialke i jak rozplanujesz skladowanie materialow itp sprawy. przy dzialce wielkosci ok. 1000 m2 raczej nie radze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 26.06.2004 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2004 to zalezy jak duza masz dzialke i jak rozplanujesz skladowanie materialow itp sprawy. przy dzialce wielkosci ok. 1000 m2 raczej nie radze Dzięki, chyba masz jednak rację. A tak mnie korci żeby posadzić troszkę fajnych iglaków Pozdr...kominiarz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 26.06.2004 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2004 Ja już zacząłem budowę ale w tym roku chyba nie zrobię stanu surowego otwartego ale na jesień już zaczynam sadzić żywopłot i powoli kształtować cały ogród łącznie z mlutkim stawem. Bez i jeszcze jakieś krzewy jusz posadziłem. A działeczkę to mam 2,5 k m^2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 26.06.2004 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2004 A ja widzialem dzialke mojego brata ciotecznego który włąsnie dwa lata temu zbudował dom i zdziwiło mnie ze jego ogród wyglada na duzo starszy.Jak mi wyjaśnil prace w ogrodzie i sadzenie roślin zaczła 6 lat wcześniej kiedy nabył ten kawalek ziemi. W jego przypadku udało sie zachować nasadzenia choć dzialka ma wlasnie około 10arów.Dlatego mysle ze warto próbowac bo kiedy zbudujemy dom mozemy od razu czuć sie tak jak byśmy w nim mieszkali od lat, patrzac na znajomy krajobraz który sami wypielegnowaliśmy wcześniej. A co do zachowania ,to po prostu trzeba wcześniej włozyć troche pracy w planowanie, a w czasie budowy na pilnowanie robotników.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 26.06.2004 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2004 A ja widzialem dzialke mojego brata ciotecznego który włąsnie dwa lata temu zbudował dom i zdziwiło mnie ze jego ogród wyglada na duzo starszy.Jak mi wyjaśnil prace w ogrodzie i sadzenie roślin zaczła 6 lat wcześniej kiedy nabył ten kawalek ziemi. W jego przypadku udało sie zachować nasadzenia choć dzialka ma wlasnie około 10arów. Dlatego mysle ze warto próbowac bo kiedy zbudujemy dom mozemy od razu czuć sie tak jak byśmy w nim mieszkali od lat, patrzac na znajomy krajobraz który sami wypielegnowaliśmy wcześniej. A co do zachowania ,to po prostu trzeba wcześniej włozyć troche pracy w planowanie, a w czasie budowy na pilnowanie robotników. Pozdrawiam Zabieram się do sadzenia moich ulubionych iglaków Czy ta pora roku to dobry pomysł na sadzenie? Ostatnio jedna pani ze szkółki z iglakami zapewniała mnie że w 100% wszystko się przyjmie z drugiej strony słyszałem że lepiej z tym poczekać do jesieni Jak to w końcu jest z tymi iglakami ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 27.06.2004 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2004 Aby posadzone z bryłą ziemi (kupione z doniczką) iglaki przjmowały się trzeba je :- sadzić w dole wypełnionym torfem- obficie i co kilka dni przez 3 miesiące podlewać (wyrobić misę z ziemi dla podlewania)- po posadzeniu nie udeptywać ziemi nogami, bo może się bryła ziemi rozkruszyć i poobrywać korzenie.Udeptuje się tylko sadzonki bez bryły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcy 27.06.2004 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2004 A ja bym Ci jednak odradzała sadzenie iglaków na niezamieszkanej działce. Iglaki to bardzo łakomy kąsek dla złodziei Przywiążesz się do swoich roślinek, będziesz o nie dbał, podlewał, a pewnego dnia przyjedziesz i zobaczysz dziurę w ziemi. Wiem jak to ból Posadź liściaste. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts