Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi zewnętrzne malowane na dwa kolory z różnych stron - co poza Dierre?

Recommended Posts

Swego czasu szukałem, i nadal szukam, antywłamaniowych drzwi zewnętrznych do mieszkania w bloku. Dość istotne wydaje mi się, by była możliwość wyboru różnych kolorów drzwi od ich stron. Chodzi o to, że w środku chcę, by były białe (lub prawie-białe/szare) a na zewnątrz jakiekolwiek byle ciemnie i niewyglądające na bogato i niełatwe do wybrudzenia czy nawet zdewastowania.

Czy poza Dierre ktoś produkuje coś takiego? Tylko u tego, dość drogiego względem jakości, producenta (za skandal uważam, jak tanio wciskają drzwi deweloperom, a jak drogo je sprzedają w detalu w sklepach), przedstawiono mi drzwi na dwa kolory jako oczywisty standard.

Dodatkowo istotne jest dla mnie bezpieczeństwo zamka - drzwi jakiego producenta nie są "oklepane" u złodziei?

Bardziej niż wyważenia obawiam się właśnie manipulacji i otwarcia zamka przez "specjalistę", jako, że mieszkanie jest w zakamarku klatki schodowej a sąsiadów mało.

Co mnie jeszcze interesuje to by od wewnątrz dało się zamykać na "korbkę" bez wkładania klucza itp. ale to chyba dość częsty standard.

ps. w Warszawie ogrom nowych inwestycji deweloperskich ma oddawane lokale z drzwiami Dierre - to moja kolejna obawa: pewnie spece od włamań mają drzwi tej firmy już dość dobrze na oku. Gerda raczej też nie budzi zaufania, skoro jest najpopularniejsza to i zamki pewnie rozpracowane. Co radzicie?

Edytowane przez rdw

• 4 weeks później...

Jest firm sporo które robią coś takiego. Nie wiem czego dokładnie szukasz - czy to ma być coś jakości Dierre w kwestiach antywłamaniowch czy potrzebujesz po prostu drzwi w 2 kolorach.

Wikęd ma coś takiego, Boryszew również tak samo jak i KMT, Porta i wieeeeele wiele innych firm zajmujących się produkcją drzwi. Jak nie masz w katalogu to dzwonisz do firmy i pytasz czy Ci zrobią bicolor i ile to kosztuje.