Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SKARB Osowej

Recommended Posts

Jak szerokie będziesz miec tarasy ? Sprawiają wrażenie ogromnych !!!!

Przepraszam Ewuniu , że przoczyłam Twoje pytanie ....wybaczysz 8) ?

Tarasy nie są zbyt szerokie - bynajmniej tak mi się wydaję ;250 cm , jednak kształt , który jak "czułe ramiona " otacza dom daje takie wrażenie - i o to mi chodziło ..... :wink:

Buziale

Tobie ? wybaczyć ?

Zawsze .... :lol:

A co do tarasów ...myślałam ,że są szersze ....moje maja 3,10 m i wydaje mi sie ,że nie są zbyt szerokie ( np stół i krzesła naokoło nie za dużo miejsca zostanie :cry: Ale to może tylko złudzenie ....\

rogale jadłaś ?Przeca dziś Marcina !!!!

• Odpowiedzi 445
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzieki , jestem okropnie zmarznęta - właśnie wróciłam z budowy - murowaliśmy ( tzn Henio murował , ja byłam za pomocnika ) luksfery w garażu ( jak witraż -tylko ,że kwadratowy) ale kawusia ? czemu nie .... :lol:

A może czekolada z wiśniówką ( pycha)

http://m.onet.pl/_m/febf163b88b35b5598d4b81e5d896cb5,5,12.jpg

Osowa! Wielkie słowa uznania. Zazdroszczę talentu (ale tak zdrowo).Naprawde jesteś wyjątkowa !!!!! Często czytam Twoje posty. Jak to robisz , ze masz na wszystko czas? A jak obowiązki domowe, gotowanie itd.? Może masz równie fajnego i pomocnego faceta?

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...

podpatruję sobie ostatnio na Twój wątek - śliczne te wnętrza projektowane przez Ciebie :D :D :D - masz talent

Licząc na Twoje doświadczenie chciałam prosić o drobną podpowiedź....

Między kuchnią a przedpokojem mam kawałek ściany (pozostałości po ścianie nośnej), ściana ma szerokość 120 cm, chciałam w niej wyciąć dwa podłużne - pionowe otwory - "na wylot" (pionowe, bo będą nawiązywały do wyglądu drzwi wewnętrznych) - zamierzam tam postawić (lub zawiesić) różne bibeloty - chciałam tam umieścić również halogeny, na jednym z Twoich zdjęć popatrzyłam takie umieszczone "na dole" - czy przy otworach "na wylot" takie podświetlenie będzie dobrze wyglądać??? - czy może jednak zrobić je tradycyjnie "od góry"???

Z góry dzięki za podpowiedzi :D :D :D

Ojej , ale się zaczerwieniłam ... dziękuję Ci :p Nie masz pojęcia jak mnie podbudowałaś - zwłaszcza , że ten dom zaprojektowałam całkowicie sama od najmniejszego szczegółu do największego detalu wyrysowałam i zaniosłam do pracowni - tak więc to dosłownie MÓJ dom ...

Sama?!! Poważnie??! No to powiem coś więcej. Na ogół podobają mi się domy o prostej bryle, typu Klementynka (mój Podrzutek też nie jest skomplikowany :wink: ), ale Twój dom ma COŚ. Jest jak z bajki. A jeszcze znając Twój talent, to efekt końcowy będzie z pewnością rewelacyjny. Gratuluję takiego noworodka. Dokonałaś czegoś fantastycznego, kobieto! Czekam na dalsze zdjęcia :D

Do OSOWY:

Podoba mi się Twoje rozwiązanie małej łazienki. Mam te sam problem (moja łazienka 1,4/1,4). Może masz jakieś ciekawe pomysły. U mnie ma się dodatkowo zmieścić pralka (0,4/0,6m). Zastanawiam się jeszcze, za względu na mało miejsca w przedpokoju, nad drzwiami suwanym do łazienki. Co o tym myślisz? Z czego wykonana jest ścianka z luksferami? z G-K?

Dzięki :wink:

• 4 weeks później...

Do Osowy:

wlasnie odkrylam forum muratora i twoj watek. Strasznie spodobaly mi sie przerobki w kuchni jakie zrobilas dla swojej klientki. Sama tez zastanawiam sie nad zrobieniem czegos w rodzaju szafki z plyt gipsowo-kartonowych. Moj mezczyzna zwrocil mi jednak sluszna uwage, iz wneki powinny miec jakies specjalne wykonczenie (specjalna farba?), bo inaczej bedzie problem z wycieraniem kurzu, razem z nim zetrze sie polowe farby, albo wetrze sie go w nia. Czy mozesz cos powiedziec na ten temat?

Pozdrawiam serdecznie