Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SKARB Osowej

Recommended Posts

• Odpowiedzi 445
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

( kadżety typu koszyczki i ręczniki to już osobista inwencja klientki - proszę ich nie brać pod uwagę jako moją pracę - no cóż klient nasz pan :p )

Osowa To Ty profesjonalistka jesteś!

A ja się pogrążam, że takie samorodne talenta kobitki mają a tylko ja taka bez wyobraźni i pomyślunku :oops:

Już mi lepiej :wink: Ale i tak zazdroszczę pomysłów. :D

Sio mnie z tymi ręcznikami i koszyczkami z tego cudnego żródełka odblasków !!!

:D

Taki cudny widok przesłonięty prozą życia..a fuj :D

A teraz nadstawiać czółko. Cmokać publicznie będę.

Za myśl przednią i barwy.

Dołożę jednak swoje 3 grosze.

Co by było, jak by zawisło naprzeciwlegle owego lustra jeszcze jedno ?

Siedząc na Królewskim przybytku można by było kontenplować złożoność wszechświata w wymiarze fizjologicznej czynności.

Ale za to jakie doznania !! :wink:

Kończąc wywody , wypuszczam powietrze.

Na tyle mnie bowiem zapowietrzyło.

Składzik..mówisz..stary składzik...

Ludzie..oddajcie swoje składziki w Jej ręce..!!!!!!!

uziabiam z honorami :D

Widzę zdjęcia, widzę!!! Ależ śliczności łazieneczka!!! Chyba nic więcej nie potrafię dodać do zachwytów powyżej...

Właśnie szukam inspiracji do urządzenia swojej łazienki i bardzo sobie cenię Twoje, Osowa, zdjęcia.

Mamy dość "twardy orzech do zgryzienia": łazienka ma ok 6 m2, jest długa i wąska oraz dość wysoka. Chcielibyśmy ją więc optycznie poszerzyć.

Wymyśliliśmy więc coś takiego: płytki do samego sufitu, w jasnym piaskowo-kremowym kolorze, na dole i górze duże prostokątne (układane "pionowo"), a w środku pas płytek kwadratowych małych o podobnym kolorze ale np. innej fakturze. Najpierw wydawało się, że to super pomysł, ale po kilku dniach zaczęliśmy się zastanawiać czy nie będzie zbyt monotonnie i "sterylnie". No i ciągle się zastanawiamy...

Może ktoś podrzuci nam jakiś pomysł???

Maria

Osowa, dzięki za podpowiedź.

Szczerze powiedziawszy jeszcze nie wyrobiłam sobie opinii o prostokątnych płytkach kładzionych horyzontalnie. Nie mogę powiedzieć, że mi się nie podobają, ani że mi się podobają.... dziwne, nieprawdaż?

Tak na marginesie, wysłałam Ci prywatną wiadomość. Mam nadzieję, że dotarła.

Maria

Na podstawie zdjęć pokusiłam się o narysowanie sobie planu tej łazienki, żeby łatwiej ją sobie wyobrazić.

Ciekawe czy mój rysunek jest bliski prawdy: zakładam, że drzwi wejściowe to te we wnęce, po ich prawej stronie jest sedes, naprzeciw niego umywalka, wanna po lewej stronie wejścia (jej narożnik na tej ścianie co drzwi), drzwi do pralni naprzeciw wejściowych, lekko po lewej.

W ścianach wykute 3 wnęki (ok. 20 cm głębokości): dwie naprzeciwko siebie w krótszych ścianach, przy czym w tej nad wanną jest lustro (wydawałoby się, że takie rozwiązanie jeszcze wydłuży optycznie łazienkę?!?!), trzecia nad umywalką, w niej lustro odbijające lustrzane drzwiczki szafki nad sedesem.

Tak "na moje oko" łazienka ma wymiary ok. 140x350 cm.

Teraz pytania:

- czy drzwi do pralni są faktycznie takie, na jakie wyglądają na zdjęciu z podłogą, tzn. brzydkie, białe, "tekturowe"? (jeżeli tak, to są chyba znacznie poważniejszym "zgrzytem" niż koszyczki i ręczniczki...)

- który kolor płytek jest bliższy rzeczywistości: na zdjęciu podłogi, czy na pozostałych zdjęciach?

- co to są za płytki?

- czy na podłodze ukośny wzór biegnie tylko od drzwi do pralni do sedesu, czy jest jeszcze jakiś?

Pozdrawiam, Maria