carolaine2409 02.04.2015 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Witam, wyjaśnię krótko sytuację. Mieszkam na terenie o glebach bardzo zwięzłych, słabo przepuszczalnych. Na podwórku po nawet niezbyt obfitych opadach pojawiają się ogromne kałuże. Wiele razy był już tam wysypywany kamień, ale większość "szła w ziemię", a kałuże powstają na nowo. Podjazd służy też jako niewielki parking. Chciałabym odwodnić ten teren drenami, istnieje możliwość ich podłączenia do rowu, także na pewno chcę wybrać rozwiązanie bez zbiorników. podjazd to około 10x20 m, nie mam pojęcia, ile drenów potrzeba na taki teren i ewentualnie na jaką głębokość je wkopywać. Bardzo proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 02.04.2015 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Drenami to sobie można odwodnić pole orne albo działkę pod kwiatki. Tu trzeba parking utwardzić porządnie, ze spadkiem, a odpływ wody ucywilizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolaine2409 02.04.2015 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 W takim razie mogę prosić o więcej szczegółów? nie znam się na tym kompletnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts