Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łazienka małżeńska potrzebna?

Jestem za  

60 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jestem za

Recommended Posts

• Odpowiedzi 98
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie bardzo, bo w miejscu, gdzie miało być wejście do łazienki z sypialni stoi wanna (na całej ścianie), łazienka już wyłożona płytkami itd., więc zostanie jak jest. Ale jak widzę mojego małżonka paradującego jak go Pan Bóg stworzył, to sobie myślę, co to będzie, jak już te dwójkę dzieci mieć będę i się jakimś trafem spotkają w nocy w korytarzu w drodze do kibelka????? :o

Magdzia,

to dowodzi tego, że nim zaczniesz robić na gotowo przemyśl jeszcze raz plusy i minusy takiego rozwiązania,

co do paradującego w strojy Adama męża to jak przyjda na świat Wasze pociechy zacznie w szlafroku paradować

swoją drogą gdzies na tym forum uświadamiałaś mnie, że Twa nagośc czy też zwiewne negliże nie działaja na Twego, zmęczonego pracą męża a le działa za to w drugą stronę

Cóż, każdy chyba przyłapuje się w swoim budowaniu na różnych rzeczach. My najpierw przemyśleliśmy sprawę i zrezygnowaliśmy z wydzielonej łazienki i to nam się wydawało PRZEMYŚLANE. A, dobrze jest.

Wojtek, nie bardzo łapię, o co chodzi z tym negliżem. Zmęczony jest i siły nie ma na nic, ale jak mu się zachce w nocy siusiu, to sobie idzie do łazienki bez ubierania się wcześniej w piżamę.

U nas będą dwie łazienki . Jedna na dole ok. 8 m2 i druga na poddaszu ok . 20 m2 . Do tej na poddaszu są dwa wejścia : z naszej sypialni i z korytarza a że drzwi będą zamykane od środka nie ma obawy o niezręczne sytuacje :oops: No i nie trzeba się będzie przemykać wieczorem na paluszkach przez korytarz żeby nie natknąć się na 18- letniego młodzieńca[nie wiem kto by miał głupszą minę :o ]

Pozdrowienia - Maxtorka

Jasne, że małżeńska łazienka jest potrzebna. W naszym projekcie było wejście do łazienki przysypialnianej od korytarza. Egoistycznie zmieniliśmy to i do naszej łazienki będzie wejście wyłącznie z sypialni. Dla dziecków będzie łazienka oddzielna (dom parterowy) i z tej łazienki będą korzystali również ewentualni goście. Uznaliśmy, że oddzielny wc-cik tylko z myślą o gościach to już przesada. W naszej będzie i prysznic i wanna a u chłopaków tylko prysznic. Kibelek oczywiście też, a nawet umywalka :D Jak będą chcieli się wyleżeć w bąbelkach, to łaskawie, po długich prośbach, błaganiach i obietnicach skoszenia działki....ustąpię :wink:

Zgadzam się z wszystkimi optującymi za małżeńską łazienką. U nas z sypialni wchodzi się do łazienki i garderoby. Anniu a sypialnia na parterze nie jest ewenementem, my także mamy na dole. Druga łazienka, ogólnodostępna, także jest na parterze. Góra jest cała przewidziana dla dzieci i chociaż nie ma tam w projekcie łazienki tak przygotowaliśmy instalacje, żeby za klika lat gdybyśmy mieli taką potrzebę i kasę można było tam wydzielić łazienkę. Także docelowo mają być 3 łazienki i to w domu o powierzchni 155 m2, cóż nie uważam żeby to była rozpusta, wolę łazienkę zamiast gabinetu lub jakiegoś innego dziwnego pomieszczenia.