Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łazienka małżeńska potrzebna?

Jestem za  

60 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jestem za

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 98
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja bym nie chciała łazienki przy sypialni. Z prostego powodu - mąż wstaje wcześniej a ja chcąc nie chcąc budzę się przy odgłosach golenia, mycia, do tego dochodzi grzebanie w szafie, którą niestety mamy w sypialni. Dodam, że obecna łazienka nie przylega bezpośrednio do sypialni a i tak wszystko słychać. Dlatego w nowym domu absolutne veto dla łazienki i szafy w sypialni. Łazienka i garderoba w bezpiecznej odległości. Poza tym mając 2 łazienki na pewno nie chciałabym trzeciej z prostego powodu - sprzątanie. No i wogóle po co aż tyle :)

• 2 weeks później...

Gomułka uważał, że łazienka w każdym mieszkaniu to burżujski zbytek. Według niego wystarczała jedna na piętrze dla wszystkich mieszkańców. ;-) Granice ogólnodostępnego "luksusu" przesuwają się z każdym pokoleniem.

Dla mnie osobna łazienka (choćby mała) i odrębna garderoba przy sypialni to były główne powody budowania domu za miastem. :D

Nasze dorastające już dzieci, mają łazienkę usytuowaną między swoimi sypialniami.

Nasza małżeńska jest z wejściem z naszej sypialni. Daje nam to poczucie nieskrępowania zwłaszcza wtedy, gdy my jesteśmy już w sypialni, a u naszych dzieci są jeszcze ich znajomi. Jest to komfortowe rozwiązanie, które doceniamy bardzo często :wink:

Obecnie doceniam uroki posiadania małżeńskiej łazienki. I generalnie porannego ogarnięcia się w jednym miejscu. Z sypialni mamy wejście i do łazienki id o garderoby. To nasz teren. I wszystko pod ręką. Dzieci mają swoją łazienkę i goście (na dole) swoją. I jest git.

Ja myślę, iż juz jak jest to niech będzie.. wielu pewnie marzy żeby mieć taką łazienke tylko dla siebie i partnera.. co prawda ogromna ale to ma swój urok.. ogromna wanna :D wiele przestrzeni.. nie ma to jak przestrzen.. moja łazienka ma mniej niż metr, nawet sie ruszyć nie da.. wiec zazdroszcze i jestem za ...

Moim skromnym zdaniem łazienka małżeńska jak najbardziej na TAK.

Jak kto ma miejsce i fundusze :wink:

U nas nie będzie. Na górze mamy (w projekcie 8) )łazienkę ogólnodostępną: wanna, prysznic i reszta oraz pralnię. Szczerze mówić to kombinowałam juz jkaby z pralni połowę odciąc na nasza łazienkę ale zrezygnowałam.

Może w następnym domu :)

I na dole oczywiście łazienka dzienno - goscinna :wink:

Jeszcze pół roku temu zapytany o ten aspekt odpowiedziałbym ,ze tak nawet sam coś takiego będę miał.Ale teraz po długich naradach , dyskusjach i własnych przemyśleniach dochodzę do wniosku ,że raczej nie .No chyba ,ze jak tutaj już wiele osób pisało ma się za dużo kasy.Rzecz fajna ale bardzo kosztowna. a łazienka 24m kw. to nie łazienka już tylko pokój kąpielowy. I ja w życiu bym takiej dużej łazienki nie robił ale to jest moje prywatne zdanie bo to jest bez sensu.

• 1 year później...
  • 7 months później...
U nas nie będzie. Dzieci odrośnięte i praktycznie wyprowadzone - zostają w mieście a my wyprowadzamy się na wieś. Na parterze łazienka mini - wc, umywalka, kabina 120x90 cm z myślą o Mamie, która pewnie nie za długo z nami zamieszka. No i dla gości oraz wszystkich przebywających na parterze. Pralnia osobno. Na poddaszu pełen program - kabina, srednia wanna, wc, bidet, umywalka. Na poddaszu mamy możliwość zrobienia drugiej małej łazienki w miejscu garderoby, gdyby kiedyś była taka potrzeba.