Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykończenie ścian, podłogi w łazience - czerń, biel i co jeszcze?

Konstru

Recommended Posts

Witam, przede mną aranżacja łazienki praktycznie od podstaw, ale brakuje mi koncepcji jeśli chodzi o wykończenie ścian. Wymyśliłem sobie całą łazienkę konsekwentne urządzoną w czerni i bieli, ale chciałbym coś ciekawszego niż banalny miks standardowych płytek na ścianach i podłodze. Macie jakieś pomysły na coś bardziej "z pazurem"? Inspiracje mile widziane... dzięki z góry.

Ja zbieram pomysły na "powiększenie" wnętrza. Jasne barwy przede wszystkim, szafki w kolorze ścian no i różne triki z lustrem to podstawa. Co do płytek, polecam mozaikę, kombinację z przewagą bieli z akcentami czerni na ścianach i biel na podłodze. Fajnie wyglądają takie małe płytki. Edytowane przez budownicza magda

Witam, przede mną aranżacja łazienki praktycznie od podstaw, ale brakuje mi koncepcji jeśli chodzi o wykończenie ścian. Wymyśliłem sobie całą łazienkę konsekwentne urządzoną w czerni i bieli, ale chciałbym coś ciekawszego niż banalny miks standardowych płytek na ścianach i podłodze. Macie jakieś pomysły na coś bardziej "z pazurem"? Inspiracje mile widziane... dzięki z góry.

Do tego, to stal nierdzewna, może jakieś fajne perforowane, albo tłoczone blachy dużego formatu ze stali nierdzewnej?

Albo szyba (taka jak się robi w kuchni nad blatem) z nadrukiem kolorowym od spodu.

pzdr

Do tego, to stal nierdzewna, może jakieś fajne perforowane, albo tłoczone blachy dużego formatu ze stali nierdzewnej?

Albo szyba (taka jak się robi w kuchni nad blatem) z nadrukiem kolorowym od spodu.

pzdr

Blachy to trochę zbyt "industrialne" klimaty jak dla mnie, ale pomysł ze szkłem świetny! Orientujecie się, czy można wykonywać nadruki na tafli na zamówienie?

A konkretnie jakie triki z lustrem masz na myśli?:) Mozaika to w sumie niezły pomysł, ale wydaje mi sie trochę oklepana, widziałem już tyle łazienek w "kwadracikach" układanych w różne wzory że już mi się zaczyna to nudzić.

Np. dwa lustra wieszane na przeciwległych ścianach - niesamowicie "powiększają" wnetrze no i sprawiają że ściany wyglądają bardzo atrakcyjnie :) A co do płytek, to owszem mozaika jest od jakiegoś czasu modna, ale da się z niej układać zupełnie niepowtarzalne kombinacje,np. oryginalne wzory, napisy. Możesz tez poszukać płytek w nietypowych kształtach, np. sześciokątnych jak te: :spam: i łączyć czarne z białymi albo postawić na minimalizm. Z takich super nowoczesnych pomysłów to widziałam ostatnio ciekawą aranżację w płytach ze staronu - bardzo oryginalna, choć mocno surowa, nie dla każdego.

Edytowane przez finlandia
link reklamowy