Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przyjm? ziemi? - ok.Piaseczna

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Podciągam ogłoszenie...

Ciągle jestem "bezziemna". Kupić to pewnie, że można, ale jak ma komuś zalegać, a mi się przydać to zawsze sie można dogadać :lol:

Bo ziemia droga :cry: i jak policzę ile mi trzeba - ok. 8-10 samochodów i pomnoże to przez 300-400 zł to .......BRRRRRRRRRR :cry:

no jeszcze ze dwa lata i uzbieram :lol: :lol:

Bułka

poszukaj działki, na której widać świeże góry ziemi (zwałka)

wbij tam patyk z kartką (taka chorągiewka) z tekstem "potrzebuję ziemi - mój nr tel. xxxxx) - Ja tak zrobiłem w zeszłym roku. Zadzwonili gostkowie, którzy wozili z budowy w Warszawie i zwalali komuś na działkę. Za 20 zł od wywrotki zgodzili się zwalać gdzie indziej.

Z tym że to ziemia z wykopu - żółta - gliniasta (gdzieś z 50% to glina). Ale za to półdarmo. W zeszłym roku zwieźli mi tego 32 wywrotki za coś koło 700 zeta w sumie.

Ostatnio widziałem jakieś wywrotki przy tej drodze, którą się jedzie z Lesznowoli do Wilczej Góry (taka wykładana płytami sześciokątnymi z betonu - przez las). Za lasem po lewej jest jakaś duża baza i tam chyba handlują ziemią (może być drogo - ale zapytać możesz), a po prawej jest działka, na którą coś zwalali.

Można też zatrzymywać wywrotki z ziemią, albo spisywać ich numery telefonów (z reguły mają na drzwiach). Ktoś mówił, że można też pojechać na łubną i tam kolesi zwinąć (zamiast bulić za zwałkę na wysypisku zwali u ciebie i jeszcze dostanie kasę)