zdziebo 03.04.2015 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Witam, mam problem bo mój pokój wymaga malowania, ale nie umiem dobrać kolorów. Mam jasno jasno beżowe meble z drzwiczkami niebieskofioletowymi, do tego niebieski dywan i niebieska kanapa. Podoba mi się fioletowy kolor i chciałem go połączyć z pomarańczą. Myślicie, że to będzie dobry wybór? A może jeszcze jakiś inny kolor byście polecili ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 04.04.2015 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 A myślisz że niebieski+fioletowy+pomarańczowy do siebie pasują.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 04.04.2015 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 A myślisz że niebieski+fioletowy+pomarańczowy do siebie pasują.......... No i te jasno beżowe meble Nie szalałbym aż tak z kolorami. Niżej masz ciekawe połączenie niebieskiego z zielenią: http://polki.pl/we-dwoje/files/Image/galerie/30024/galeria_we_dwoje_5.jpg Fiolet z niebieskim to chyba nie jest zbyt dobry wybór... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 04.04.2015 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 zdziebo - przy takiej kolorystyce w pokoju dałabym najwyżej jedną ścianę, ale w ciemnym fiolecie, pozostałe białe. Jeśli koniecznie pomarańcz to jedynie w kilku dodatkach - poducha, świecznik. Trudno radzić bez załączonych zdjęć - wszystko zależy od odcieni kolorów na Twoich meblach i dywanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdziebo 06.04.2015 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 tak wygląda mój pokój, jaki kolor i połączenie będzie dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 07.04.2015 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 [ATTACH=CONFIG]311861[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]311862[/ATTACH] tak wygląda mój pokój, jaki kolor i połączenie będzie dobre? W tych meblach jest tyle koloru, że ja bym już nie dodawała nowego. Trzeba postarać się to uspokoić a nie ożywiać. Jasny szary albo złamana biel. Nie dodawaj już fioletu, pomarańczy ani zieleni. Może jakieś dodatki w ciemniejszym brązie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdziebo 07.04.2015 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 no fakt jest już dużo kolorów ale boje się, że jak dam jakiś ciemny ponury kolor to będzie bardzo smutno ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 11.04.2015 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Ciemny nie, daj jaśniutki szary np. Beckersa "light grey". Na pewno nie będzie ponuro, raczej szlachetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 11.04.2015 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 zrobiłabym białe ściany, czarne grube zasłony po bokach okna - nie wiem, jaką masz kanapę - jeśli jest jednolita - to rzuć pomarańczowe poduchy. Fiolet moim zdaniem nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-d-a-m23 13.04.2015 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 połączenie zieleni z lila różem i beżowymi meblami z całą pewnością będzie dobrze wyglądać. możesz postawić na ciemniejszy odcień zieleni, ale nie za ciemny bo wtedy wnętrze pokoju momentalnie się zmniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdziebo 14.04.2015 23:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 a gdybym dał na dwóch ścianach pomarańczowy i na dwóch ścianach taki bardzo jasny fiolet to jak myślicie dobrze by było? chcę jakiś żywy kolor żeby nie było ponuro a może lepiej pomarańcz i szary? albo pomarańcz i brąz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kminek 30.04.2015 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 A myślisz że niebieski+fioletowy+pomarańczowy do siebie pasują.......... Zgadzam się bez dwóch zdań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ej82 30.04.2015 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 (edytowane) Ja wolałabym zmienić meble. Jeśli nie masz możliwości to zawsze możesz zająć się starymi. Sama malowałam swoje komody farbą Annie Sloan.Prostota i tani sposób na zmianę. Jeśli taka opcja odpada to postaw na minimalizm. Opcji jest wiele. Proponuję jasne, delikatne kolory: ecru, waniliowy, morelowy, żółty, szary (jasny) czy jaśminowy.Nie kombinowałabym z różnymi kolorami, ewentualnie możesz wybrać ten sam kolor w innych odcieniach.Tak jak napisano wyżej, lepiej dodać puduchę w kolorze niż ściany pomalować na wściekły kolor Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez ej82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 05.06.2015 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Jasnobeżowe meble i niebieskie elementy wyposażenia to już dwa kolory we wnętrzu. Jeśli jest ono wystarczająco duże, to można pomyśleć o tym, by wprowadzić tu dodatkową jedną barwę. Dwie to zbyt wiele. Beż drewna jest kolorem neutralnym wplecie się w kolorystykę wnętrza naturalnie. Niebieskie elementy natomiast powinny stać się punktem wyjścia dla doboru trzeciego odcienia. Wspomniał Pan o fiolecie. To dobry duet, kolory te harmonizują ze sobą i pokój będzie wydawał się spójną koncepcją pod warunkiem ze niebieski kolor ścian będzie dopasowany do błękitu z mebli (może to być jaśniejszy odcień tego koloru) Fiolet natomiast powinien dobrze komponować się z wytypowanym niebieskim. Kilka dodatków w odcieniach fioletowo-niebiesko-beżowych dopełni dzieła. Jeśli zdecyduje się Pan na kolor pomarańczowy, to sugerowałabym pozostawić ściany w kolorach niebiesko-beżowych (dopasowanych do mebli) a pomarańcz wprowadzić jako dodatki ( doniczki, poduszki, krzesło…) Kolorowe detale odmienią przestrzeń ale nie zakrzyczą jej (pomarańczowy kontrastuje z błękitem). Silnie nasycony odcień pomarańczy na dużej powierzchni ściany nie wydaje mi się dobrym rozwiązaniem a połączenie fioletu z odcieniami pomarańczowymi do opisanych mebli to według mnie (przynajmniej zupełnie teoretycznie) pomysł nietrafiony.Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts