Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No nie wiem sama...;)

Jeszcze stworzyłam takie coś:

http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/s8_zpsqvvkioqx.jpg

http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/s9_zps4ev5o8es.jpg

http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/s11_zps64zdmtbd.jpg

http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/s10_zpsk26tp2u3.jpg

wymagałoby to jednak przerobienia części dzieci i znalezienia miejsca na szafę - ale mnie osobiście podoba się najmocniej i jest najwięcej przestrzeni:)

• Odpowiedzi 106
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ana, jesteś niesamowita. Dziękuję bardzo za kolejne wizualizację. Fajnie to teraz wygląda bo dużo miejsca jest w salonie. Tylko ta szafa. :( MOże w salonie dorobić jeszcze z 60 cm szafy wysokiej aby tam chować ubrania. Bo co to za zabudowa wysoka w tym narożniku. Jedno to lodówka a druga? Czy nad stołem są jeszcze szafki?? Nie wiem tylko czy nie byłoby trzeba zrobić wejście od drugiej strony do sypialni tak jak ja miałem bo z tamtej strony od balkonu jest z 1,10 m ściany nośnej tak mi się wydaje. Super wygląda ta ścianka za TV i ta część jadalna w tej mozaice ceglanej. To jest tapeta?

Myślę ciągle jak tu wygospodarować miejsce na szafę. Może ją zrobię na balkonie :)

A ten mój pomysł z tym stołem w narożniku i szafkami 30-kami na ścianie od sypialni?? Nie pomieścimy się prawda??

stann - drzwi do sypialni można oczywiście przenieść, jeśli jest kłopot przy balkonie - efekt będzie podobny. Tu proponuję Wam drzwi drzwi z ukrytą futryną - można je malować dowolnie lub oklejać tapetą - nie wiem, jak w przypadku cegły, którą wkleiłam, ale może tapeta też będzie fajna

http://warsawbuild.pl/wp-content/uploads/2014/05/Entra_Drzwi_wewn%C4%99trzne.jpg

Zabudowę wysoką wstawiłam na 120cm bez precyzowania co ma być w drugim słupku - może być piekarnik cargo lub dodatkowa szafa.

Nad stołem można zawiesić dodatkowe płytkie szafki, jeśli będzie Wam brakować - jeśli nie - można dać fajny zegar i zrobi się bardzo klimatyczny kącik jadalniany.

Właściwą szafę ubraniową starałabym się umieścić przy pokoju dzieci, zmniejszając go o tę część, wg poprzedniego mojego rysunku:

http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/stan%20istniejacy3_zpstebqsaaa.jpg

Jeśli można by przesunąć drzwi do łazienki w lewo, to za drzwiami wejściowymi również tworzy się miejsce na wieszaki i szafkę na buty.

Edytowane przez ana289

Ana wiesz co zostaniemy chyba przy tej propozycji.

propozycja 5.jpg

Powiedz mi proszę co myślisz o przeniesieniu lodówki w miejsce tej szafy 2- metrowej?? Trochę mało blatu jest teraz. Tam pod koniec umieściłaś piekarnik z kuchenką??

Pewnie stann;)

Na rozmieszczeniu zabudowy w kuchni się nie skupiałam. Oczywiści, przenieście lodówkę, kuchnia z pewnością zyska, tylko pomyślcie o wypakowywaniu zakupów, czy wyciąganiu z lodówki większej ilości rzeczy - blat jest w takim przypadku bardzo potrzebny. Może przenieść wejście do sypialni i pomyśleć o jakimś wąskim blacie/półce? Jednocześnie może pełnić funkcję dekoracyjną, jak i praktyczną blisko lodówki.

Po lewej jest płyta i piekarnik, ale lepiej zamienić i zlew ukryć za ścianką:)

Zrobiłabym taką nadbudowę na ścianie na wysokości blatu kuchennego. Od strony lodówki głębokość 30, od salonu 12-15 - nie więcej.

http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/stann12_zpsk5r1yuo5.jpg

zamawiając szafę do korytarza pamiętajcie, żeby zrobić ją z dolnym cokołem, żeby była "przedłużeniem" lodówki:)

No super to wygląda. A jak by szafki zrobić na zawiasach otwierane w identycznym disignie jak lodówka z tą szparą miedzy drzwiczkami ??

Zrobiłem coś takiego ale to już raczej nie aktualne.

lodówka 3.jpg

No super to wygląda. A jak by szafki zrobić na zawiasach otwierane w identycznym disignie jak lodówka z tą szparą miedzy drzwiczkami ??

Byłoby super:yes:

Jak chcesz można pomyśleć też z tym obróceniem lodówki - starczy Wam wtedy miejsca na szafę w sypialni?

Chociaż zdecydowanie lżej będzie wyglądać zabudowa w jednej linii z szafą.

Jak chcesz można pomyśleć też z tym obróceniem lodówki - starczy Wam wtedy miejsca na szafę w sypialni?

Ania, powiedz mi o co Ci chodzi z tym miejscem na szafę w sypialni bo nie rozumiem. W sypialni dodatkowo zrobię szafki 30-ki nad łóżkiem.

Ania, powiedz mi o co Ci chodzi z tym miejscem na szafę w sypialni bo nie rozumiem. W sypialni dodatkowo zrobię szafki 30-ki nad łóżkiem.

Obracając lodówkę na ściane sypialni zabrałeś ciut tej sypialni - dobrze widzę? I powstał taki wygryzek

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=316877&d=1431460389

Aniu, nie zabrałem części sypialni tylko dostęp do szafy co wyszła w narożniku ta schowana za lodówką byłby utrudniony dlatego podzieliłem ją jak by na dwie części, jedna wychodzi w sypialni a druga w salonie. Nie robić tak?

ok stann, teraz widzę (spojrzałam na wymiary):)

czyli szafa właściwie gabarytowo bez zmian, to plus. Natomiast wizualnie moim zdaniem gorzej:(

No, ale to Wy najlepiej wiecie, czego potrzebujecie:)

Ania ale tej ścianki wizualnie będzie widać j będzie ona ukryta za lodówką . Zastanawiam się w ogóle czy wstawiać tą lodówkę na ścianę sypialni. Ona zajmuje trochę miejsca no i gorzej to wygląda. To rozwiązanie Twoje jest lepsze wizualnie, fajnie to wygląda. Jak by zrobić w takim samym designiu obudowe szafy co lodówki to będzie super.
No właśnie cały czas piszę, że lepsza lodówka obok szafy, w tej samej linii;) Przy szafie cokoliki, żeby nikt się nie domyślał, że tam zabudowa o różnym przeznaczeniu;) Drzwi szafy z poziomym nacięciem na wysokości drzwi zamrażarki albo dzielonymi drzwiami i będzie git:D

Zgadzam się. Aniu powiedz czy Ty nasz kogoś kto robi takie meble kuchenne pod wymiar? Zastanawiam się czy nie zamówić takich do złożenia i sam bym je złożył w mieszkaniu. Czy to raczej szukać kogoś na miejscu??

A co sądzisz o lokalizacji płyty piekarnika? W którym miejscu ona powinna się znaleźć aby było optymalnie?

stann, niestety nie - popytaj lokalnie u Was, u znajomych, może ktoś kogoś poleci.

Pomierz dokładnie wszystko - może udałoby się z kuchnią ikea:), choć oni chyba nie mają zmywarek 45, a nie wiem, czy takową planujesz.

Moim zdaniem najlepiej byłoby od lewej dać 40 + 60(zlew) i od prawej to samo 40 + 60(płyta) - środkiem między tymi sprzętami wejdzie zmywarka, szuflady 80 i jakaś wąska szafka 20-30cm. Dałoby to blatu między sprzętami ok.150cm więc bardzo wygodnie.

Najlepiej wziąć kartkę, wymiar i rysować te szafki, rysować;)

Dziękuję Aniu za Twoją pomoc, tyle się napracowałaś. Niestety nie będzie nam dane zrealizować naszych planów. Dzisiaj okazało się że mieszkanie nie będzie nasze i nie możemy zmieniać ścianek i robić takiego remontu :sad: Możemy tam zamieszkać pod warunkiem że odświeżymy tylko mieszkanie bez rewolucji w ścianki. Jesteśmy załamani, zrezygnowaliśmy w takim razie z naszej sypialni na rzecz pokoi dla naszych dzieci. Będziemy spać w salonie i codziennie rozkładać kanapę. Będzie nam znowu brakować szaf więc w salonie chce zrobić szafę w zabudowie. Aniu jak nie masz już dość to proszę rzuć okiem czy ona tam będzie pasowała. Będę chciał ja zrobić białą. tak jak pozostałe ściany. Jedynie na ścianę z TV będę chciał położyć tapetę imitującą biały mur z cegły. Czy masz namiary na sklep gdzie można ją kupić??

CZy w kuchni takie ułożenie mebli będzie funkcjonalne. Lodówka i zmywarka będą bez zabudowy w kolorze srebrnym. Po prostu takie mam i będę musiał ich użyć. Meble chyba kupie w ikei kolor biały.

Jestem załamy z tym mieszkaniem tyle pracy wszystkich i wszystko na nic. Masakra.

framcuska lekka.jpg

ojej stann:( no wielka szkoda, bo zapowiadało Wam się naprawdę fajne mieszkanko.....

Ale nie przejmuj się - tu też będzie bardzo fajnie - wiesz w jaką iść kolorystykę, jaki wystrój - zobaczysz, nie będzie tak źle;)

W kuchni za lodówką dałabym od razu zlew, dalej zmywarkę (jeśli jesteście praworęczni). Może pomyśleć o płycie narożnej - nerce - chyba by się fajnie wpasowała.

Salon - zostawiłabym takie ustawienie sofy i foteli, jak planowałeś.

Na wejściu na prawej ścianie (tam, gdzie miała być kuchnia) stół dostawiony krótszym bokiem do ścany, a za nim (na ścianie na wprost) 2-2,5 metrowa szafa zabudowana od góry i albo z boczną ścianką zamykającą od strony sofy, albo wykończona regałem otwartym, np na książki.

Samą szafę możesz okleić zdjęciem, napisem - wpisze się w tą waszą jadalnię bez problemu:)

Tapetę w cegły dostaniesz chyba w każdym większym markecie, na allegro - są popularne, więc nie powinno być problemu:)

• 3 months później...

Witam ponownie. Jesteśmy w trakcie robienia aranżacji łazienki i wc. Wybraliśmy dwa rodzaje płytek. Najpierw w wersji ecru i brąz.

Co myślicie?

łazienka 1.jpg

łazienka 2.jpg

wc.jpg