joliska 06.05.2015 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Taka wizualizacja jako reklama... Słów mi brak :o:o Stann, wklej zdjecie sofy - zadziałamy jakoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stann 06.05.2015 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Zaraz postaram się wkleić. Rzut mam w pdf a widzę że pdfu tu nie chodzą. Jak go wkleić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stann 06.05.2015 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 (edytowane) Udało mi się zapisać jako zdjęcie. Na tym planie wszystkie ścianki są zmienione oprócz ściany konstrukcyjnej. ZA tydzień wchodzę i burze stare ścianki działowe i ustawiam je tak jak na tym rzucie. Wydaje mi się to na optymalne rozwiązanie. Kanapa wygląda tak. [ATTACH=CONFIG]316077[/ATTACH] Edytowane 6 Maja 2015 przez stann Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 06.05.2015 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 (edytowane) stann - na szybko - zrobiłabym tak. Macie tak malutką tę część dzienną, że na pewno zrezygnowałabym z piekarnika w słupku na rzecz lodówki w tej wnęce. Kolorowy obraz i poduszki wrzuciłam na wyrost i z premedytacją, żeby pokazać, że nawet takie pstro można zastosować w dodatkach, możecie je zmieniać 4 razy w roku w zależności od pory roku. Ważne, żeby baza była neutralna. Wybacz mniej dodatków, brakuje pewnie czegoś na szafce rtv, nie wiem też czy chcecie dywan - to już niuanse;) http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/stann1_zpsunviydw7.jpg http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/stann2_zpsn30u4twv.jpg http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/stann3_zps2x2h48yx.jpg http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/stann4_zpsq5udikol.jpg http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/stann5_zpssd2a1ava.jpg Edytowane 6 Maja 2015 przez ana289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stann 06.05.2015 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Ana jestem pod wrażeniem. To aranżacja bardzo nam się podoba. Z tą lodówką to masz rację, będzie więcej blatu. Kolorek szary rewelacja. Jaki to numer?Korytarz też super wygląda. Czy kolor ściany za sofą jest taki sam jak za TV. Fajnie te dodatki też wyglądają. A klimatyzator umieściłabyś nad wejściem do pokoju? To jest 4 piętro od południa i latem w pokoju jest ze 35 stopni. Bez klimy nie da rady wytrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 06.05.2015 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 (edytowane) stann, koloru nie wybierałam z próbnika;) ale wrzuciłam jasny szary za sofę (choć mógłby też być biały - może nawet lepiej) i ciut ciemniejszy na ścianę tv i zakręciłam do korytarza.Zrobię Ci wizkę z białą ścianą. A klimatyzator może udałoby się zabudować nad lodówką? może się zmieści? Edytowane 6 Maja 2015 przez ana289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stann 06.05.2015 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Ok, fajnie. A ta przestrzeń między blatem a szafkami wiszącymi jest koloru blatu czyli jasne drewno?? A jak by tą przestrzeń zrobić też biała? Chciałbym uzyskać taki efekt aby siedząc na sofie nie rzucała się tak kuchnia w oczy. Widzę że nad sama kuchnia wywaliłaś wszystkie lampki. I racja bo tam było ich za dużo. Te pod szafkami powinny wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 06.05.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Wersja z białą ścianąhttp://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/stann6_zpseqwp87od.jpg Z jeszcze ciemniejszą tvhttp://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/stann7_zpsf05w4j6v.jpg Z greige za tv http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/stann9_zpsvvecd41v.jpg I z białymi płytkami - osobiście wybrałabym jednak jasne drewno;)http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/stann10_zpst7v0pomy.jpg I tak - uważam, że świetlówki nad blatem w zupełności wystarczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stann 06.05.2015 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 (edytowane) Fajnie, to wygląda i ciemniejsza i ta grey ściana za TV. Ta biała ściana z sofą też fajnie. Wszystko ładnie i składnie w harmonii. Tylko trzeba się na coś zdecydować. Może tak jak mówisz lepiej na blatem dać kolor jasne drewno. A może blat wtedy zrobić ala kamień biało- szary albo biało- czarny by do lampek pasował. Edytowane 6 Maja 2015 przez stann Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 06.05.2015 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 stann - mogę Ci jutro zwizualizować - ale widzę, że lubisz kombinować Ja bym nie mieszała - kuchnia dwukolorowa wystarczy - postawisz tam czarny czajnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stann 06.05.2015 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 stann - mogę Ci jutro zwizualizować - ale widzę, że lubisz kombinować Ja bym nie mieszała - kuchnia dwukolorowa wystarczy - postawisz tam czarny czajnik Ana, nie trzeba tak się zapytałem Ciebie jako eksperta. Masz racje za dużo faktur popsuje urok tego małego pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stann 06.05.2015 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Ana a Ty w pokoju korytarzu stosujesz jakieś listwy. Bo na tej starej wizualizacji były jakieś białe, dać je w kolorze paneli?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 07.05.2015 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Mogą być w kolorze podłogi lub w kolorze drzwi, mogą być też białe:)Tak właśnie zrobiłabym to mieszkanie - zobaczysz, że po jakimś czasie od zamieszkania samo zapełni się dodatkami - przybędzie książek, świeczników, kwiatów i innych drobiazgów codziennego mieszkania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 07.05.2015 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Stann - jeszcze wersja z czarnym blatem i białą ścianą w macie, nie połysku.Listwy dałabym wysokości i koloru cokołów kuchennych - najlepiej w kolorze podłogi, żeby nie ciąć niepotrzebnie przestrzeni. Chyba, że zdecydujecie się na białe cokoły w kuchni, wtedy białe listwy i białe ściany (z wyjątkiem ściany tv) http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/stann11_zps4wnp7oye.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 07.05.2015 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Co prawda mam pliki źródłowe z programu Artlantis ale chodzi on pod windowsem 7 a niestety nie mam takiego. Osoba która nam to robiła nie kiwnie już palcem, jestem zdany tylko na siebie i na Was. Stann Widzę, że Dziewczyny są nadzwyczaj uczynne a nawet nierenderowane na wypasionym silniku wizualizacje ana289 są lata świetlne lepsze i bardziej czytelne niż praca jakiegoś gamonia, który co prawda dostał kombajn do ręki ale w rzeczywistości nie potrafi powozić tępymi wołami. Te pliki (niby źródłowe) wyrzuć są Ci do niczego nieprzydatne, tak samo jak znajomość z ich autorem. Przestrzegaj swoich znajomych przed taką współpracą z tą firmą. Autor naszego zbiorowego zdegustowania pracuje prawdopodobnie w ArchiCadzie i plikiem źródłowym dla zaprezentowanej mizerii będzie model w "*.pln" więc nic już z nim prawdopodobnie nie zrobisz, zwłaszcza ,że faktury obiektów architektonicznych ustala odgórnie-zbiorowo sam modeler. Nauczka dla innych - wizualizacje robi się po ustaleniu i zaakceptowaniu wszystkich założeń . "Wygiglany" render w zleceniu to koszt 200-300zł za sztukę . Zaczynajcie pracę od (nawet odręcznych) szkiców układu funkcjonalnego,kolorystyki,faktur, określenia stylistyki a dopiero potem, na samym końcu wołajcie o fotorealistyczne obrazki. One najmniej są potrzebne wykonawcy i projektantowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stann 07.05.2015 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 (edytowane) Dziewczyny są rewelacyjne, to prawda. Wizualizacja Any jest świetna. Tak jak piszesz lata świetlne lepsza i bardziej czytelna od tej autorstwa Open S. Nie wiem jak ta firma może nazywać się pracownią architektoniczną, nie polecam jej nikomu. Ana, z czarnym blatem rzeczywiście kiepsko wygląda. Najlepsza jest wg nas pierwsza wersja - ta z odcieniem drewna. Ten panel drewniany w kuchni między blatem a szafkami to są płytki czy coś innego? Drewniany lepiej wygląda ale chyba biały pasuje do wszystkiego, bo przy zmianie stołu czy tych jasnych mebli na inny odcień nie będzie mi ten jasny panel pasował. Co Ty o tym sądzisz? Na korytarzu będą trzy szafy wnękowe: z drzwiami przesuwnymi (największa) - jak zaproponowałaś biała i na białej ścianie na przeciwko dwie mniejsze z normalnymi drzwiczkami (jedna przy lustrze a druga pomiędzy drzwiami do pokoju i ścianą łazienki). Czy konsekwentnie dwie pozostałe zrobić białe czy może szare lub z czarnymi motywami? Jak byś proponowała? Edytowane 7 Maja 2015 przez stann Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 07.05.2015 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Szafy w przedpokoju - trzymaj się bieli, chyba że chcecie mieć duże lustro, to jedną możecie tak wykończyć. Wtedy lustro na ścianie będzie zbędne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stann 07.05.2015 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Kochani jeżeli chodzi o łazienkę i jej funkcjonalność, to którą wersje byście wybrali wersja 1 wersja 2 Nie wiem czy w tej drugiej wersji umieszczać tą umywalkę w tej wnęce czy na tej ścianie kominowej ale wtedy będzie ona miała max. 50 cm. Poradźcie proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 07.05.2015 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Mam pierwszy układ, więc to za nim optuję Zastanów się, jak rozwiązać zabudowę stelaża: zabudowa k-g tylko na szerokość stelaża, czy pociągnięta do końca ściany. Wtedy masz funkjonalny murek, ale wanna krótsza będzie... U mnie tak to wygląda (fotka sprzed 6 lat, z etapu robót) - tyle że mam szerszą łazienkę i wanna ma 170 cm długości. [ATTACH=CONFIG]316245[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 07.05.2015 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 stann - panel między szafkami kuchennymi to laminat dokładnie taki sam jak blat - zatem przy zmianie mebli nie będzie pasować tak jak blat;) Moim zdaniem to wygląda najlepiej. Tu na zdjęciu jest to doskonale widoczne, choć odcień drewna znacznie ciemniejszy - ale wklejam, żebyś mógł się przyjrzeć:http://img.shmbk.pl/rimgsph/2428_83b72f44-2eb0-4052-b0b5-8a87dae6789d_max_500_500_nowoczesna-kuchnia-w-olsztynie-kuchnia-styl-nowoczesny.jpg Jeśli bardzo boicie się tego rozwiązania to można dać białe matowe płyty i np jasnoszary blat. Choć zawsze płytki będą gorzej wyglądać niż taki laminat (w kuchni otwartej). Można oczywiście dać biały laminat, ale musiałbyś popytać użytkowników, czy przy płycie jest bezpieczny. Łazienkę pamiętam z lustrem wg 1 koncepcji - fajnie wyszła, ale należałoby ją uspokoić (chyba pisałam w wątku łazienkowym).Druga koncepcja też mi się podoba - gdyby dać umywalkę w większą wnękę zyskacie sporo przestrzeni w samej łazience, ale blat mniejszy. A może w większą wnękę dać pralkę i zabudować górą - zyskujecie wtedy przy wannie miejsce na pokaźny brudownik (nie widzę go w 1 wersji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts