stann 07.05.2015 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 (edytowane) Mam pierwszy układ, więc to za nim optuję Zastanów się, jak rozwiązać zabudowę stelaża: zabudowa k-g tylko na szerokość stelaża, czy pociągnięta do końca ściany. Wtedy masz funkjonalny murek, ale wanna krótsza będzie... U mnie tak to wygląda (fotka sprzed 6 lat, z etapu robót) - tyle że mam szerszą łazienkę i wanna ma 170 cm długości. [ATTACH=CONFIG]316245[/ATTACH] Joliska u mnie nie ma zabudowy, jest ona schowana we wnęce w szafie. Wygląda to tak. lub tak tylko bez tych półeczek z blatem drewnianym. Edytowane 7 Maja 2015 przez stann Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 07.05.2015 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 To tym bardziej 1. wersja :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stann 07.05.2015 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 (edytowane) stann - panel między szafkami kuchennymi to laminat dokładnie taki sam jak blat - zatem przy zmianie mebli nie będzie pasować tak jak blat;) Moim zdaniem to wygląda najlepiej. Zgadzam się z Tobą w 100% wygląda to idealnie. Bardzo mi się podoba ten laminat w kolorze blatu. Co do łazienki to myślisz o czymś takim??? Nad umywalką zrobić jeszcze szafkę otwieraną?? wersja 3 Edytowane 7 Maja 2015 przez stann Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stann 07.05.2015 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 To tym bardziej 1. wersja :yes: W tej wersji jest tylko ograniczone dojscie do wanny bo zaraz masz kibelek i pralkę w zabudowie po drugiej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 07.05.2015 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Co do łazienki to myślisz o czymś takim??? Nad umywalką zrobić jeszcze szafkę otwieraną?? [ATTACH=CONFIG]316255[/ATTACH] Zależy od ilości miejsca w szafkach - ale widzę, że masz jeszcze jedną wnękę + szafka podumywalkowa - wkleiłabym tylko wielkie lustro;) Ale płytka szafka też nie będzie zła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 07.05.2015 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 W tej wersji jest tylko ograniczone dojscie do wanny bo zaraz masz kibelek i pralkę w zabudowie po drugiej stronie. Ale nie ma tego, co kojarzy mi się z publicznymi wc: widoku z sedesu na drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stann 07.05.2015 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Ana czyli zrobić wersję 3 z umywalką we wnęce a nad nią szafka. Tylko czy w głowę nie będziemy się uderzać myjąc ręce. Coś nie widzę tego. A gdzie to lustro byś wkleiła? Mówisz że nad umywlką była by płytka szafka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 07.05.2015 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 stann - nie bardzo rozumiem... Wnęka jest o głębokości 62cm, zatem mieści solidną szafkę z umywalką - lustro wklejasz nad blatem na 1 lub 3 ściankach albo wieszasz płytką szafkę o głębokości pewnie 12-15cm, która zamykana jest lustrem. Pytanie tylko czy jest niezbędna ta kolejna szafka. Nie ma obawy uderzania się głową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stann 07.05.2015 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Myślałem o czymś innym, tj o szafce na górze nad umywalką głębszej ok25-30 cm. Ale to bez sensu. Pomysł zabudowy we wnęce pralki podoba się nam również, tym bardziej, że zyskamy znów dodatkowe półki. Musimy to jeszcze przemyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stann 08.05.2015 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Proszę powiedzcie co sądzicie o wariancie nr 4. Jak Wam on się podoba. Czy coś byście zmienili?? wersja 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stann 10.05.2015 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 (edytowane) Ana zobacz tak wygląda mieszkanie teraz. Moim zdaniem masakra. a będzie wyglądać tak Edytowane 10 Maja 2015 przez stann Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 11.05.2015 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Stann - rzeczywiście deweloper się nie popisał Nie wiem na jakim etapie jesteście i czy zmiany już wprowadzone, ale ja bym jednak zrobiła to inaczej: http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/stan%20istniejacy3_zpstebqsaaa.jpg uważam, że pokój 17m, który proponujecie dzieciom, jest oczywiście świetny, ale stosunkowo duży - zrobiłabym ciut mniejszy i zachowała jednak wc (domyślam się, że ściankę między pionami można zburzyć. Tam wrzuciłabym pralkę i wc, albo pralkę i część gospodarczą - odkurzacz, mopy, wiadra, itd - całość zamykasz drzwiami suwanymi. I chyba inaczej ustawiłabym część kuchenną, tak, aby przy sofie zyskać miejsce na fotel, pufę lub kiedyś narożnik - masz 2 dzieci, tak? To gdzie usiądziecie na filmie? Przy pokoju dzieci masz już jedną szafę - zatem tę od strony stołu można podzielić - na rzeczy, jeśli w tamtej się nie zmieścicie, ale też kuchenne zastawy, sprzęty mniej używane - może nawet lodówkę () wtedy w salonie można zrobić tylko niską zabudowę - musicie to wyliczyć pod kątem sprzętu, naczyń i rzeczy, które macie:) Oczywiście narysowałam szybko, w paincie - całość wymaga zwymiarowania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stann 11.05.2015 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Ana , mieszkanie jest z lat 80-tych tak kiedyś budowali Wiem że pokój dzieci jest duży w stosunku do pozostałych pokoi. Chciałem aby dzieci czuły tam się komfortowo aby miały gdzie sie bawić. Są tam dwa łóżka jedno pod drugim. W przyszłości wstawię ściankę i podzielę pokój na dwa, tak jak w zalączonym rysunku. Córka ma 6 lat idzie teraz do szkoły. Musi mieć jakiś kącik do zabawy i do nauki. Mały ma 2,5 roczku i urwis z niego niesamowity, musi mieć gdzie się bawić. Wydaje mi się że wydłużając łazienkę w stronę drzwi wejściowych wszystko się w niej pomieści. Tylko trzeba wybrać jakąś koncepcję rozmieszczenia tych urządzeń. Wcześniej mieszkałem w mieszkaniu to co prawda był osobny wc ale miał 90 x 1,50. Łazienka miałą 1,50 x 1,50. I stała w niej wanna, podgrzewacz wody, umywalka i pralka. Masakra. A i okno jeszcze w niej było do kuchni:) Co do salonu to niestety będzie ciasno. Oglądać filmy będziemy tak że dzieciaki na kanapie a my na krzesłach przy stole jadalnym albo my na kanapie z jednym dzieckiem a drugie na pufie. A może nie będą chciały z nami oglądać Tv bo będą miały swój Tv. Dziękuję za Twoją propozycję. Sam długo myślałem nad tym całym ustawieniem i myślę że tak będzie najlepiej. Wcześniej chciałem zrobić pokój z aneksem kuchenym w tym pokoju który mają teraz dzieci. Przy takim rozwiązaniu było by mniej roboty bo teraz przenosząc media muszę kuć w ścianie nośnej żelbetowej ( budownictwo z wielkiej płyty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 11.05.2015 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Oczywiście stann - to Wasza decyzja:) Jednak walczyłabym o ciut większą przestrzeń dzienną, nawet kosztem pokoju dzieci, który wcale wiele się nie zmniejszył. Zawsze wstawisz regał przedzielający pokoje, jeśli dzieci będą chciały trochę prywatności. Walczyłabym o 4 wygodne miejsca siedzące przed tv - drugi tv nie jest rozwiązaniem, tak jak Wy na krzesłach. Może dlatego, że jestem mocno rodzinna i dla mnie to jest najważniejsze;) A o wc osobnym nie pisałam, a raczej miejscu na pralkę, brudownik, mopy i odkurzacz - przemyślałeś gdzie będziecie to trzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stann 11.05.2015 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Ana my też chcielibyśmy tam więcej miejsca mieć. Bo teraz fotel z salonu będzie stał w piwnicy . Tylko że ja nie do końca rozumiem twojej koncepcji odnośnie aneksu z pokojem , ta L-ka to szafki kuchenne?? Lodówka w którym miejscu by była. Prawdopodobnie bym nie schował rur odpływowych w posadzce bo zlew gdzie by był. ?? Ta szafa na korytarzu to tam by była lodówka i kuchenka?? Słabo widzę ten rysunek nie mogę go ściągnąć. Mogłabyś mi go wysłać na adres [email protected] ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 11.05.2015 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 oczywiście - wyślę.Myślałam o kuchni w L, tak, żeby wygospodarować stół w wejściu do salonu (powinno tam być dość miejsca). Albo jeszcze inaczej pomyśleć z kuchnią.We wnęce w korytarzu (obecnej 2m szafie - zostawiłabym szafę na 1m i dała lodówkę i 40cm cargo) Wtedy w salonie nie ma wysokiej zabudowy. Ale to już niuanse - ważniejsze jest to, że przenosząc stół zyskujesz miejsce na fotel przy sofie.Jak chcesz mogę popróbować z tym salonem... no może się jeszcze okazać, że to się jednak nie pomieści;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stann 11.05.2015 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Ano, już zaczynam rozumieć Twoją koncepcję. A jak by w tym miejscu gdzie jest szafa 2 m w korytarzu zrobić lodówkę z szafkami, i piekarnikiem a po drugiej stronie zaraz tam gdzie teraz dałas stół zlewozmywak i jakąś szafkę a stół przenieść w narożnik tam gdzie był wcześniej zlewozmywak. Wtedy nie było by szafek kuchennych, tylko miejsce na stół i by zrobiło sie miejsce na fotel. A co myślisz jak by wejscie do sypialni zrobić na tej ścianie co telewizor. ?? Jak masz jakieś pomysły i chwile swojego cennego czasu to bardzo proszę o jakieś próby Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stann 11.05.2015 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Ana, zobacz teraz na razie sam salon z aneksem co myślisz? Zaczyna mi sie to podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 11.05.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Też myślałam o tym układzie stann - ale tak przechodzisz przez kuchnię wchodząc do salonu...chociaż wiele zyskuje sam salon:) Ja jeszcze podzieliłam przestrzeń salonu niską ścianką, przy czym lodówka może być z tej lub drugiej strony:http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/s3_zpsnxd2te2b.jpg http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/s1_zpsav1at3aa.jpg http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/s6_zpszx49qpoo.jpg koncepcja z mojego painta nie zmieści się. Jutro mogę rozrysować Twoją koncepcję - ale wydaje mi się, że blatu roboczego za dużo nie będzie:( Jaki masz wymiar sofy? Na wizualizacji rozrysowałam na 2150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stann 11.05.2015 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Ana mam sofę 1,80 m. Zobacz cos takiego z szafkami i blatem 30 -ka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts