Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zielone Kafle na ścianie i podłodze. Jakiego koloru fronty w szafkach z białym blatem

Gregory23

Recommended Posts

Z racji wolnego czasu chciałem spełnić marzenie mamy i wymienie jej kuchnie i tu pojawił się dylemat z doborem kolorów. Na ścianach i podłodze są kafle koloru zielonego IMG_2524.jpg. Kuchnia jest nie dużych wymiarów bo to w bloku. Posiadam troche corianu białego i chciałem wykorzystać go w tej kuchni na blaty. Jakieś sugestie związane z kolorem frontów i korpusów? Brak mi pomysłów. Proszę o porady.

Jako, że kuchnia niewielka preferowałbym bezpieczne, jasne kolory: biały, szary, metaliczny. Na fronty dałbym proste, białe ramki w stylu angielskim do tych płytek. Lub nowocześniej, szare proste fronty, a listwy i blaty dookoła białe.

Można iść w stronę frontów drewnopodobnych. Fajny kontrast tworzą ciemne fronty i jasny blat. No i zieleń z drewnem współgra. Tylko taka kuchnia wymaga więcej światła. Pomogły by zdjęcia kuchni i schemat zabudowy.

http://www.franklester.com/wp-content/uploads/2014/11/nice-contemporary-kitchen-with-tile-backsplash-ideas-also-dark-kitchen-cabinets-and-green-walls-with-range-hood-also-cooktop-plus-white-quartz-countertops-615x408.jpg

Biały odpada z racji białego blatu. Kobiecie łatwiej dobrać odcień szarości lub beżu. Myślałem o wykorzystaniu płyt eggera tylko mam problem z odcieniami, opcjonalnie Krono. W kuchni jest duże okno także światła nadmiar a do tego dorzucę ledy pod szafki wiszące. Dziękuje za Wasze sugestie. Mama się ucieszy :) z szarej kuchni. Edytowane przez Gregory23

Bialy blat nie przekresla bialych frontow:-) Tez tak kiedys myslalam ale szczegolnie biale nowoczesne, proste fronty ladnie wygladaja z bialym blatem, szczegolnie jesli miedzy szafkami planujemy wyrazisty kolor - u Ciebie zielen. Jesli zas fronty w klasycznym stylu, z frezowaniami to bym sie zastanowila. Nie laczylabym napewno bezowych frontow z bialym blatem, ladny odcien szarosci jak najbardziej:-)