Gregory23 04.04.2015 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Z racji wolnego czasu chciałem spełnić marzenie mamy i wymienie jej kuchnie i tu pojawił się dylemat z doborem kolorów. Na ścianach i podłodze są kafle koloru zielonego . Kuchnia jest nie dużych wymiarów bo to w bloku. Posiadam troche corianu białego i chciałem wykorzystać go w tej kuchni na blaty. Jakieś sugestie związane z kolorem frontów i korpusów? Brak mi pomysłów. Proszę o porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 04.04.2015 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Jako, że kuchnia niewielka preferowałbym bezpieczne, jasne kolory: biały, szary, metaliczny. Na fronty dałbym proste, białe ramki w stylu angielskim do tych płytek. Lub nowocześniej, szare proste fronty, a listwy i blaty dookoła białe. Można iść w stronę frontów drewnopodobnych. Fajny kontrast tworzą ciemne fronty i jasny blat. No i zieleń z drewnem współgra. Tylko taka kuchnia wymaga więcej światła. Pomogły by zdjęcia kuchni i schemat zabudowy.http://www.franklester.com/wp-content/uploads/2014/11/nice-contemporary-kitchen-with-tile-backsplash-ideas-also-dark-kitchen-cabinets-and-green-walls-with-range-hood-also-cooktop-plus-white-quartz-countertops-615x408.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kredka007 05.04.2015 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Ja mysle, ze arek 570 wyczerpal temat i teraz zostaje tylko kwestia co sie bardziej podoba mamie, czy woli biel, szarosc czy moze drewno. Ja bym robila biale,ale to w duzej mierze kwestia gustu, napewno byloby ladnie. Na szczescie to nie jedyna opcja wiec mama napewno bedzie zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory23 05.04.2015 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) Biały odpada z racji białego blatu. Kobiecie łatwiej dobrać odcień szarości lub beżu. Myślałem o wykorzystaniu płyt eggera tylko mam problem z odcieniami, opcjonalnie Krono. W kuchni jest duże okno także światła nadmiar a do tego dorzucę ledy pod szafki wiszące. Dziękuje za Wasze sugestie. Mama się ucieszy z szarej kuchni. Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez Gregory23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kredka007 06.04.2015 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Bialy blat nie przekresla bialych frontow:-) Tez tak kiedys myslalam ale szczegolnie biale nowoczesne, proste fronty ladnie wygladaja z bialym blatem, szczegolnie jesli miedzy szafkami planujemy wyrazisty kolor - u Ciebie zielen. Jesli zas fronty w klasycznym stylu, z frezowaniami to bym sie zastanowila. Nie laczylabym napewno bezowych frontow z bialym blatem, ladny odcien szarosci jak najbardziej:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panmajsterkowicz 06.04.2015 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Po przeczytaniu tematu postu: kurczeee bierz czlowieku biale fronty!!!! Najlepiej z polyskiem... Po przeczytaniu postu arek570 : braz, ew. ciemny braz i nic innego nie bedzie tam pasowalo:) Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 07.04.2015 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Akurat ten zielony jest niesamowicie krzykliwy.. jak w takiej kuchni spokojnie gotować .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek-kuc 07.04.2015 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Biały albo beż - jakieś uniwersalne kolory, które pasują do wszystkiego. Szary może też być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 07.04.2015 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Akurat ten zielony jest niesamowicie krzykliwy.. jak w takiej kuchni spokojnie gotować .. To tylko jedna z propozycji;) Niektórzy po prostu lepiej się czują w ciemnych wnętrzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory23 09.04.2015 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Wybór padł na biały połysk. Kuchnia w trybie realizacji. Dziękuje za pomysły i podpowiedzi. Teraz tylko jeden dylemat jakie uchwyty dobrać do tych frontów tzn model i kolor. Pomysł z uchwytem frezowany mama odrzuciła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 11.04.2015 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Jaki kolor AGD? Najłatwiej będzie zmontować wszystko na cacy i na koniec zdecydować, tym bardziej, że sam robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts