Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy wysokotemperaturowe ht

Jacekppg

Recommended Posts

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Układy dwu stopniowe są drogie bo to dwie pompy w jednej ( w uproszczeniu ) tańszą alternatywą są ukł. z wyminnikiem reganeracyjnym ( różni producenci różne mają na to nazwy handlowe ) sprężarka w takim układzie nie jest tak obciążona jak bez wymiennika regeneracyjnego ( ekonomizera, evi, t cap, itd., itp )

Mam pytanie, jaki jest sens montowania takich pomp? W tej temperaturze zasilania to raczej jest już nie opłacalne. Mnie już zdarzyło się odmówić klientom montażu pompy. Po prostu nie było to opłacalne. O dziwo inne firmy polecały i tłumaczyły, że ogrzeją dom prawie za darmo. Nie wiem czy to ja jestem dziwny czy te firmy nie mają pojęcia co montują...

Mam pytanie, jaki jest sens montowania takich pomp? W tej temperaturze zasilania to raczej jest już nie opłacalne. Mnie już zdarzyło się odmówić klientom montażu pompy. Po prostu nie było to opłacalne. O dziwo inne firmy polecały i tłumaczyły, że ogrzeją dom prawie za darmo. Nie wiem czy to ja jestem dziwny czy te firmy nie mają pojęcia co montują...

Nie jesteś wcale dziwny.

Po prostu brakuje Ci wiedzy branżowej, rozeznania rynku i zwykłej życiowej pokory.

olo, masz małe pojęcie i o tym produkcie, i o marżach.

To, że ta pompa jest nieodpowiednia dla Ciebie, nie znaczy, że jest nieodpowiednia dla wszystkich.

Jeśli instalator na publicznym forum chwali się, jak to się nie szkoli i z kim to nie współpracuje, a potem zadaje pytanie, że nie wie po co są te pompy i i jeszcze zarzuca tym, którzy je montują, brak pojęcia o tym co robią, to świadczy to dokładnie o tym, co napisałem.