Waldi77 04.04.2015 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 WitamPosiadam klatkę z drewna sosnowego (grubość 2 cm) o wymiarach 30x40 cm. Jest to suche drewno sosnowe, dotychczas niemalowane.Potrzebuję pomalować tą klatkę na biało, tak aby jak najmniej się nagrzewała i aby wewnątrz była jak najniższa temperatura. Klatka jest pasywnie wentylowana (tzn. posiada otwory, pozwalające na cyrkulację powietrza. Klatka cały rok będzie przebywała na dworze (ogród), w odsłoniętej przestrzeni.w tym momencie moje pytanie - jakiej farby do tego użyć i czy moja poniższa koncepcja ma jakiś sens.- chcę klatkę trzykrotnie pomalować Altaxinem impregnat do drewna (kolor biały) a następnie dwukrotnie białą (połysk) Jedynką alkidową do drewna i metalu. Nie wiem czy farby te nie będą się ze sobą "gryzły" i czy jest to optymalne rozwiązanie.Pozdrawiam i korzystając z okazji życzę Wszystkiego Dobrego z okazji Świąt Wielkiej Nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts