Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stodoła(y) z dużym garażem oraz antresolą

Recommended Posts

I to jeszcze jakie:)

Tak kombinowałem jak wstawić zdjęcia ale coś mi nie szło. To URL skasować i dać IMG?

Coś mi nie idzie to dodawanie zdjęć.

Cholera to jakieś inne jest. Musisz mieć linka do pliku graficznego i jak go wkleisz w adres w nowym oknie przeglądarki, to powinien pokazac sie ten obrazek. Tu na forum taki link okladasz tymi znacznikamii masz zdjęcia widoczne, aleten onedrive chyba nie zadziała.

Ja mamz zdjęcia na imgur.com i tam jest za ddarmo hosting. Może powinieneś spróbować.

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...
Gość grend
... no super ściągnąles humus, a teraz przez 3 miesiące rozładowujesz tiry z bloczków ??? Czy moze wreszcie racjonalnie podszedłeś do tematu i wzialeś już ekipę i przestaleś się afiszować jako samorób ???

Witam, fakt zaniedbałem dziennik! Nie afiszuję się bo idzie bardzo powoli, w pracy mam dużo zajęć i czasu mało na budowę a do tego jeszcze dwójka dzieci.

A więc tak po humusie przyszła pora na kopanie fundamentów.

DSC_0364.JPG?psid=1

DSC_0365.JPG?psid=1

Nastepnie zbrojenie się;) Po rozciągnięciu drutu trzeba to było jakoś pociąć.

DSC_0127.JPG?psid=1

DSC_0146.JPG?psid=1

DSC_0147.JPG?psid=1

DSC_0404.JPG?psid=1

Potem trzeba było to wszystko zalać betonem, wyliczyłem 41m3 a betoniarnia przywiozła mi 37m3 i straczyło do tego jeszcze w dobrej cenie i na jakość też nie narzekałem wszystkie gruszki takie same.

_DSC0591.JPG?psid=1

_DSC0590.JPG?psid=1

Niestety dzień po akcji wylewania law trafiłem na 10 dni do szpitala i siłą rzeczy wynająłem 2 murarzy, którzy przyszli pod moja nieobecność i wymurowali ściany. Myślę, że to była bardzo dobra decyzja bo gdy przyszło mi wymurować na części garażowej jedna warstwę to kręgosłup bolał mnie 3 dni, tak więc samorobem do końca już nie będę ale na pewno jeszcze okazji napracować się będę miał sporo.

A tak wygląda na chwilę obecną, do zimy plan był i jest zrobić stan zero, myślę, że się uda.

_DSC0276.JPG?psid=1

Garaż.

_DSC0267.JPG?psid=1

Na wprost salon, po lewej kuchnia

_DSC0262.JPG?psid=1

Pokoje dzieci

_DSC0278.JPG?psid=1

• 4 weeks później...

Witam!

Przypadkowy trafiłam na ten dziennik i zorientowałam się, że działka wygląda znajomo. Jakiś czas temu przechodziłam obok Twojej budowy (mój wzrok przykuł najpierw ten nowoczesny dom obok) i zastanawiałam się czy to będzie dom, bo fundamenty wydały mi się bardzo rozległe. Projekt bardzo ciekawy i olbrzymi! Po nicku i avatarze można przypuszczać, że jesteś miłośnikiem motoryzacji, pewnie stąd ten przepastny garażo - warsztat. Źle Ci nie życzę, ale tego domu sam nie wybudujesz jak już większość gości dziennika zauważyła, jakkolwiek kibicuję i pozdrawiam!

zajefajny garaż :D :D zazdraszczam :D Chociaż sam mam niewiele mniejszy bo przerobione piwnice że wchodzą mi pod dom 3 auta ;)

Ale z tymi 5 latami w ciągu których chciałbyś wykończyć dom może być ciężko jeśli dużo zamierzasz zrobić samemu - no chyba że nie pracujesz :)

U mnie pękły 4,5 roku a zostało do wykończenia poddasze. O podwórku nie wspomnę...I mój dom ma 160m2 (teraz wiem że 30-40m2 za dużo)a nie 200m2.

Mimo wszystko życzę powodzenia!

• 2 years później...

Witaj, jak budowa? Czy udało się ją szczęśliwie zakończyć? Bo nie ukrywam, że interesuje mnie Twoja elewacja ...szczególnie ściana szczytowa.

Mamy troszkę podobne domy, tylko mój jest mniejszy i rozważam podobną opcję elewacji u mnie i chciałabym zobaczyć, choćby na zdjęciach jej efekt.

Edytowane przez ciężkiprzypadek

• 1 month później...