Kominki Piotr Batura 08.04.2015 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Wkład nie nadaje się do akumulacji z powodów wymienionych wcześniej. Do tego dochodzi nieszczelność starych modeli tego typu. Nieszczelność programowa. Nikt wówczas w Sparthermie nie dbał o szczelność wkładów gilotynowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 08.04.2015 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Witam. Makak ma otwierany na bok z drzwiczkami jeszcze dwuskrzydłowymi. Pamiętsza takie palenisko - ja jak przez mgłę ... bardziej chyba z tego że potem powstało podobne Hajduczysko ... Nieszczelność będzie powodować wysokie temperatury na wyjściu i taki brunerowski GNF będzie jak znalazł. Tyle że ładowanie Tatarka do tego wydaje się bezsensowne właśnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makak 08.04.2015 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 To jest gilotyna tyle ze szyba jest podzielona na dwie czesci, srodkiem jest ramka metalowa oddzielajaca szyby od siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 08.04.2015 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Witam.Orzesz ... jeszcze inaczej ... toż to prawdziwy Sparthermozaur ...Na Twoim miejscu, jeżeli to wkłąd nieużywany, to nie montował bym go, tylko wysłał do firmy Spartherm zapytanie czy nie chcieli by go wymienić sobie na jakiś nówkę model ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 08.04.2015 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 To jest gilotyna tyle ze szyba jest podzielona na dwie czesci, srodkiem jest ramka metalowa oddzielajaca szyby od siebie W sumie Forest przypomniał mi jedna rzecz.... Kiedyś wymieniłem taki mało przydatny zabytek na wkład do grzania. Tu na forum. Mogę to powtórzyć. Twój zabytek stanie obok tamtego w moim Muzeum Pieców i Kultury Ogniowej. To poważna propozycja. Dostaniesz palenisko kumulacyjne. Idealne do twojego wymiennika. Oczywiście w pewnych granicach rozsądku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makak 08.04.2015 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Super to moze jakos z tego wyjde za 2 tygodnei bede w domu to dolacze zdjecia i sprawdze dokladniej co jest w instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makak 13.04.2015 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 kominek wyglada tak faktycznie to taki zabytek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts