Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

piekarnik i płyta do zabudowy na siłę

rolmik

Recommended Posts

witam

szukam do nowej kuchni piekarnika i indukcji na tzw siłę gdyż mam podciągnięte kable co możecie polecić?

chciałbym płytę z 3 polami 2 kółka i 1 podłużne

z płyt

Hotpoint-Ariston KIO 632 C C

Bosch PIC645F17E

Whirlpool ACM 816 BA

piekarnika nie znalazłem :(

Edytowane przez rolmik

• 2 weeks później...
Nie znajdziesz piekarnika "na siłę" (chyba, że zaczniesz szukać w rozwiązaniach przemysłowych do gastronomii), podobnie, jak nie znajdziesz płyty "nie na siłę". Każdy piekarnik i każdą płytę da się podłączyć do "siły", to tylko kwestia połączeń, a zarazem zagadnienie dla podłączającego sprzęt elektryka, Ty po prostu wybierz sprzęty, które Ci pasują wizualnie, funkcjonajlnie itp.

• 2 weeks później...

Serenada77 ja tylko w necie szukam na ceneo nie byłem przekonany do sieci ale kumpel przekonał bo oszczędził ok 500zł w porównaniu do stacjonarnych

Jacek.P wiadomo trzeba tylko dobrze instrukcje czytać :)

co do funkcjonalności to

piekarnik klasa A+/A++ prowadnice teleskopowe , podstawowe programy, bez bajerów , łatwa w obsłudze codziennej

płyta jak pisałem wyżej 2 pola okrągłe 1 podłużne żeby można było postawić brytwanke czy coś podłużnego

• 2 weeks później...

Nie maja sensu takie pytania, bo każdy bedzie zachwalał co innego :) Płytę indukcyjna każdą możesz podłączyc pod siłę. Ale możesz też pod 220. Piekarnik chyba tylko 220...

Jeśli chodzi o indukcję - szukaj takie z boosterem. Wielkość pól zależy od tego w czym i jak często gotujesz... Do codziennego gotowania wystarczają 4 pola z kołami - dwa duże, dwa małe. I tyle. Osobiście mam electroluxa. Jest juz ponad dwa lata i odpukać nic się nie dzieje...

Piekarnik. Warto patrzeć na taki, który ma wysuwane, teleskopowe prowadnice - bardzo to wygone. Niezłe sa te które umozliwiaja czyszczenie wnetrza przy pomocy pary. Reszta to też zalezy od tego co chcesz robić, czy potrzebujesz grilla, rożna etc. Ja mam Amicę i też jestm zadowolony :)