Martess 05.04.2015 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Witajcie, takie pytanie, szykuje się remont mieszkania, więc i przy okazji ma być lekka ściana działowa z ytong'a 11,5, parter, czy stawiał ktoś coś takiego na suchym jastrychu? Czy może należałoby wcześniej go wyciąć w miejscu ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eryk16 06.04.2015 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Nie trzeba wycinać, choć można.Można stawiać na jastrychu ścianki murowane o niskiej masie np. z betonu komórkowego. Wywierane przez nie naciski nie przekraczają 20–30 kPa czyli wartości znacznie mniejszej niż wytrzymałość betonowego jastrychu.Betom komórkowy ok, ale np.silka już nie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 06.04.2015 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 na suchym jastrychu? niż wytrzymałość betonowego jastrychu eryk jesteś pewny że pytający ma betonowy jastrych ? Ja mam wątpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martess 06.04.2015 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 eryk jesteś pewny że pytający ma betonowy jastrych ? Ja mam wątpliwość. I słusznie, chodzi o jastrych z płyt, nie betonowy. Ściana ma być z bloczków YTONG INTERIO PP3/0,5 S 11,5 CM. Czyli wycinać? Co poradzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 06.04.2015 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 I słusznie, chodzi o jastrych z płyt, nie betonowy. Ściana ma być z bloczków YTONG INTERIO PP3/0,5 S 11,5 CM. Czyli wycinać? Co poradzicie? Ja bym wycinał jastrych i podkład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eryk16 06.04.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Przeoczenie. W takim układzie oczywiście wycinać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NAMOW 06.04.2015 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 I słusznie, chodzi o jastrych z płyt, nie betonowy. Ściana ma być z bloczków YTONG INTERIO PP3/0,5 S 11,5 CM. Czyli wycinać? Co poradzicie? W sytuacji jw. jak najbardziej wycinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts