Magda_ol 06.04.2015 01:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam, właśnie tworze coś co ma być w niedługiej przyszłości kuchnią z miejscem do jedzenia i do oglądania TV. problem ze mam do dyspozycji tylko 12 m2 , do tego 4 drzwi w środku i tylko jedno małe okno. Wymiary to 4,20 na 3 m. (w miejscu kuchni 2,7m szerokości) Na "górze" będzie kuchnia w kształcie U - biały połysk. po prawej stronie mały stół na 3 krzesła, w miejscu krzeseł ze zdjęcia będzie wąska kanapa a na ścianie "na dole" zawiśnie sobie TV. żółte linie i niebieski kropki to miejsce oświetlenia. od okna do żółtej linii nak kuchnią jest obniżony sufit odcinający jakby część kuchenna od reszty. Wiem, że trochę to ztloczone ale nie wyobrażam sobie tv w sypialni wiec musiałam go gdzieś opchnąć. Jeśli by się nie zmieścił to całkiem tym go z domu osunęła. W każdym razie mam teraz problem z kolorami. Nie chce żeby było sterylnie przez tą białą kuchnie, potrzebuje koloru tylko jak to zgrać w jedną całość?Nie będę miała płytek wiec kolorem mogę sie bawić również w kuchni. Chciałabym cos wesołego ale nie chłodnego, raczej przytulnego A moze jakaś fototapeta np za tv lub koło stolika? Zieleń, błękit, pomarańcz? odcienie pastelowe? nie mogę nic wybrać a wiem jak to ważne. Potrzebuje waszej pomocy, wertuje różne aranżacje ale nie znalazłam nic tak małego jak moje królestwo wiec ciężko to przełożyć. Chciałabym możliwie najbardziej optycznie powiększyć a raczej powinnam powiedzieć stworzyć jakąś przestrzeń. Do tego jest tylko jedno niewielkie okno. A wiec pomocy, bo sama nic nie wymyśle. Obecnie pokój czeka już tylko na malowanie, jest już nawet zagruntowane.. Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez Magda_ol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_ol 07.04.2015 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Czy z tylu pomysłowych osób na tym forum nikt nie ma pomysłu co z moją przestrzenia zrobić? Wiem że jest trudno, ale moze jednak ktos sie znajdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 07.04.2015 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Nic nadzwyczajnego nie wymyśle. Jasne kolory, dużo prostych form, żadnych kontrastów, darowałbym sobie tapety czy przeróżne struktury. Żeby wszytko się nie zlało i nie było tak nudno dałbym jasną podłogę ale w ciepłym odcieniu. Możesz połączyć także biel z drewnem w kuchni. Reszta to dodatki, które w każdej chwili możesz zmienić. Zbyt dużo się dzieje w tym pomieszczeniu aby ryzykować z odcieniami pastelowymi, jedno na drugim, małe okno, dookoła drzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaska676 15.04.2015 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Ja na Twoim miejscu zdecydowałabym się na pomarańcz... to taki ciepły kolor Sama mam u siebie kuchnię w tym kolorze i te barwy zawsze dodają mi rano energii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts