Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich w lany poniedziałek ☺

Tak na biegu że tak to ujmę pomyślałem o zdjęciu demontarzu dzwi kuchennych , ale co dalej ?

Myśle o niby połączeniu kuchni z pokojem , ale brakuje mi pomysłu co jak już dojdzie do demontarzu dzwi.

Czy ktoś z was podsunie mi jakiś nie szalony pomysł nawet z fotografią , słabą mam wyobraźnie jak na tę chwile.

z tymi łukami... pomijam stronę estetyczną- ale z punktu widzenia technicznego zasięgnij języka fachowego - bo to zwykle są betonowe nadproża są nad otworami tego typu.

Z tymże ogląd raczej organoleptyczny trzeba zrobić, to raz,

a dwa jakiekolwiek doradzanie w ciemno - bez zdjęć pomieszczeń, Twoich upodobań i gustów, na niewiele się zda, co najwyżej znów koledzy uruchomią swoje poczucie humoru:D dotyczące demontażu:cool:

No ale tu trzeba raczej powiększać otwór po tych drzwiach. Młodsze pokolenia dzięki jankeskim dodatkom do pasz olbrzymieją. Za nic nie chcą naśladować wzrostem tytana PiSu . Meble tez co jakiś czas transportować będzie trzeba. A swoją drogą jaka ściana nośna czy działowa?

A na topie będą drzwi typu Sulejman , niedoszłe hurysy sprzed ekranów juz powoli uwielbiają. Zatem jeśli działówka to kasujemy pod sufit z regipsów i kształtownika robimy fikuśny kształcik podwójnego łuku. No i zostaje filigranik z grubej sklejki. bierzemy własne lub cudze niedorostki i papier pakowy dopasowany do naszych łuczków, składamy na pół i jeszcze raz na pół wedle uznani i bawimy się nożyczkami w . Wycięte cudo dopasujemy do sklejki , odrysowujemy i zbędne wycinamy . Dopieszczamy papierem ściernym jeszcze warstwa powierzchniowa I odganiamy się od rodziny i sąsiadów pragnących mieć w domu podobne cudo.

Uwaga grozi zakupem puf, dywanów etc.

Dla masochistów dwie sklejki z plexi w środku i doświetlamy ledami