adrian_krc 06.04.2015 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Witam, rozpoczynam remont poddasza, poczytałem parę artykułów o dociepleniu poddasza, ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Jak prawidłowo powinienem docieplić poddasze, kiedy ja pod dachówkami nie mam foli? Umieszczam zdjęcia: Na razie nie ma funduszy, żeby robić nowy dach, żeby zamontowali folię pod dachówką. Może ktoś pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 06.04.2015 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam, rozpoczynam remont poddasza, poczytałem parę artykułów o dociepleniu poddasza, ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Jak prawidłowo powinienem docieplić poddasze, kiedy ja pod dachówkami nie mam foli? Umieszczam zdjęcia: [ATTACH=CONFIG]311791[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]311792[/ATTACH] Na razie nie ma funduszy, żeby robić nowy dach, żeby zamontowali folię pod dachówką. Może ktoś pomóc? Nie da się tego zrobić poprawnie bez przełożenia dachu. Są półśrodki ale każdy dobry dachmistrz powiedziałby Ci, że nie ma takiej opcji i monter płyt też powinien odmówić wykonania tej pracy. Masz tutaj jeszcze link gdybyś się uparł: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?82372-Ocieplam-poddasze-krotkie-pytania&p=6747142&viewfull=1#post6747142 Pozdrawiam Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez zeusrulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian_krc 06.04.2015 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. Myślałem, że może da się to jakoś zrobić, żeby móc zamieszkać, a za parę lat jak się odłoży trochę kasy, to by się zrobiło nowy dach.. Może ktoś jeszcze coś podpowie? Na youtube widziałem taki filmik oraz jeszcze takie coś znalazłem http://www.budujemydom.pl/dachy-i-rynny/8292-co-zrobic-z-dachem-ktory-pokryto-bez-ulozenia-folii-dachowej-fwk Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez adrian_krc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 06.04.2015 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Sama dachówka nie gwarantuje szczelności dachu, po to jest FWK lub pełne deskowanie i papa. Co się stanie z pianką jak zacznie nabierać wody ?Zresztą, żeby dobrze wykonać takie ocieplenie pianą jest tylko jeden sposób opisywany tu przez Adama_mk opisywał to w temacie "bieda domy" ale nie oczekuj, że będzie to tanie rozwiązanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 06.04.2015 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Jedyna opcja, której sam też nie polecam to położenie folii na krokwie i pod nią zrobić konstrukcję z izolacją. Zmniejszy to wysokość strychu, ale nie spowoduje problemów technologicznych. Jeśli się mylę to proszę o poprawienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian_krc 06.04.2015 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) Jedyna opcja, której sam też nie polecam to położenie folii na krokwie i pod nią zrobić konstrukcję z izolacją. Zmniejszy to wysokość strychu, ale nie spowoduje problemów technologicznych. Jeśli się mylę to proszę o poprawienie. W takiej opcji jakich materiałów proponował byś użyć? Jaka folia bezpośrednio zamocowana do belek i potem jaka wełna na to i na koniec jaka folia na wełnę? Tylko że w takim rozwiązaniu to musiałbym przybijać chyba nowe belki do już istniejących.. dobrze Cię rozumiem? Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez adrian_krc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 06.04.2015 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Witam, rozpoczynam remont poddasza, poczytałem parę artykułów o dociepleniu poddasza, ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Jak prawidłowo powinienem docieplić poddasze, kiedy ja pod dachówkami nie mam foli? Umieszczam zdjęcia: [ATTACH=CONFIG]311791[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]311792[/ATTACH] Na razie nie ma funduszy, żeby robić nowy dach, żeby zamontowali folię pod dachówką. Może ktoś pomóc? Nie widać oznak nieszczelności krycia więc problemu z adaptacją też nie widzę. Co innego stan samej kontstrukcji, tę należy dokładnie poznać. To krycie może doprowadzić do riuny tylko nietomny monter połaciówek a o takiego nie trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian_krc 06.04.2015 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Nie widać oznak nieszczelności krycia więc problemu z adaptacją też nie widzę. Co innego stan samej kontstrukcji, tę należy dokładnie poznać. To krycie może doprowadzić do riuny tylko nietomny monter połaciówek a o takiego nie trudno. czyli co masz na myśli, mogę coś zrobić, żeby docieplić, a na razie nie wymieniać dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 07.04.2015 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 czyli co masz na myśli, mogę coś zrobić, żeby docieplić, a na razie nie wymieniać dachu? Oczywiście, że możesz. Jakiej konstrukcji jest strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian_krc 09.04.2015 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Oczywiście, że możesz. Jakiej konstrukcji jest strop. konstrukcji drewnianej. Belki idą i deskami jest zrobiona podłoga. Zerwałem deskę, żeby pokazać jak to wygląda. A czemu pytasz o strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts