sylwekr 06.04.2015 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Tak jak w temacie. U mnie lokalnie dostanę piłę - trochę drogą i kielnię. Szukałem na Allegro i nie znalazłem aby ktoś sprzedawał by komplet, a kupowanie od różnych sprzedawców to 30 - 40 % to będą koszty wysyłki. Chciałbym kupic kielnie 24 cm i 12, prowadnicę kątową, strug do wyrównywania, rylec do bruzd, piłę, wiertło do puszek. Orientuje się ktoś gdzie to dostanę wszystko za rozsadne pieniądze z wysyłką, chyba, że ktoś ma do pozbycia się te narzędzia to chętnie odkupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 06.04.2015 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Na stronach producentów są sklepy tam chyba dostaniesz komplet. Pytanie moje jest po co Ci taki zestaw? Zamiast 2 kielni "specjalnych" za 100 zł proponuje zwykłą kielnię + paca zębata za 15-20 zł za obie. Strug zastąpiłbym tarką do styro nawet jak zużyjesz 3 to taniej wyjdzie. Pila używana to zły pomysł kupiłem nówkę i po budowie sporo się zużyła. Drugiej całej budowy nie wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 06.04.2015 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 My do cięcia ytonga(jak i porotherm) używamy piły szablastej.Suche bloczki tnie elegancko, mokre troche wolniej ale tez daje rade. Koszt szabli około 170zł a wystarcza na 1-2 budowy. Piła stołowa to droższy wydatek, opłaca się jeśli masz w planie zbudować kilka domów i np działówki. Kielnie jednak są przydatne, jest to duże ugodognienie. Tarka może być tj do styro. Bruzdownica się przydaje ale można to zastąpić. Otwornica do kupienia w marketach budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwekr 06.04.2015 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Narzędzia potrzebne mi na budowę tylko jednego swojego domu, zatem mają wytrzymać jedną budowę i jednocześnie ułatwiać jak najbardziej nowicjuszowi pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kierzykowski 23.06.2015 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 (edytowane) Dokładnie nie wiem czy bym kupił narzędzia używane. W sumie wpisz sobie w google Narzędzia budowlane (nie pamiętam niestety adresu strony) ale zaopatrywałem się u nich i ceny też troszkę ponegocjowałem, mają tez wypożyczalnie sprzętu co jest dobrą opcją jakby ktoś potrzebował czegoś większego, chociaż mój znajomy, który się budował twardo w swoich postanowieniach, że woli kupić i tak kupował betoniarki agregaty a po co skoro można to stosunkowo tanio wypożyczyć. Edytowane 13 Grudnia 2015 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts