mturdus 06.04.2015 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Cześć. Mam niewielki piwniczny fix, chciałbym go zamienić na okno otwierane (uchylane).Na szczelności, izolacyjności itd mi specjalnie nie zależy, bo to piwnica.Ponoć jest możliwość wyjęcia szyby i wstawienia w to miejsce skrzydła. Świadczy ktoś takie usługi? (Warszawa). Czy też trzeba wymieniać całość?Jakie szczegóły są potrzebne, nie mam pojęcia o producencie okna, ale raczej jakiś budżetowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.04.2015 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Musisz znac system /profil z jakiego to okno jest zrobione a potem znalezc chetnego ktory zechce sie w to pobawic. Jesli nie znajdziesz producenta tego okna to nie mialbym nadziei ze ktos to zrobi tanio. Szybciej /niewykluczone ze taniej/ kupisz nowe. Ale powodzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 06.04.2015 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Też mi się wydaje, że taniej i mniej problematycznie będzie kupić nowe okno i wymienić, zwłaszcza że jest to małe okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mturdus 07.04.2015 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Dzięki za info. Czyli nie jest to standardowe zamówienie.Finlandia, podpowiedz, gdzie można szukać oznaczenia systemu/profilu. Bo żadna naklejka, "tabliczka znamionowa" w oczy się nie rzuca. Jest naklejka na szybie, ale dotyczy szyby (jakoś nikt jej nigdy nie zdjął). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.04.2015 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Ta naklejka moze dac duzo info. Daj fotke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mturdus 08.04.2015 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 [ATTACH=CONFIG]312062[/ATTACH] Fotka naklejki z szyby. Pomimo treści naklejki, to wewnętrzna strona okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.04.2015 03:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 No to producenta juz masz: firma Kastel ze Świętokrzyskiego. Wyslij do nich maila z tą fotką oraz drugą, ogólnie z calym oknem (po symbolu z zamówienia szyby lub samym rozmiarze dojdą do wymiarów okna, moze i więcej. Pierwsza rzecz będzie z głowy: będą mogli dopasować skrzydło do ramy, a wtedy już znalezienie chetnego do przerobki będzie łatwiejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 09.04.2015 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Ale i tak będziesz zaskoczony, bo koszt takiej przeróbki może być nawet większy niż kupno nowego, o ile może kosztować sama rama ? 100? 200? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mturdus 09.04.2015 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Dzięki. Napiszę do producenta. Te ceny to w sumie ciekawa rzecz, okno piwniczne, małe, w marketach za ok. 200 PLN widziałem. Wiem, jakość. Dopasowanie skrzydła oszczędziłoby mi robocizny i uszkodzenia elewacji. To też się liczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts