Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

De Dietrich GT120

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...

Ja bralem pod uwage cene do jakosci.

Buderus mialbyc wstepnie ale tanszy jest DeDietrich a porownywalny. Viessman odpadl z przyczyn ekonomicznych. Wolf hmmm

ladny jest z ta nowa futurystyczna linia i to wszystko. Moze dla tego ze nieznam tej marki. Fakt ze wiekszosc sprzedawcow poleca DeDietricha, ale mysle ze to efekt silnej ekspansji na rynek.Jest to nowy model. To ze w domu ma inny jest zrozumiale ten model jest dopiero od kilku miesiecy.

Nie chce chwalic sie czy pisac ze jest lepszy. Tego nie wiem, zobacze w urzytkowaniu i wtedy sie wypowiem.

Wiem jedno ze cena jak i parametry sa podobne do Buderusa.

On 2002-08-16 12:32, tom soyer wrote:

tak naprawdę porównać możnaby je dopiero kiedy pracowałyby w tej samej kotłowni, zainstalowane przez tego samego instalatora :)

poważnie - najwięcej zależy od instalacji!

Masz racje zeby porownac musialyby pracowac w tym samym domu.

Informujac ze mam taki piec nie chce twierdzic ze tylko on i nic wiecej.

Zapewne z czasem znajda sie osoby ktore moga sie zainteresowac tym piecem. A majac go u siebie i urzytkowujac bede mogl cos na ten temat powiedziec. Przyblizyc koszt ogrzewania odnoszac sie do konkretnej powie. grzewczej(mojego metrazu) i ilosci osob zamieszkujacych.

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: Macias dnia 2002-08-16 12:55 ]

Ja jeszcze nie dokonałem zakupu kotła ale do końca września muszę się zdecydować. W grę wchodzi jednofunkcyjny z zasobnikiem. Viessman - za drogi, rozważam:, Buderus, Vaillant, De dietrich i Sounier Duval (Niedźwiadek) - ten ostatni jest zachwalany przez mojego instalatora - cena i to co ma "w sobie" są interesujące. Naprawdę wielka zagwostka!!! Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek opinie bardzo bardzo proszę o podzielenie się nimi. Gdybym miał więcej czasu to poczekałbym na to co powie Macias bo De Detrich też mi "pasi". Serdecznie pozdrawiam i liczę na odpowiedź.

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: Sebastian dnia 2002-08-19 14:59 ]