Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jejku no ślinka cieknie. Dzisiaj wprawdzie wzięłam do pracy [moderowano], ale te tosty z łososiem też wyglądają pysznie, więc czuję, że jutro odgapię pomysł :D

 

Witam.

 

Nikt tu nie zagląda , a tu proszę.Wiesz pomysł na sandwicza z łososiem zrodził się na wakacjach.Ten prezentuje się

http://images77.fotosik.pl/378/923ab760c6b98f66.jpg

okazale i są tam filety.Mojego robię z cienkich plasterków norweskiego.Między pieczywem należy włożyć jeszcze odrobinę pikantnego twarogu.Pokażę Ci go następnym razem.

Edytowane przez finlandia
Link reklamowy w cytowanej wypowiedzi
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 243
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

 

Lubie jak ktoś mnie rozbawia.Była kiedyś bajka o latającym wujku Fido.Przeprasza ale znowu się posika ...łem ze śmiechu jak porównałem ich do......."m".

http://www.nostalgia.pl/images/tytuly/tip-i-tap.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=vyJxJVg6LUE

 

Epizod z serem jest fantastyczny pasujący do postaci i tematu mojego- tego topiku.:D:D:D.Jeszcze raz przepraszam i na złagodzenie uśmiechu :lol2::lol2::lol2: takie oto danko.

 

W obfitej cytrynie,czosnku i miodzie,majeranku i ostrej papryce i himalajskiej soli.Miał być biedaczek na rosół a wyszedł tak i tu :

http://images76.fotosik.pl/379/378cbb94dcd057d0.jpg

http://images78.fotosik.pl/379/78ef108afb33d0b1.jpg

http://images76.fotosik.pl/379/ed67efd470d135d4.jpg

 

:D:D:D.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam.

 

Tradycyjnym uśmiechem :lol2::lol2::lol2:.

http://images77.fotosik.pl/380/ee6cd6ff05aff18c.jpg

http://images78.fotosik.pl/380/530bafd0b36645a9.jpg

http://images76.fotosik.pl/380/03cc026a3253edc0.jpg

http://images76.fotosik.pl/380/6bf63fd29f4a8ee5.jpg

http://images77.fotosik.pl/380/b19b208ac060afc9.jpg

 

Lula już w piekarniku jak będzie cieplej to na grillu.Ziemniak dwa w jednym nie wiem czy wujek Fido potrafi??? :lol2::lol2::lol2:.Przepraszam uśmiałem się znowu bo mam przed oczami tą humoreskę (nazwę proszę interpretować z punktem 2 SJP:rotfl: ) , z psem.:D:D:D

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam.

 

Czy nieudacznik potrafi zrobić frytkę dwa w jednym.......:D:D:D.

http://images75.fotosik.pl/381/c749b36c33df2520.jpg

http://images75.fotosik.pl/381/a81c43acfa01d888.jpg

http://images78.fotosik.pl/380/1a92d5a7d376e6e6.jpg

http://images75.fotosik.pl/381/db98ad81ddb34d69.jpg

http://images76.fotosik.pl/381/cb23e523d6b070a0.jpg

http://images77.fotosik.pl/380/c7c89e1300a65e10.jpg

http://images77.fotosik.pl/380/a0b99f341c13667f.jpg

http://images78.fotosik.pl/380/37bf8af608d5b918.jpg

 

"gdzieżeś się uczył "m" ...baranie,czarny baranie .....":D:D:D.

Do Gruzji i Chin dodałem jeszcze Grecję.:lol2: ale nadal śmieję się3 z tego psa a teraz i soli.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam.

 

ten ziemniak............. młody z Cypr.:D:D:D

 

http://images76.fotosik.pl/381/a6acafab31695d9f.jpg

 

http://images77.fotosik.pl/380/48ba11801f34e58a.jpg

 

Się posolił i ten pies...........:lol2::lol2::lol2:.No rozbroił mnie patafian.Przepraszam za patafian.:D:D:D

Podczas przygotowań do następnej potrawy.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam.

 

Lubie jak ktoś mnie rozbawia.Była kiedyś bajka o latającym wujku Fido.Przeprasza ale znowu się posika ...łem ze śmiechu jak porównałem ich do......."m".

http://www.nostalgia.pl/images/tytuly/tip-i-tap.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=vyJxJVg6LUE

 

Epizod z serem jest fantastyczny pasujący do postaci i tematu mojego- tego topiku.:D:D:D.Jeszcze raz przepraszam i na złagodzenie uśmiechu :lol2::lol2::lol2: takie oto danko.

 

W obfitej cytrynie,czosnku i miodzie,majeranku i ostrej papryce i himalajskiej soli.Miał być biedaczek na rosół a wyszedł tak i tu :

http://images76.fotosik.pl/379/378cbb94dcd057d0.jpg

http://images78.fotosik.pl/379/78ef108afb33d0b1.jpg

http://images76.fotosik.pl/379/ed67efd470d135d4.jpg

 

:D:D:D.

 

Co to jest? Tutaj są złamane wszystkie zasady dobrego smaku, pomijam inne... Patrzę patrzę i trudno mi uwierzyć w to co widzę. Kurczaka nie da sie spalic w piekarniku, nawet jeśli użyjemy 1 łyżkę oleju na 1,5 kg skrzydełek.

 

http://s30.postimg.org/q5zifejrl/kurczak4.jpg

 

To samo odnosi się do grillowanego http://s30.postimg.org/4qzj9k40x/grilowane_kurczaczki_9.jpg

Wystarczy tylko jeden raz zagladnąć do ksiażki. Jako prawdziwa jasnowłosa blondynka nie chwalę się na forum, że tankuję disla do swojego bęzyniaka i pięknie się dymi. Uczę się w każdej dziedzinie. Obecnie cofania z przyczepą do transportu konia. Marcin kupił mi nową terenówke, taką prawdziwą(4 litry i pełna rama) i nie musze się już prosić o tą przysługę...ale się uczę, panie niespecjalny.

Edytowane przez ada_marcin
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam.

 

:):):).

Cielęca gotowana z sosem 3w1.

http://images75.fotosik.pl/386/48dc3cf0e6c6fa43.jpg :lol2:

:lol2::lol2:

Lula 3w1 czyli po gruzińsku mięso ale z przyprawą grecką do su flaków i papierem ryżowym chińskim nie tortillą.

http://images78.fotosik.pl/385/78e1312f64d169f7.jpg

 

Owoce XXXL

http://images78.fotosik.pl/385/b60596648807c223.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam.

 

Cudowny poranek.Dzisiaj wołowina przełamana makaronem i groszkiem oraz suszonymi grzybami z własnego lasu.Gosia kupiła mi las.Jako prawdziwy blondyn bez włosów nie chwalę się swoim outlanderem 4x4 niezagazowanego bo lepsze osiągi ma na benzynie ,choć po grzyby do lasu od żony jeżdżę.;):lol2: .Uczę się przekory panie uzurpator ,a na przyczepie ostatnio przywoziłem wierzbę energetyczną i nie chwalę się ,że owoce morza robię zawsze w na tłuszczu nie z wody :):):).Frytek gotowanych nikt do ust nie bierze, o kotletach wszelkiej maści nie wspomnę.Odniosę się jeszcze do krewetek.Jeśli już inspiracji szukam w takiej literaturze,a zonie badziewnych nie podaję jeśli krewetki to krewetki , a nie zupa cud.http://forum.muratordom.pl/images/smilies/jumpy.gif

http://ciszewskinews.pl/wp-content/uploads/2014/01/okladka_przod.jpg

 

wołowina w orientalnym stylu :wiggle: już za chwileczkę już za momencik czwartek z NS-em zacznie się kręcić.:lol2::lol2::lol2:

Edytowane przez niktspecjalny
krewetki super opcja.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam.

Deep frying lub po prostu frytowanie, to nic innego jak smażenie w głębokim tłuszczu. Jest to popularny sposób gotowania, a potrawy tak przyrządzone są bardzo smaczne, gdyż tłuszcz jest świetnym nośnikiem smaku. Wiadomo jednak, że nie każdy może kosztować tak przygotowanych posiłków, choćby ze względu na ich kaloryczność.........Niestety dla naszego zdrowia smażenie w głębokim tłuszczu nie ma żadnych zalet. Jednak nie można pominąć walorów smakowych pączków, faworków, frytek czy panierowanego drobiu przygotowanego w ten sposób. Jeśli chcesz koniecznie ugotować coś metodą deep frying, zrób wszystko by potrawa jak najkrócej przebywała w oleju. Zawsze osuszaj produkty, te z zamrażarki muszą być do końca rozmrożone. Używaj zawsze nowego oleju, nigdy starego! Potrawę wrzucaj do dobrze rozgrzanego tłuszczu. Produkty już usmażone odsączaj z nadmiaru tłuszczu na ręczniczku papierowym. To znacznie zmniejszy ich kaloryczność.

http://www.mojewypiekiinietylko.com/wp-content/uploads/2015/05/IMG_8322_zmiana-rozmiaru.jpg

http://images76.fotosik.pl/386/25abd4f84da4da69.jpg

http://images75.fotosik.pl/386/31395695ec312b96.jpg

http://images78.fotosik.pl/386/bf2257b926d9b459.jpg

 

http://www.mojewypiekiinietylko.com/wp-content/uploads/2015/06/IMG_9838_zmiana-rozmiaru.jpg

http://www.mojewypiekiinietylko.com/wp-content/uploads/2015/06/IMG_9850_zmiana-rozmiaru.jpg

http://www.mojewypiekiinietylko.com/wp-content/uploads/2015/06/IMG_9854_zmiana-rozmiaru.jpg

http://images76.fotosik.pl/386/596fc1cf4704aed6.jpg

 

Krewetki kokosowe na puree z mango

 

Krewetki w krochmalu plus cierniki dla porównania i to zupa i to.

http://images77.fotosik.pl/386/63ee1adf6abeaccf.jpg

http://images76.fotosik.pl/386/d68f0a9fcd189e83.jpg

 

 

Wybieram te z głębokiego tłuszczu te niezdrowe.Choć ta w czerwonych pomidorach bardzo odstaje od szarości i koloru krochmalu.Takie mam subiektywne zdanie.

 

Jeśli zamiast tego pływającego krochmalu potrafisz pan zrobić coś takiego niestrawnego z głębokiego tłuszczu to chylę czoła.To drogi panie super inspiracja o wizualnym kontekście nie wspomnę.Inspiracja pochodzi z tego źródła.Za dużo pan czytasz i nie ta literaturę .By pouczać należy być w tym kozakiem.Lepiej może z tymi konikami to lepiej panu wychodzi, je to kocham pasjami i mam w tym udział.

 

http://www.mojewypiekiinietylko.com/2015/06/krewetki-kokosowe-na-puree-z-mango/

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A ja dziś bardzo rewolucyjnie.

Najpierw ziemniaki:

[ATTACH=CONFIG]348674[/ATTACH]

Oczywiście obrałem je:

[ATTACH=CONFIG]348675[/ATTACH]

Do tego słonina:

[ATTACH=CONFIG]348676[/ATTACH]

No i do tego...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potrzymam was w niepewności:)

 

Był pies.Ale nie ma steka .:lol2::lol2::lol2:.Z braku laku to się tu zaprezentuję.Ładne fotki ,utrzymane w tonie kulinarnym:lol2:...........a steka nie umiem.Fajnie że szperm tu zaglądasz taki filut z miczigen żeś :p:p:p.Dokonałeś prezentacji i poległeś.:):):).Popatrz teraz.Wiesz co to??? Ty jak ta ruska bańka wstańka jak wstaniesz tak powiesz:P.

 

http://images78.fotosik.pl/386/5a121cfe4fd863d7.jpg

http://images77.fotosik.pl/386/1a0a55fff63e84f5.jpg

wiesz co jest na dnie............żurawina.

http://images75.fotosik.pl/386/c6dd20faa9028f6c.jpg

Cały czas ucz się .na naukę nigdy za późno.Wiesz w stekach jesteś malutki to i tu nie zasłyniesz.Wybacz.;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam.

 

Szperm.Musisz się uczyć jak pan mówi .Czytać i doświadczać.Wkleiłeś raz patelnie syfiastą i nic więcej, a krytykujesz co najmniej jak Chef Paul.

 

Popatrz :

 

http://images78.fotosik.pl/386/44140f0cdd4041f5.jpg

 

Czy wiesz co to jest na patelni??? Zapewne nie wiesz bo na stekach wychowany jesteś.

http://images76.fotosik.pl/387/c7bb69eeeeb02592.jpg

Oznajmię ci..........to wołowina , z makaronem i groszkiem:lol2::lol2::lol2: .

http://images75.fotosik.pl/386/e0aa0a1355ff66ec.jpg

http://images78.fotosik.pl/386/ff486bbd22e91610.jpg

Niestety prócz tego co nie umiesz musisz dużo czytać.Wiem ,że to trudne dla ciebie ......ale się ucz bo to potęgi klucz , jak będziesz miał, tych kluczy dużo to zostaniesz merem FM w krótkich wejściach.Trzymaj się zdrowo.;););)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...