niktspecjalny 29.02.2016 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 (edytowane) Jejku no ślinka cieknie. Dzisiaj wprawdzie wzięłam do pracy [moderowano], ale te tosty z łososiem też wyglądają pysznie, więc czuję, że jutro odgapię pomysł Witam. Nikt tu nie zagląda , a tu proszę.Wiesz pomysł na sandwicza z łososiem zrodził się na wakacjach.Ten prezentuje się http://images77.fotosik.pl/378/923ab760c6b98f66.jpg okazale i są tam filety.Mojego robię z cienkich plasterków norweskiego.Między pieczywem należy włożyć jeszcze odrobinę pikantnego twarogu.Pokażę Ci go następnym razem. Edytowane 1 Marca 2016 przez finlandia Link reklamowy w cytowanej wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 01.03.2016 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 (edytowane) A ja planuję zrobić taką pychotkę Jest to kanapka "ślimakowa". Myślę, że poziomem nie odstaje od tego wszystkiego co jest w tym wątku. Edytowane 1 Marca 2016 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.03.2016 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Witam. Lubie jak ktoś mnie rozbawia.Była kiedyś bajka o latającym wujku Fido.Przeprasza ale znowu się posika ...łem ze śmiechu jak porównałem ich do......."m". http://www.nostalgia.pl/images/tytuly/tip-i-tap.jpg https://www.youtube.com/watch?v=vyJxJVg6LUE Epizod z serem jest fantastyczny pasujący do postaci i tematu mojego- tego topiku.:D:D.Jeszcze raz przepraszam i na złagodzenie uśmiechu :lol2: takie oto danko. W obfitej cytrynie,czosnku i miodzie,majeranku i ostrej papryce i himalajskiej soli.Miał być biedaczek na rosół a wyszedł tak i tu : http://images76.fotosik.pl/379/378cbb94dcd057d0.jpg http://images78.fotosik.pl/379/78ef108afb33d0b1.jpg http://images76.fotosik.pl/379/ed67efd470d135d4.jpg :D:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.03.2016 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Witam stek dojrzewa .Dzisiaj połączę dwie kuchnie, kulinarnie w rzeczy samej.Gruzińską i chińską.:D:D.Przyznam ,że już w nazwie budzi emocje..Wyprawa do sklepu.Zdradzę ,że będzie to coś w stylu lusajgon :D:D . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.03.2016 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Witam. Dla porównania. http://www.poezja-smaku.pl/wp-content/uploads/2014/12/gruzja-jedzenie-3.jpg http://www.poezja-smaku.pl/kuchnia-gruzinska/ Mięso marynuje się.Czosnek piecze w całości.Inne składniki w pogotowiu.:D:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.03.2016 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 (edytowane) Witam. Tradycyjnym uśmiechem :lol2:. http://images77.fotosik.pl/380/ee6cd6ff05aff18c.jpg http://images78.fotosik.pl/380/530bafd0b36645a9.jpg http://images76.fotosik.pl/380/03cc026a3253edc0.jpg http://images76.fotosik.pl/380/6bf63fd29f4a8ee5.jpg http://images77.fotosik.pl/380/b19b208ac060afc9.jpg Lula już w piekarniku jak będzie cieplej to na grillu.Ziemniak dwa w jednym nie wiem czy wujek Fido potrafi??? :lol2:.Przepraszam uśmiałem się znowu bo mam przed oczami tą humoreskę (nazwę proszę interpretować z punktem 2 SJP:rotfl: ) , z psem.:D:D Edytowane 1 Marca 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.03.2016 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 (edytowane) Witam. Czy nieudacznik potrafi zrobić frytkę dwa w jednym.......:D:D. http://images75.fotosik.pl/381/c749b36c33df2520.jpg http://images75.fotosik.pl/381/a81c43acfa01d888.jpg http://images78.fotosik.pl/380/1a92d5a7d376e6e6.jpg http://images75.fotosik.pl/381/db98ad81ddb34d69.jpg http://images76.fotosik.pl/381/cb23e523d6b070a0.jpg http://images77.fotosik.pl/380/c7c89e1300a65e10.jpg http://images77.fotosik.pl/380/a0b99f341c13667f.jpg http://images78.fotosik.pl/380/37bf8af608d5b918.jpg "gdzieżeś się uczył "m" ...baranie,czarny baranie .....":D:D:D. Do Gruzji i Chin dodałem jeszcze Grecję. ale nadal śmieję się3 z tego psa a teraz i soli. Edytowane 1 Marca 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.03.2016 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 (edytowane) Witam. ten ziemniak............. młody z Cypr.:D:D http://images76.fotosik.pl/381/a6acafab31695d9f.jpg http://images77.fotosik.pl/380/48ba11801f34e58a.jpg Się posolił i ten pies...........:lol2:.No rozbroił mnie patafian.Przepraszam za patafian.:D:D Podczas przygotowań do następnej potrawy. Edytowane 1 Marca 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 01.03.2016 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 O Jezusie! dlaczego wszystko jest tak nasączone tłuszczem? dlaczego przyprawy króre niszczą smak jak je mieszamy? dlaczego tak mocno przypalane w tych kąpielach. Dlaczego!!!... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 01.03.2016 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 (edytowane) Witam. Lubie jak ktoś mnie rozbawia.Była kiedyś bajka o latającym wujku Fido.Przeprasza ale znowu się posika ...łem ze śmiechu jak porównałem ich do......."m". http://www.nostalgia.pl/images/tytuly/tip-i-tap.jpg https://www.youtube.com/watch?v=vyJxJVg6LUE Epizod z serem jest fantastyczny pasujący do postaci i tematu mojego- tego topiku.:D:D.Jeszcze raz przepraszam i na złagodzenie uśmiechu :lol2: takie oto danko. W obfitej cytrynie,czosnku i miodzie,majeranku i ostrej papryce i himalajskiej soli.Miał być biedaczek na rosół a wyszedł tak i tu : http://images76.fotosik.pl/379/378cbb94dcd057d0.jpg http://images78.fotosik.pl/379/78ef108afb33d0b1.jpg http://images76.fotosik.pl/379/ed67efd470d135d4.jpg :D:D. Co to jest? Tutaj są złamane wszystkie zasady dobrego smaku, pomijam inne... Patrzę patrzę i trudno mi uwierzyć w to co widzę. Kurczaka nie da sie spalic w piekarniku, nawet jeśli użyjemy 1 łyżkę oleju na 1,5 kg skrzydełek. http://s30.postimg.org/q5zifejrl/kurczak4.jpg To samo odnosi się do grillowanego http://s30.postimg.org/4qzj9k40x/grilowane_kurczaczki_9.jpg Wystarczy tylko jeden raz zagladnąć do ksiażki. Jako prawdziwa jasnowłosa blondynka nie chwalę się na forum, że tankuję disla do swojego bęzyniaka i pięknie się dymi. Uczę się w każdej dziedzinie. Obecnie cofania z przyczepą do transportu konia. Marcin kupił mi nową terenówke, taką prawdziwą(4 litry i pełna rama) i nie musze się już prosić o tą przysługę...ale się uczę, panie niespecjalny. Edytowane 1 Marca 2016 przez ada_marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.03.2016 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Witam. Stek dojrzewa................:D:D.Teranowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.03.2016 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Witam. :). Cielęca gotowana z sosem 3w1. http://images75.fotosik.pl/386/48dc3cf0e6c6fa43.jpg :lol2: Lula 3w1 czyli po gruzińsku mięso ale z przyprawą grecką do su flaków i papierem ryżowym chińskim nie tortillą. http://images78.fotosik.pl/385/78e1312f64d169f7.jpg Owoce XXXL http://images78.fotosik.pl/385/b60596648807c223.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.03.2016 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 (edytowane) Witam. Cudowny poranek.Dzisiaj wołowina przełamana makaronem i groszkiem oraz suszonymi grzybami z własnego lasu.Gosia kupiła mi las.Jako prawdziwy blondyn bez włosów nie chwalę się swoim outlanderem 4x4 niezagazowanego bo lepsze osiągi ma na benzynie ,choć po grzyby do lasu od żony jeżdżę. .Uczę się przekory panie uzurpator ,a na przyczepie ostatnio przywoziłem wierzbę energetyczną i nie chwalę się ,że owoce morza robię zawsze w na tłuszczu nie z wody :).Frytek gotowanych nikt do ust nie bierze, o kotletach wszelkiej maści nie wspomnę.Odniosę się jeszcze do krewetek.Jeśli już inspiracji szukam w takiej literaturze,a zonie badziewnych nie podaję jeśli krewetki to krewetki , a nie zupa cud.http://forum.muratordom.pl/images/smilies/jumpy.gif http://ciszewskinews.pl/wp-content/uploads/2014/01/okladka_przod.jpg wołowina w orientalnym stylu już za chwileczkę już za momencik czwartek z NS-em zacznie się kręcić.:lol2: Edytowane 3 Marca 2016 przez niktspecjalny krewetki super opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.03.2016 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 (edytowane) Witam. Deep frying lub po prostu frytowanie, to nic innego jak smażenie w głębokim tłuszczu. Jest to popularny sposób gotowania, a potrawy tak przyrządzone są bardzo smaczne, gdyż tłuszcz jest świetnym nośnikiem smaku. Wiadomo jednak, że nie każdy może kosztować tak przygotowanych posiłków, choćby ze względu na ich kaloryczność.........Niestety dla naszego zdrowia smażenie w głębokim tłuszczu nie ma żadnych zalet. Jednak nie można pominąć walorów smakowych pączków, faworków, frytek czy panierowanego drobiu przygotowanego w ten sposób. Jeśli chcesz koniecznie ugotować coś metodą deep frying, zrób wszystko by potrawa jak najkrócej przebywała w oleju. Zawsze osuszaj produkty, te z zamrażarki muszą być do końca rozmrożone. Używaj zawsze nowego oleju, nigdy starego! Potrawę wrzucaj do dobrze rozgrzanego tłuszczu. Produkty już usmażone odsączaj z nadmiaru tłuszczu na ręczniczku papierowym. To znacznie zmniejszy ich kaloryczność. http://www.mojewypiekiinietylko.com/wp-content/uploads/2015/05/IMG_8322_zmiana-rozmiaru.jpg http://images76.fotosik.pl/386/25abd4f84da4da69.jpg http://images75.fotosik.pl/386/31395695ec312b96.jpg http://images78.fotosik.pl/386/bf2257b926d9b459.jpg http://www.mojewypiekiinietylko.com/wp-content/uploads/2015/06/IMG_9838_zmiana-rozmiaru.jpg http://www.mojewypiekiinietylko.com/wp-content/uploads/2015/06/IMG_9850_zmiana-rozmiaru.jpg http://www.mojewypiekiinietylko.com/wp-content/uploads/2015/06/IMG_9854_zmiana-rozmiaru.jpg http://images76.fotosik.pl/386/596fc1cf4704aed6.jpg Krewetki kokosowe na puree z mango Krewetki w krochmalu plus cierniki dla porównania i to zupa i to. http://images77.fotosik.pl/386/63ee1adf6abeaccf.jpg http://images76.fotosik.pl/386/d68f0a9fcd189e83.jpg Wybieram te z głębokiego tłuszczu te niezdrowe.Choć ta w czerwonych pomidorach bardzo odstaje od szarości i koloru krochmalu.Takie mam subiektywne zdanie. Jeśli zamiast tego pływającego krochmalu potrafisz pan zrobić coś takiego niestrawnego z głębokiego tłuszczu to chylę czoła.To drogi panie super inspiracja o wizualnym kontekście nie wspomnę.Inspiracja pochodzi z tego źródła.Za dużo pan czytasz i nie ta literaturę .By pouczać należy być w tym kozakiem.Lepiej może z tymi konikami to lepiej panu wychodzi, je to kocham pasjami i mam w tym udział. http://www.mojewypiekiinietylko.com/2015/06/krewetki-kokosowe-na-puree-z-mango/ Edytowane 3 Marca 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 03.03.2016 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 A ja dziś bardzo rewolucyjnie. Najpierw ziemniaki: Oczywiście obrałem je: Do tego słonina: No i do tego... Potrzymam was w niepewności:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 03.03.2016 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 No i do tego... obstawiam - bryzgane polskim ekologicznym kefirem, z .......................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 03.03.2016 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 obstawiam - bryzgane polskim ekologicznym kefirem, z ..........................Zawsze musisz mi zepsuć niespodziankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.03.2016 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 A ja dziś bardzo rewolucyjnie. Najpierw ziemniaki: [ATTACH=CONFIG]348674[/ATTACH] Oczywiście obrałem je: [ATTACH=CONFIG]348675[/ATTACH] Do tego słonina: [ATTACH=CONFIG]348676[/ATTACH] No i do tego... Potrzymam was w niepewności:) Był pies.Ale nie ma steka .:lol2:.Z braku laku to się tu zaprezentuję.Ładne fotki ,utrzymane w tonie kulinarnym:lol2:...........a steka nie umiem.Fajnie że szperm tu zaglądasz taki filut z miczigen żeś :p:p.Dokonałeś prezentacji i poległeś.:).Popatrz teraz.Wiesz co to??? Ty jak ta ruska bańka wstańka jak wstaniesz tak powiesz:P. http://images78.fotosik.pl/386/5a121cfe4fd863d7.jpg http://images77.fotosik.pl/386/1a0a55fff63e84f5.jpg wiesz co jest na dnie............żurawina. http://images75.fotosik.pl/386/c6dd20faa9028f6c.jpg Cały czas ucz się .na naukę nigdy za późno.Wiesz w stekach jesteś malutki to i tu nie zasłyniesz.Wybacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 03.03.2016 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Zawsze musisz mi zepsuć niespodziankę. skusiłem - a może to miało być bryzgane serwatką z własnoręcznie wyciskanej gomółki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.03.2016 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Witam. Szperm.Musisz się uczyć jak pan mówi .Czytać i doświadczać.Wkleiłeś raz patelnie syfiastą i nic więcej, a krytykujesz co najmniej jak Chef Paul. Popatrz : http://images78.fotosik.pl/386/44140f0cdd4041f5.jpg Czy wiesz co to jest na patelni??? Zapewne nie wiesz bo na stekach wychowany jesteś. http://images76.fotosik.pl/387/c7bb69eeeeb02592.jpg Oznajmię ci..........to wołowina , z makaronem i groszkiem:lol2::lol2: . http://images75.fotosik.pl/386/e0aa0a1355ff66ec.jpg http://images78.fotosik.pl/386/ff486bbd22e91610.jpg Niestety prócz tego co nie umiesz musisz dużo czytać.Wiem ,że to trudne dla ciebie ......ale się ucz bo to potęgi klucz , jak będziesz miał, tych kluczy dużo to zostaniesz merem FM w krótkich wejściach.Trzymaj się zdrowo.;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.