Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

najpierw było to;)

http://images67.fotosik.pl/821/d97192898b6258ccmed.jpg

 

potem było to

 

http://images67.fotosik.pl/821/6a3b2e7f782837b2med.jpg

 

Potem poszło w to

 

http://images66.fotosik.pl/821/c287200533db9f97med.jpg

 

http://images69.fotosik.pl/821/83198a4699549ddemed.jpg

 

To to poszło normalnie

 

http://images70.fotosik.pl/820/073feedef29a7365med.jpg

 

To już inaczej.

 

http://images70.fotosik.pl/820/e62c3995958d878amed.jpg

 

trochę ściemy :D:D:D

 

http://images68.fotosik.pl/821/9492712db7465a1amed.jpg

 

i dwie kwintesencje po zmianach.:spam: :D:D:D

 

http://images68.fotosik.pl/821/e117a2c924596661med.jpg

 

błysk lampy,cień kulinarny i plaster polędwicy w sosie kurkowym,ziemniak młody z Tunezja ,i czosnek w nim polski.;).Chłodnik który się ostał w żaroodpornej kokilce.

 

p.s kuźwa miało być tak romantycznie, a przymuliłem ze szparagówką mrożoną. Jest ugotowana z dodatkiem octu balsamicznego i odrobiny oleju truflowego.Nic ale nic więcej.Pamiętamy ,że zawsze do skwierczacego masła klarowanego dodajemy swój sok czosnkowy.Kiedyś o tem napiszę bo to zmora mojej rodziny jak tez i miód.

Edytowane przez niktspecjalny
kuźwa szparagówka
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 243
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękujemy i prosto gotujemy.;););).

 

Szybki kapuściany barszcz na bazie młodej kapusty,młodej marchewki,szczypiorku,szalotki,czosnku,soli morskiej i pieprzu z kolendrą.Wywar na kiełbasie schabowej pieprzowa-kminkowej z odrobiną tłuszczyku zielono mi z pietruszką i koperkiem.Tłuszczyk jako dodatek to nic innego jak pozostałość po pieczeniu boczuniu z roztartą pietruszką i roztartym koperkiem.Dla zaostrzenia smaku poszedłem usypać nowej kory.:)

 

 

 

http://images69.fotosik.pl/860/20a5885372595605med.jpg

 

Teraz kapuściany barszcz.

http://images66.fotosik.pl/860/b1cbf6e51ddac5bemed.jpg

Grubo siekana kapusta ze szczypiorkiem i dodatkami jak wyżej.

http://images66.fotosik.pl/860/c6a337f99a6c6813med.jpg

 

http://images69.fotosik.pl/860/f5922c7a14f12b6cmed.jpg

 

http://images68.fotosik.pl/860/8e6f4a591b4973d6med.jpg

 

http://images68.fotosik.pl/860/e35912c3e4aaafb5med.jpg

Nie zapalony mąką.Zapomniałem o najważniejszym dodatku.

 

p.s.ziemniaki młode z Tunezja;) ,z poprzedniego dnia .Ugotowane w mundurkach,wrzucone na mleko ,masło 82%;),delikatnie zmiażdżone,okraszone w rzeczy samej własnym, kolejnym tłuszczykiem,czyli jabłko szara reneta i cebula szalotka.Zaręczam ,że nie ma smażeniny.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Szukając inspiracji mej rewolucji na zielono poszedłem medytować w mych zielonych czeluściach przydomowych.;):D:D:D

http://images66.fotosik.pl/863/2824c49361d81021med.jpg

 

http://images67.fotosik.pl/864/fc62bcbb14034947med.jpg

 

Mała przegryzka na zielono.Taka śniadaniowa rewolucja taka prościunia.Ser owczy na maśle.Z tym oto proszkiem z Kanarów.Rewelacja.Choć nie powiem....dodaję do wielu potraw.Kto był ten wie co to jest.

 

http://images67.fotosik.pl/864/198ad715ae325b8dmed.jpg

 

http://images68.fotosik.pl/863/bbbe37f99ed2a377med.jpg

 

http://images67.fotosik.pl/864/b75e624862489768med.jpg

 

.Następnie jajo wiadomo od jakiej kury.

http://images69.fotosik.pl/863/45cd09a1cb7eff8cmed.jpg

 

Parówka w bekonie a ,że pada w urządzeniu pomocniczym z grillem

http://images67.fotosik.pl/864/f578386122ffbae5med.jpg

 

http://images66.fotosik.pl/863/af0dd2d08a058006med.jpg

 

Musztarda własna i oglądalność za którą Państwu dziękuję.

  • Odpowiedzi: 67
  • Odwiedzin: 3.732

niktspecjalny

Dzisiaj 11:19 http://forum.muratordom.pl/images/mdom_buttons/lastpost-right.png dla porównania inna taki spontan by zobaczyć jak to działa na Państwa.

.............................................................................................................................................

 

  • Odpowiedzi: 450
  • Odwiedzin: 67.820

anSi

03-05-2015 18:15 http://forum.muratordom.pl/images/mdom_buttons/lastpost-right.png

http://images66.fotosik.pl/863/6d5bf4807291b7a3med.jpg

Edytowane przez niktspecjalny
oglądalność
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Specjalnie dla finlandia.

Mrożone pyzy z mięsem i barszcz czerwony gotowany na burakach z dodatkiem koncentratu krakusa.

http://images67.fotosik.pl/865/5ae71c71a4d26389med.jpg

Zjadłbyś to???No pytam zjadłbyś to???

http://images70.fotosik.pl/864/cd3c3163e486fa01med.jpg

Te pyzy kosztowały 6.50 zł.Jest ich 12 szt.Buraki 5 szt. 1.60 zł.Do tego woda i parę niezbędnych posypań.Cebulka i kawałek smalcu.Wiesz kto te moje wypociny czyta???. Pytam wiesz kto???. Odpowiedz???. Czasami tacy co z gów...a chcieli by zrobić coś by się w swoim gronie biedniejszych przyjaciół pochwalić.To ten syf oglądają.Rozumiesz p. finlandia???To nierzadko ci którzy żyją standardowo.Czaisz dowcip!!!:mad::mad::mad:. Wstydzą się tu coś wkleić bo teraz i ty mod widzisz to źle.Zanim klepnąłeś ,zastanowiłeś komu to ma służyć.Pytam komu???Odpowiedz.Myślisz ,że kto to czyta???. Tacy jak ty co to nie mają pojęcia o gotowaniu ale fotki im się nie podobają albo inne tam sugestie.Nagle olśnienie i wspaniały wpis.Chętnie popatrzę na twoje gotowanie.Modom nie można gotować???.:sick:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Specjalnie dla finlandia.namber tu:D

Nawet nie warto cię cytować.Jesteś żałosny.Najpierw mnie osaczyłeś,obraziłeś,oplułeś a teraz chcesz bym cie moderował.Nie kolego modzie.Sam naciśnij czerwony trójkącik wtedy zrozumiesz do czego on służy.Piszesz mi jakąś punktacje na priva,niech ci będzie,podziwiasz ironiczne w nim i czekasz na moja klęskę,to że oni to wiem ale ty mod,bez pojęcia kulinarnego poddajesz mnie swej krytyce bo jak twierdzisz to twa inicjatywa.No żałosne.Piszesz mi także ,że na FM każdy ma prawo pisać co chce..........ty mi to w takim razie odbierasz.Powiedz to teraz, jaką widzisz tu w takim razie szkodliwość???. No powiedz???To ,że syf na talerzach to wiem.Widzisz ile jest wejść na np. taki topik.Popatrz obiektywnie.Zapytam.Jadłeś kiedyś parówkę zawiniętą w bekon.Potem grillowaną.Ser owczy rozpuszczony w maśle z dodatkiem żółtka-jajka z dodatkiem proszku z Teneryfy.Razowy naturalny chleb z masłem czosnkowym i rzodkiewką.Własną musztardą.JADŁEŚ!!!!!!!!!!!!:cool:. Czy jadłeś polędwicę wieprzową delikatnie ściętą przez naciskanie na patelni grillowej bez grama tłuszczu,bez przypraw.Sos z własnych mrożonych kurek z koperkiem.Młodego ziemniaka z Tunezji naciętego z czosnkiem i syropem klonowym pieczonego w piekarniku.Fasolkę szparagową w omaście.Chłodnik z sałatą ogórkiem i rzodkiewką zabielonego śmietaną.....ŚMIETANĄ!!!!:cool:. JADŁEŚ!!!!!!:cool:. Barszcz z młodej kapusty na własnym przecierze pomidorowym schabowej kiełbasie.SCHABOWEJ!!!!!:cool:Wiesz dlaczego schabowej.Bo fajnie brzmi w zupie jak pokrzepowa.JADŁEŚ!!!!!:cool:. Młode pure gotowane w mundurkach z jabłkiem okraszone cebulka i własnym tłuszczem.JADŁEŚ!!!!!:cool:. Frytki z młodych z Tunezji na fryturze,z porcją łopatki grillowanej w przyprawach greckich,z mizerią,groszkiem zielonym w sosie winegret czosnkowym.Blanszowanego brokuła w słodkiej wodzie z cukru trzcinowego poddanego obróbce na tłuszczyku gdy łopatka się smażyła.JADŁEŚ!!!!:cool:.Pomidora w mleczku kokosowym delikatnie solonym na przełamanie.Pytam jadłeś?????:mad::mad::mad:. Odpowiedz.Ci co to wiedzą nie odpowiadają tak jak ty.W innym wątku bo nie masz cywilnej odwagi i piszesz pokątnie by mnie zdołować i obrazić.Moi przeciwnicy,którzy mają mnie daleko w .............e ale mają charakter, który różni ich od ciebie.Wiesz czym.Bo mówią mi o moim syfie prosto w oczy bym to wiedział.Trudno klata i dalej można odreagować problemy dnia codziennego ,które ni tylko są moja zmorą.A ty co z ukrycia by nie dać się zdemaskować kim naprawdę jesteś??? Oni wiedzą i litują się nad tobą.Wiesz jacy oni doświadczyłeś tego tak jak teraz ja doświadczam tego przez ciebie.:cool:

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ok .Idąc tym tokiem rozumowania, to jeśli np. w topiku o dajmy na to o tujach ktoś będzie pisał cały czas o tujach.Przecież to tuje każdy ma tuje.to obciach tak cały czas o tujach.Mniejsza o to.Kiedyś wydawało mi się ,że pokazując swój wymysł kulinarny na FM z produktów dostępnych dla każdego wzbudzi to w nich chęć jakiejś przemiany,próbę itd.Przykład parówek jest tego wyrazem.Kiedyś jak mój ojciec za komuny pracując w zakładach mięsnych na rozbiorze na zasadzie wzajemnej wymiany produktu;););):) dał schab a otrzymał paróweczki i przyniósł do domu to te paróweczki jadła a w zasadzie gryzła bo ząbkowała moja mała siostra.Człowiek u góry gdyby wiedział co to jest parówka jak rodziła się by na stałe zawitać na naszych stołach zapewne, nie pisałby takich bredni.To elita ,która nigdy nie zrozumie biedaka szaraka ,którego nie stać na kawał miecha za 80 zł na stek ponieważ pójdzie do sklepu i kupi łopatki lub schabu.Ale niestety to też się elicie nie podoba bo cóż to łopatka schab.:bash:.Zobaczą biały barszcz na kiełbasie zwyczajnej.obciach,gołąbki z farszem na placki ziemniaczane syf i obciach,pierogi chłopskie z farszem ziemniaki pure z poprzedniego dnia plus smażona cebulka i to do pieroga.Takie coś????????????? toż to obciach.:mad::cool:.Zapytałbym, co według elity w takim razie nie jest obciachem.Tylko to co wychodzi z grona elity.Szkoda czasu na tłumaczenia ........Ten człek z góry gotuje prześwietnie ale pytam gdzie, ja pokazując syf a on ................nic nie widzę dlatego nie mogę skrytykować lub pochwalić.Prosty mechanizm nieprawdaż.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

http://papilot1.mykmyk.pl/img/660/0/parowki-osmiorniczki-36836847.jpg

 

http://1.bp.blogspot.com/-sCNYpnpj9WI/VLJv4eIBV5I/AAAAAAAAFBM/LgNXbJenJnM/s1600/IMG_5924.JPG

 

http://przystole.blox.pl/resource/parowkowe_serca1ab.JPG

 

http://www.poezja-smaku.pl/wp-content/uploads/2012/08/parowki-w-ciescie.jpg

 

specjalnie cos dla tego z góry

http://bronislawa70.blox.pl/resource/DSC_8964b.JPG

 

http://bronislawa70.blox.pl/resource/DSC_8955b.JPG

 

Rozumiem ,że w jego mniemaniu to syf ale jaki piękny.:p

 

parowki-w-ciescie-francuskim.jpg?fileID=130274&width=600&height=400&frame=True&quality=100&bg=0

 

http://blog.wojnanasmaki.pl/files/2013/05/parowki-w-garniturach.jpg

 

http://wrotkaonline.blox.pl/resource/zapiekane_parowki.jpeg

 

http://wrotkaonline.blox.pl/resource/zapiekane_parowki1.jpeg

 

http://static.wizaz.pl/kulinaria/photos/4940_1_640x480.jpg

 

Proszę wybaczyć ale komuś coś się odkleiło jeśli te przedstawione parówki są nie do zjedzenia.

 

http://polki.pl/work/privateimages/formats/V5_MT_LIFE/215245.jpg

 

Wspaniałe dzieciństwo cielęce,znaczy na cielęcince

http://bronislawa70.blox.pl/resource/P1030037x.JPG

 

http://www.przepisy.net/img/przepis/24663/parowki-pod-serowa-kolderka_24934_7.jpg

 

http://stosmakow.blox.pl/resource/AKK_2014w_09_02.jpg

 

nie wiem czy wie co to takiego, robię ten obciach z prażoną kukurydza.

 

http://ilonkowo.blox.pl/resource/parowki2.jpg

 

Kiedyś może wkleję temu dżentelmenowi parówki z parówek w sosie marchewkowo-kalifornijskim.Czyli własne jelita a w nich ulubione mielone parówki z moimi dodatkami i ten niepowtarzalny sos.Tymi stekami już nie zachwyca ot i cała prawda o paróweczkach.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jednak rozmroże apetyczności na grilla.

http://s12.postimg.org/ho2lmvx19/DSCF7001.jpg

 

Myślałem ,że puściło,ale trzyma.Dlaczego w wątku o potrawach zielono mi chwalisz się mrożonkami.Wataha!!!. To bardzo nielogiczne i bardzo prymitywne.Spadasz na dół do wątku w którym nawet mod nie dał rady ,a ty idziesz za głosem ...........y.???:cool:.Chcesz tu grillować??? Chcesz coś pokazać???:cool: w tym pełnym syfu niesmaku topiku???Chcesz spaść na dno kulinarne właśnie tu??

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To może jeszcze raz zabiorę głos.

 

Tak jak pisał Perm, to obciach. Ja grilluję tylko w tematach, których założyciel i uczestnicy cieszą się szacunkiem. Tutaj tylko zdjęcie, jako jedna z możliwości przeciw MOM.

 

http://s16.postimg.org/5ofs9h5c5/DSCF7008.jpg

 

Ponieważ gdyż???Dlaczego???

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...