niktspecjalny 18.05.2015 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 perm nie rozumiesz tego ponieważ nie czujesz klimatu w kuchni.Zapachu kapusty kiszonej z różnych rodzai kapust zresztą bardzo nowatorskiego i oryginalnego bigosu.Pieczonych ziemniaków z kozim serem,bagietki ze szpinakiem i makaronu ryżowego z sosem cielęcym na skórkach razowych,pieczonych pomidorów z farszem rybnym czyli polędwicy z dorsza,faszerowanych bakłażanów papryką z suszonymi pomidorami i tartym daktylem.Kopytek na zielono żółto,czerwono,leniwych z owczego twarogu,zupy z soczewicy na wołowinie i wiele innych.Wpierniczasz tylko ten stek z brudnej spalonej patelni i wklepujesz tekst po którym rzygać się chce.Pokazuję ci śniadanie przykładowo z dodatkasmi do potraw ,których nie znasz stąd jak rozumiem twoja nieznajomość i kompletna niewiedza tego tu pokazywanego.I jeszcze jedno.Takiej prostej kuchni nigdy nie powinno się zapominać a tekst typu :Jest to wszystko niestety równie oryginalne jak dania z baru mlecznego. Nie wiadomo czy śmiać się czy płakać. Nawet jeżeli w tym tłumie pojawi się coś ciekawego to nie zostanie zauważone wśród tych wszystkich parówek, sosów "nie wiadomo po co" i podobnych. Dobija twój komentarz bez cienia samokrytyki za to pełen dziwacznych i często niezrozumiałych sformułowań i co tu gadać prymitywny dosyć. Gdzie ty masz samokrytycyzm???. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.05.2015 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Zrobię dziś chińszczyznę mięso mielone z kaczki z ryżem jaśminowym i zawinę ją w młode liście kapusty do tego zrobię swój sos do chińszczyzny.Zapewne mało oryginalny przepis z chińskiego baru mlecznego ale pokaże.Sraczki może nie dostaniesz jak wpadniesz tu się pośmiać tak jak ja po twoim steku zaparcia z brudnej patelni spalonej i stek co to psiak nie jada.Fotki zaraz będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 18.05.2015 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Sam się nakręcasz.Chcesz prowadzić blog nt. kuchni to prowadź. Jak się to powinno robić, bez problemu znajdziesz w internecie.Przestań się ośmieszać, oszczędź bełkotu i wycieczek osobistych przyciągającym twoich fanów.Czy taki blog jest zgodny z regulaminem FM to już do oceny Moderatorów i Redakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.05.2015 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 (edytowane) Młoda kapusta http://images69.fotosik.pl/902/4494c2cf3407b62bmed.jpg Mięso z kaczki z ryżem jaśminowym do potraw chińskich. http://images68.fotosik.pl/903/645790716b36c21bmed.jpg Z dużą ilością szalotki smażonej na maśle. http://images70.fotosik.pl/902/6c12ee44614576c0med.jpg Sos do chińszczyzny z produktów z Sellgros .http://images68.fotosik.pl/903/21938a00e5b3af7emed.jpg Do naczynia żaroodpornego i na liście kapusty http://images70.fotosik.pl/902/9455b4ea2461531emed.jpg Posypane solą i pieprzem http://images66.fotosik.pl/903/694edc613e60adb5med.jpg Do piekarnika 180 stC czas pieczenia 1 h bez tłuszczy i podlewania wodą. http://images68.fotosik.pl/903/bbaff298c40e2a2bmed.jpg Robić tak ale niekoniecznie moje klimaty.Smakowały mi ale nie do końca jestem za taki żarełkiem dwa razy w tygodniu. Do perm byś miał ubaw.To danie nie gości w każdym domu i nie jadłem go w żadnej knajpie ani u znajomych.Nie ma tu torebek srebek itp.Jest pieczone bez grama tłuszczu a sos gotowany z dodatków jakie chińczyk sobie wymyślił.Ryż jaśminowy o specyficznym smaku z mięsem mielonym z kaczki,szalotką i jednym jajem w takim zestawie smakuje dość dobrze.Zastanawia mnie co rozumiesz tak dokładnie danie oryginalne.I jak skończysz się śmiać wklej coś własnej produkcji w swoim wiodącym topiku.Oczywiście tylko oryginalne.Pośmiejemy się wówczas obaj. Pozdrowię cie niezmiernie ciepło i oryginalnie ..........do miłego. Edytowane 20 Maja 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.05.2015 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Przygotowuję w wiosennych rewolucjach szaszłyk ze steka i paróweczki cielęcej.Tym razem idąc w śmieszny oryginalizm .Zakupię te: http://delitoyoudirect.com/images/products/114js67.jpg albo te: http://czytamyetykiety.pl/wp-content/uploads/2014/02/par%C3%B3wki-ciel%C4%99ce-produkty-klasztorne.jpg Myślisz perm ,że na pieczonym pomidorze będą dobrze się komponowały??? np. na takim: http://temat.net/artfoto/foto_w15974.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.05.2015 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 (edytowane) permuś nie nabyłem tych parówek ale za to mam te, cielęco - drobiowe.Oryginalne ze sklepu no i oryginalny kawał mięsa na mój stek z równie oryginalną przyprawą P.Gessler bo jak rewolucje to rewolucje. http://images70.fotosik.pl/902/b85ce51e89e49482med.jpg Teraz czas na pieczone pomidory.Oryginalnie abyś pamiętał gdy będziesz rżał ze śmiechu :lol2: permuś,zawsze kroimy na pół i posypujemy warzywna przyprawą.Myślę ,że łyżeczka własnej musztardy wystarczy i nie zapominaj o tym bo to bardzo ważny składnik.Skropione tą oliwą oryginalną nie rzygamy po niej zapewniam i gwarantuję.Do piekarnika taime 40 min temperament. 200 stC http://images69.fotosik.pl/902/c28a8d9dc0c0a867med.jpg W piekarniku maja wyglądać.No wiesz oryginalnie nie orginalnie.http://images66.fotosik.pl/903/db305649280ff19dmed.jpg Pomidory dochodzą http://images69.fotosik.pl/902/b5e7c8adc811fb18med.jpg więc czas na szaszłyk, bardzo oryginalny. http://images70.fotosik.pl/902/c21cca5803c1e502med.jpg znajdzie się na grillu. Edytowane 20 Maja 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.05.2015 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 jak dla mnie zbyt "oryginalna" fuzja ... na moje "kubki smakowe" ... jadnakowoż, jeżeli komuś smakuje takie połączenie ? ... to faktycznie rewolucja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 20.05.2015 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Młoda kapusta http://images69.fotosik.pl/902/4494c2cf3407b62bmed.jpg Mięso z kaczki z ryżem jaśminowym do potraw chińskich. http://images68.fotosik.pl/903/645790716b36c21bmed.jpg Z dużą ilością szalotki smażonej na maśle. http://images70.fotosik.pl/902/6c12ee44614576c0med.jpg Sos do chińszczyzny z produktów z Sellgros .http://images68.fotosik.pl/903/21938a00e5b3af7emed.jpg Do naczynia żaroodpornego i na liście kapusty http://images70.fotosik.pl/902/9455b4ea2461531emed.jpg Posypane solą i pieprzem http://images66.fotosik.pl/903/694edc613e60adb5med.jpg Do piekarnika 180 stC czas pieczenia 1 h bez tłuszczy i podlewania wodą. http://images68.fotosik.pl/903/bbaff298c40e2a2bmed.jpg Robić tak ale niekoniecznie moje klimaty.Smakowały mi ale nie do końca jestem za taki żarełkiem dwa razy w tygodniu. Do perm byś miał ubaw.To danie nie gości w każdym domu i nie jadłem go w żadnej knajpie ani u znajomych.Nie ma tu torebek srebek itp.Jest pieczone bez grama tłuszczu a sos gotowany z dodatków jakie chińczyk sobie wymyślił.Ryż jaśminowy o specyficznym smaku z mięsem mielonym z kaczki,szalotką i jednym jajem w takim zestawie smakuje dość dobrze.Zastanawia mnie co rozumiesz tak dokładnie danie oryginalne.I jak skończysz się śmiać wklej coś własnej produkcji w swoim wiodącym topiku.Oczywiście tylko oryginalne.Pośmiejemy się wówczas obaj. Pozdrowię cie niezmiernie ciepło i oryginalnie ..........do miłego. Jestem wielkim fanem gołąbków i, być może namówię żonę na zrobienie ich wg twojego przepisu. Niestety ale muszę jej wcześniej zapytać co o tym sądzi i może się okazać, że kompletnie jej się to nie komponuje. Zna się na tym o niebo lepiej ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 20.05.2015 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 permuś nie nabyłem tych parówek ale za to mam te, cielęco - drobiowe.Oryginalne ze sklepu no i oryginalny kawał mięsa na mój stek z równie oryginalną przyprawą P.Gessler bo jak rewolucje to rewolucje. http://images70.fotosik.pl/902/b85ce51e89e49482med.jpg Teraz czas na pieczone pomidory.Oryginalnie abyś pamiętał gdy będziesz rżał ze śmiechu :lol2: permuś,zawsze kroimy na pół i posypujemy warzywna przyprawą.Myślę ,że łyżeczka własnej musztardy wystarczy i nie zapominaj o tym bo to bardzo ważny składnik.Skropione tą oliwą oryginalną nie rzygamy po niej zapewniam i gwarantuję.Do piekarnika taime 40 min temperament. 200 stC http://images69.fotosik.pl/902/c28a8d9dc0c0a867med.jpg W piekarniku maja wyglądać.No wiesz oryginalnie nie orginalnie.http://images66.fotosik.pl/903/db305649280ff19dmed.jpg Pomidory dochodzą http://images69.fotosik.pl/902/b5e7c8adc811fb18med.jpg więc czas na szaszłyk, bardzo oryginalny. http://images70.fotosik.pl/902/c21cca5803c1e502med.jpg znajdzie się na grillu. A co w tym oryginalnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.05.2015 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 A co w tym oryginalnego? parówki w połączeniu ze steak'iem ... jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.05.2015 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 (edytowane) parówki w połączeniu ze steak'iem ... jak dla mnie Tak Chef lecz jest coś jeszcze : http://images68.fotosik.pl/904/113631ef8e8131fbmed.jpg Grill włączony.Poszczególne fazy zrumienienia. http://images68.fotosik.pl/904/53c6503977e7b919med.jpg Teraz już włącznie z pomidorami dla przegrzania ponieważ stek szybciej dochodzi. http://images66.fotosik.pl/904/80a7443d9b30a38fmed.jpg Kopytka z serem kozim tak lubianym przez nas. http://images70.fotosik.pl/903/296f0cbd40bf88ccmed.jpg Tak wyglądało jak moje młodsze się jeszcze nie dorwało. http://images69.fotosik.pl/903/634f025411293db4med.jpg w drugiej odsłonie http://images68.fotosik.pl/904/076b719d2028a989med.jpg Cała tajemnica tego oryginalnego połączenia. do permuś.jeśli zwymiotujesz po tym oryginalnym daniu uznam ,że masz braki w kuchni serwując li tylko stek i ,że kubki smakowe podrażniłeś czymś niepotrzebnie. Aha.Powiedzcie finlandii ,że stek był na grillu 5 min z jednej i tyleż samo z drugiej,a sera koziego dodałem pół /pół z młodymi ziemniakami.Parówki co oryginalne były spażone w wodzie z gotującymi się porami,już tu prezentowanymi przeze mnie.Dlaczego???. Widać gołym okiem. Edytowane 20 Maja 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.05.2015 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Jestem wielkim fanem gołąbków i, być może namówię żonę na zrobienie ich wg twojego przepisu. Niestety ale muszę jej wcześniej zapytać co o tym sądzi i może się okazać, że kompletnie jej się to nie komponuje. Zna się na tym o niebo lepiej ode mnie. Gołąbki,które na stałe goszczą w naszym domowym menu to : 1.po chińsku tu prezentowane 2.z farszem jak na placki ziemniaczane lecz bez mąki pszennej z odrobiną ziemniaczanej i boczkiem albo podgardlem w kostkę ze smażona cebulą,także tu pokazywane. 3.z serem kozim i papryką, jeszcze nie było.Papryką grillowana i sosem pomidorowym w roli głównej z nią. 4.gotowane z mięsem wołowym i kaszą gryczaną z sosem chrzanowym on już był one chyba też. 5.rewelacyjne z farszem właśnie paróweczki mielonej i tartych smażonych pieczarek z sosem borowikowym.Nie było ,jest to fuzja na jednym z roków mego syna na egzamin praktyczny. 6 ze szpinakiem i makaronem poezja może nie dla każdego ale są odlotowe jak ktoś lubi szpinak do tego sos mięsny na łopatce. Jest tego więcej i nie pamietam bym gdzies te oryginalne gołąbki jadał.W chałupie i owszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 20.05.2015 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Cała tajemnica tego oryginalnego połączenia. do permuś.jeśli zwymiotujesz po tym oryginalnym daniu uznam ,że masz braki w kuchni serwując li tylko stek i ,że kubki smakowe podrażniłeś czymś niepotrzebnie. ...Nie nazwałbym tego oryginalnym tylko nieprzemyślanym. Jaki sens wsuwać parówki ze stekiem? Popijasz sobie dobre wino piwem, by było oryginalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 20.05.2015 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Perm jak zawsze masz rację. Hahahaha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.05.2015 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 (edytowane) Nie nazwałbym tego oryginalnym tylko nieprzemyślanym. Jaki sens wsuwać parówki ze stekiem? Popijasz sobie dobre wino piwem, by było oryginalnie? Skoro nie próbowałeś to nie wiesz więc oryginalnym pozostaje .Wybacz takie jest prawo kuchni musisz smakować, próbować, doprawiać.Piję od czasu do czasu hardego.Gwarowo piwo niepasteryzowane w kuflu z zatopionym kieliszkiem wiśniówki ale tej na spirytusie lub księżycówce..Oryginalne i smaczne.Jeśli chodzi o fuzję stek i parówki.Jest w porządku.Smakuje poprawnie. Edytowane 20 Maja 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.05.2015 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Perm jak zawsze masz rację. Hahahaha! Mam cie w ignorowanych ale odpowiem.Właściwie powinienem tak grzecznie jak ty. Serio?! Ns, marzy ci się Atelier Amaro, a ty zwykła nicośniespecjalna jesteś. Przestań robić z siebie wała. Sio i przestań zgrywać..............pa..Wystarczy mi tylko twoja kuchnia ,którą będę przeplatał swą.Ale coś ci się zaciekło kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 20.05.2015 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Skoro nie próbowałeś to nie wiesz więc oryginalnym pozostaje .Wybacz takie jest prawo kuchni musisz smakować, próbować, doprawiać.Piję od czasu do czasu hardego.Gwarowo piwo niepasteryzowane w kuflu z zatopionym kieliszkiem wiśniówki ale tej na spirytusie lub księżycówce..Oryginalne i smaczne.Jeśli chodzi o fuzję stek i parówki.Jest w porządku.Smakuje poprawnie.Czego nie próbowałem? Parówek? Parówki smakują jak parówki, stek jak stek. Wkładanie ich razem do gęby zniszczy smak steka. Jaki to ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.05.2015 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Czego nie próbowałem? Parówek? Parówki smakują jak parówki, stek jak stek. Wkładanie ich razem do gęby zniszczy smak steka. Jaki to ma sens? Wiesz nie wiem jak ty godzisz wkładanie do swojej gęby ale ja wybieram co mi serwują mając na uwadze połączenie.Ty chcesz nawkładać jak pelikan twoja broszka nie polemizuje bo dziwy opowiadasz.Jaki problem raz wkładać do gęby jak to pięknie mówisz ,kawałek parówki z pomidorem grillowanym a raz kawałek steka z kawałkiem kopytka na kozim twarogu.Mam rozumieć ,że jak ci w knajpie podadzą schabowego z ziemniakami i sałatą ze śmietaną,to wkładasz do gęby non stop schabowego ,potem zjadasz ziemniaki ,a jako deser traktujesz sałatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 20.05.2015 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Wiesz nie wiem jak ty godzisz wkładanie do swojej gęby ale ja wybieram co mi serwują mając na uwadze połączenie.Ty chcesz nawkładać jak pelikan twoja broszka nie polemizuje bo dziwy opowiadasz.Jaki problem raz wkładać do gęby jak to pięknie mówisz ,kawałek parówki z pomidorem grillowanym a raz kawałek steka z kawałkiem kopytka na kozim twarogu.Mam rozumieć ,że jak ci w knajpie podadzą schabowego z ziemniakami i sałatą ze śmietaną,to wkładasz do gęby non stop schabowego ,potem zjadasz ziemniaki ,a jako deser traktujesz sałatę. Perm jako normalny człowiek nie uskutecznia syfu. Jakie to proste. Prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.05.2015 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Perm jako normalny człowiek nie uskutecznia syfu. Jakie to proste. Prawda? Bardzo niegrzecznie i niecelnie .Racja, nie uskutecznia bo go nie pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.