Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

.. .Racja, nie uskutecznia bo go nie pokazuje.

 

Ucz się więc od lepszych od siebie i także nie pokazuj :)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/199806-wiosenne-rewolucje-czyli/page/7/#findComment-6836334
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 243
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sio sio nie mendź ,a uczyć powinnaś się ty bo z tych głupot uszczypliwych jedzenia nie będzie:mad::mad::mad:.Po co włazisz tu niemerytorycznie.Ty to masz chyba kłopot kobiecy.Przyssałaś się do mnie jak pijawka.Sio bo kupie mietłe ryżową:D i zamiete.:D
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/199806-wiosenne-rewolucje-czyli/page/7/#findComment-6836353
Udostępnij na innych stronach

Do finlania bo ślinotoku dostał z patrzenia na foty.Więc drogi modzie popatrz na zdjęcia takie, które w jednej lub dwóch odsłonach prezentują koniec zmagań pitraszącego żarełko np .takie:

http://m.jejswiat.pl/shutterstock-92722804-5c0c199b9c,989,0,0,0.jpg

a w porównaniu byś sie nie odwodnił z temi swymi wycieczkami kąsliwymi w innym topiku:

http://takpomojemu.blog.pl/files/2013/05/0008.jpg

Jak to zrozumiesz nie bedziesz pytał.

http://stosmakow.blox.pl/resource/AKK_2014w_40_03.jpg

 

 

http://stosmakow.blox.pl/resource/AKK_2014w_40_04.jpg

Szału nie ma i jajek nie urywa.

 

Bys to dobrze wbił w kalarepę.

2012-02-09-2b.jpg?w=652

 

2012-02-09-3.jpg?w=652

 

2012-02-09-1.jpg?w=652

Zwykła wontorba w trzech wejściach.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/199806-wiosenne-rewolucje-czyli/page/7/#findComment-6836382
Udostępnij na innych stronach

Przeca to nie są jego dzieła :yes:

 

A ty kąśliwy inaczej co powiesz o tych???Stek,warzywa ,sałatka z ogórków małosolnych,sosu czosnkowego,oliwek.Grzanki z tostera naturalne zawsze moczone w maślance tak raz dwa trzy.Maja łyknąć ją,a potem do tostera.Misterne by oryginalnie smakowało ale sie daje radę.

 

 

http://images66.fotosik.pl/908/9bc4f8e66f0a533amed.jpg

 

Stek ma kształt ludzika gdyż wycinkę dałem na wszelki słuczaj spróbować moim kotkom "Błędzie i Koli.". Pożarły.Kiełbaska pieprzowa poddana zostanie eksperymentowi by pokazać finlandii i perm ,że na talerzu można wszystko ale nie wbrew zasadzie bo to syf.Macie wycięty stek i pieprzową kiełbaskę.Etapy jak powstawało by powstał efekt:lol2:

 

http://images66.fotosik.pl/908/826a9a6e6f885549med.jpg

 

Kiełbaska pieprzowa zawinięta jest w wędzony ser królewski.i grilowana z każdej strony.Warzywa dochodzą.

http://images66.fotosik.pl/908/bbb0f9f3f45b02c8med.jpg

Jest i mój ulubiony czosnek w skorupkach ale oryginalny bo leżał w śmietanie 2 h.

 

http://images68.fotosik.pl/908/a342635ac32467c2med.jpg

Teraz dopiero bekonik cieniutki

 

http://images69.fotosik.pl/907/3b89c7898ec1f3c7med.jpg

I zawijamy jak świstak w sreberka.

 

http://images66.fotosik.pl/908/e6f1a9ce7c589e7dmed.jpg

 

Jak już to zawiniemy to z powrotem na grill

 

http://images70.fotosik.pl/907/7848aa6db0ed16a9med.jpg

 

http://images69.fotosik.pl/907/15e85b6336f0d9c7med.jpg

 

Te etapy to dla mong....ów by załapali jak to wygląda w praktyce a nie obrusik danko z knajpy i koniec

 

http://images70.fotosik.pl/907/905ce624c79dab84med.jpg

 

Kiełbaska pieprzowa wypuściła sok i bekon skakał na grillu

 

http://images69.fotosik.pl/907/bf0f5cd41d7be7e5med.jpg

 

Przerwałem łapkami olewając stek.Wygląda jak smakuje.

 

http://images69.fotosik.pl/907/f7e0f14ea24d7657med.jpg

 

http://images70.fotosik.pl/907/84440b023cfaed68med.jpg

 

finlandia modzie to ,że nie potrafisz gotować nie oznacza ,że w kuchni jesteś totalnym głąbem kulinarnym coś tam pitrasisz.Pochwal sie to i ja skorzystam bo na razie cukrem się posługujesz li tylko cukrem

 

http://images68.fotosik.pl/908/6ab2b473d89ef86dmed.jpg

 

........

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/199806-wiosenne-rewolucje-czyli/page/7/#findComment-6836945
Udostępnij na innych stronach

...Sio bo kupie mietłe ryżową:D i zamiete.:D

 

Przydałoby się :)

 

A swoją drogą nic tak nie poprawia humoru jak wejście tutaj :) Fotki z netu okraszone mało zrozumiałym słowotokiem i wymachiwanie miotełką - niby nicspecjalnego, a pośmiać się można :)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/199806-wiosenne-rewolucje-czyli/page/7/#findComment-6836997
Udostępnij na innych stronach

Przydałoby się :)

 

A swoją drogą nic tak nie poprawia humoru jak wejście tutaj :) Fotki z netu okraszone mało zrozumiałym słowotokiem i wymachiwanie miotełką - niby nicspecjalnego, a pośmiać się można :)

 

Tak masz racje ale sio wypadzik wyjażdzik,pal gumeczke.Ty jakaś strasznie namolna jesteś.Wręcz niereformowalna..Nie rozumiesz ,że nie istniejesz w przepisach tylko podjudzasz???. Wiem ,że kobiety nie mówią o wieku swym .Napisz mi na priva.Oświadczam ,że korespondencji w tym konkretnym przypadku nie złamię,menopauza to menopauza i wszystko jasne.Ale gotować trza.:D:bye:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/199806-wiosenne-rewolucje-czyli/page/7/#findComment-6837039
Udostępnij na innych stronach

...menopauza to menopauza i wszystko jasne.Ale gotować trza.:D:bye:

 

Współczuję, ale.. chyba w Twoim przypadku to andropauza. Znów mylisz pojęcia :p

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/199806-wiosenne-rewolucje-czyli/page/7/#findComment-6837140
Udostępnij na innych stronach

NS-ie ... widzę, że coraz lepiej sobie radzisz i postępy widoczne ...

... za wiele jednak "przekombinowujesz" (było by dobrze, gdybyś poradził się syna w niektórych kwestiach) ...

np

... jeżeli lubisz kiełbasę z serem i boczkiem - pokraj ser w cienkie paski, obłóż kiełbasę i zawiń w boczek (mniej bałaganu na gridll'u a efekt identyczny)

... czosnek (z łuską), przesmaruj lekko olejem i piecz pośrednio (lub w piekarniku) ... marynowane czosnku w śmietanie (wg mnie) nie ma najmniejszego sensu (smaku nie zmieni, zawsze smak czosnku będzie dominował)

... czy kształt steak'a powoduje zmiany jego smaku ?

 

ps1 - podawanie sztuki mięsa (obojętnie w jakiej postaci) z kiełbasą (nawet najlepszej ... o zgrozo parówek), ... wybacz ale najlepszym połączeniem nie jest :) ... (moim zdaniem oczywiście) :)

 

ps2 - Twoje dania wyglądają apetycznie i coraz bardziej estetycznie, ... idź tą drogą :)

 

ps3 - ... i nie obrażaj się na Adę (choć kąśliwa ona czasami) ... ale w kuchni radzi sobie doskonale (sam czasami czerpię z Jej pomysłów)

 

pozdrawiam smakowicie, życząc kulinarnych podbojów

 

"prawdziwa cnota krytyk się nie boi" ... wybacz, ale przez swoje wypowiedzi wywolujesz agresję u innych ... a efekt .... powinieneś sam zauważyć

Edytowane przez Chef Paul
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/199806-wiosenne-rewolucje-czyli/page/7/#findComment-6837158
Udostępnij na innych stronach

NS-ie ... widzę, że coraz lepiej sobie radzisz i postępy widoczne ...

... za wiele jednak "przekombinowujesz" (było by dobrze, gdybyś poradził się syna w niektórych kwestiach) ...

np

... jeżeli lubisz kiełbasę z serem i boczkiem - pokraj ser w cienkie paski, obłóż kiełbasę i zawiń w boczek (mniej bałaganu na gridll'u a efekt identyczny)

... czosnek (z łuską), przesmaruj lekko olejem i piecz pośrednio (lub w piekarniku) ... marynowane czosnku w śmietanie (wg mnie) nie ma najmniejszego sensu (smaku nie zmieni, zawsze smak czosnku będzie dominował)

... czy kształt steak'a powoduje zmiany jego smaku ?

 

ps1 - podawanie sztuki mięsa (obojętnie w jakiej postaci) z kiełbasą (nawet najlepszej ... o zgrozo parówek), ... wybacz ale najlepszym połączeniem nie jest :) ... (moim zdaniem oczywiście) :)

 

ps2 - Twoje dania wyglądają apetycznie i coraz bardziej estetycznie, ... idź tą drogą :)

 

ps3 - ... i nie obrażaj się na Adę (choć kąśliwa ona czasami) ... ale w kuchni radzi sobie doskonale (sam czasami czerpię z Jej pomysłów)

 

pozdrawiam smakowicie, życząc kulinarnych podbojów

 

"prawdziwa cnota krytyk się nie boi" ... wybacz, ale przez swoje wypowiedzi wywolujesz agresję u innych ... a efekt .... powinieneś sam zauważyć

 

Bardzo dziękuję za tę rzeczową wypowiedź i to z ust twoich.Może nie wiesz ale czasami trzeba czegoś tak osobliwego.To pomaga.Dlaczego ty jeśli widzisz coś potrafisz zganić mnie ale i potrafisz pochwalić.Wiesz doskonale ,że zawsze jesteś tu i nie tylko tu w mym przekonaniu na pierwszym miejscu a ten mur który jest cząstkowo (co widać) między nami, jest li tylko pozostałością gdy na salonach kulinarnych bywał houścik ,który mimo ciętego języka i równie brutalnej riposty dużo wniósł w te FM kulinaria brylując w nich smakowicie z doskonałym wyczuciem tego jak podać by kubki smakowe miały rajzę.;).Co do kiełbasek zaiste macie rację ale uwierz ,że ten efekt końcowy jest bardzo smakowicie zaskakujący.Powiem ci jeszcze jeśli pozwolisz,że takie kiełbasiane roladki zapiekane w piekarniku lub grillowane na jakimś owocowym drewnie(mam trochę gruszy i czereśni) są bardzo lubianym zestawem na moich stołach ,szczególnie wtedy gdy ten spęd lubelski zjeżdża do mnie na wickend ;).Ukochali sobie moje wariacje-rewolucje i powiem że zawsze czekają co spierniczę, a co znowu przypadnie im do gustu:rolleyes:.Wrócę do tej kiełbaski.Uwierz ,hitem tych obłożeń jest składnik który zwie się kapusta czerwoną.Wystarczy jak w gołąbkach sparzyć ja ale nie we wodzie osolonej ale w czerwonym wytrawnym winie.I wtedy kiełbaska lekko podgrzana na grillu po to by ser dokładnie się jej czepił.Później na grill a potem właśnie w docięte liście pozbawione zgrubień-łyka i zawinięte w cieniutki bekon.Do polania sos na pozostałej bazie wina i żurawiny karmelizowanej.Lub chrzan żurawinowy ,który mam od lat w menu.I szybko o steku bo się rozpisałem.Celowo wyciąłem z niego te nieregularne figury i powiem ,że więcej z niego ciekło ,a na posypkę użyłem przypraw do BB z Krety.Smakował inaczej gdyż przyprawy i skropienie cytryną dały fajny efekt dla podniebienia.Nie był suchy.Sałatka z ogórka małosolnego własnego czosnkowego majonezu i oliwek.I na koniec czosnek i śmietana.Wybacz mi ale spytam używasz grillowanej papryki do sosów np pomidorowych?Wiem ,że tak.Czy używasz czosnku grillowanego w skorupkach a potem już bez nich ,gotowanego w śmietanie poddanego blenderowi i użytego do omasty dla ziemniaków .Nie znam nikogo kto dostanie na talerzu do konsumpcji grilowany czosnek by powiedział ,że jest za bardzo czosnkowy.Jego ostry smak przed nie ma nic wspólnego z jego smakiem po obróbce cieplno grillowej.Spróbuj.Gorąco polecam.

 

serdecznie pozdrawiam i dziękuje za chwile miłej pogawędko wej lekcji.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/199806-wiosenne-rewolucje-czyli/page/7/#findComment-6837185
Udostępnij na innych stronach

Kochamy w domu powtórki.Niech w rewolucjach będą mego syna pielmieni,które zrobił i pozostałą cześć kiedyś zamroził. Są lekko pogotowane.Zrobię je z głębokiego tłuszczu w zestawie.Robi je na styl uszek jak robią nasi pogranicznicy.Ja wolę tradycyjne lub te ze sposobu pewnego P.Surówka jakaś oryginalna hmmm......będzie.Jego pielmieni są na bazie mięsa wołowego a wiem ,że kocha jak my wszyscy szpon derek to z niego.:);).Wiem ,że nie pasuje tu ale robiłem tort bezowy w bitej śmietanie z malinami.Nie powiem jak smakował bo mnie zjedziecie za chwalenie się.Nienawidzę piec ciast ale jak mus to mus.Dla perm i finlandia zrobiłbym naleśniki z serem z mojego menu,szynką babuni i kawałkami stek jak z mięso z gyrosa.To połączenie gdy w zawiniątku, nie do końca przypominającego naleśnik ,zawiniemy takie składniki ,zapieczemy w piekarniku na pomidorach i polejem ;)na talerzu sosem-kremem borowikowym ten oryginał śnił będzie się wam ze trzy razy. Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/199806-wiosenne-rewolucje-czyli/page/7/#findComment-6837215
Udostępnij na innych stronach

Produkty są,buraczki się pieką w piekarniku,żeberka na pieczenie w miodzie czekają,pielmieni jako wiodące choć nie do końca podam mojej milady z głębokiej frytury bo lubi i to i żeberka w miodzie.Surówka to :pieczony buraczek ćwikłowy,lodowa,czerwona cebula.Sos do polania myślę.............:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Botwinka jutro lub po jutro ;) ale finlandia i perm bardzo odbiegająca od steka ale równie pyszna i z zajebistymi dodatkami.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/199806-wiosenne-rewolucje-czyli/page/7/#findComment-6837415
Udostępnij na innych stronach

 

http://images66.fotosik.pl/908/9bc4f8e66f0a533amed.jpg

 

 

Uwaga - to nie jest złośliwość, ani różne podobne nacje.

 

To tylko przykład jak wygląda na ruszcie, "wyrób wędliniarski masowy", w którym zawartość mięsa w mięsie "polepszono" (czymś).

To jest kiełbasa "przykurcz" lub "skurczybyk":wiggle:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/199806-wiosenne-rewolucje-czyli/page/7/#findComment-6837592
Udostępnij na innych stronach

Uwaga - to nie jest złośliwość, ani różne podobne nacje.

 

To tylko przykład jak wygląda na ruszcie, "wyrób wędliniarski masowy", w którym zawartość mięsa w mięsie "polepszono" (czymś).

To jest kiełbasa "przykurcz" lub "skurczybyk":wiggle:

 

Wiem ,że doskonale gotujesz i ukłon w twą stronę.Nie jest to złośliwość serwowana przez ze mnie, ani inne opcje nie!!!,........... nacje bo nie rozumiesz słów pisanych.Nacja tu nie pasuje albo nie znasz znaczenia tego słowa.Popatrz teraz......................potrafisz tak zaprezentować syf??????????????????:p.

 

Wklejam bez opisu każdego zdjęcia.Finał będzie na końcu.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/199806-wiosenne-rewolucje-czyli/page/7/#findComment-6837671
Udostępnij na innych stronach

http://images70.fotosik.pl/909/63842a93819cb00amed.jpg

 

http://images69.fotosik.pl/909/7c1cfd5372b74067med.jpg

 

http://images66.fotosik.pl/910/c8b673266e811c33med.jpg

 

finlandia co ty jadasz w takim razie bo na diecie jesteś??? Bydle gówna nie.:p.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/199806-wiosenne-rewolucje-czyli/page/7/#findComment-6837672
Udostępnij na innych stronach

Patrz i kubki stuninguj.

http://images69.fotosik.pl/909/11611c5d0c878c5amed.jpg

 

Będę ci pisał byś babie swej przekazał i babie perm. bo smaczne i zdrowe żarełko zapodaję.

 

Czyli buraczki już mamy.

 

http://images69.fotosik.pl/909/9fd6750079ce8fcdmed.jpg

 

żeberko się gotuje.Przerywnik z kiełbachą.........:wiggle:

 

http://images69.fotosik.pl/909/1cd61fed975eea07med.jpg

 

Jedziemy dalej .............finlandia dietetyku..........

 

http://images66.fotosik.pl/910/d62ba0ff005836demed.jpg

 

http://images68.fotosik.pl/910/ad9fc5cf80530e22med.jpg

 

http://images68.fotosik.pl/910/482cf358dff47c7dmed.jpg

 

http://images66.fotosik.pl/910/49c82b8e2fb57eb4med.jpg

 

http://images67.fotosik.pl/910/a263701861f7d319med.jpg

 

Przerywnik dla mej Gosi........finlandia i perm macie takie przerywniki???;)

http://images68.fotosik.pl/910/aa1e8a74ffb038e7med.jpg

 

Jedziemy dalej............fin ślinisz się????

 

http://images70.fotosik.pl/909/c00242ef30332756med.jpg

 

Jesteśnijaki w kuchni i to nawet dietetyk ale patrz i ucz się jak można se dać do wiwatu.

 

Obiecana surówka.Burak pieczony ,cebula czerwona i lodowa.Sos winegret zawsze z octem balsamicznym.

 

http://images69.fotosik.pl/909/092dc992cf237c2amed.jpg

 

http://images69.fotosik.pl/909/3a6a394cf34a67b6med.jpg

 

Pielmieni Bartosza na fryturę

 

http://images70.fotosik.pl/909/e59c3cdbf5d38d21med.jpg

 

http://images69.fotosik.pl/909/98469d02b66f06damed.jpg

 

Jeśli finlandia na diecie potrafisz coś lepszego to wbijaj w mój topik.

 

http://images69.fotosik.pl/909/13a831f325597e32med.jpg

 

Nie lubię ale sie robi.

 

http://images67.fotosik.pl/910/beeb4854c3cc7909med.jpg

 

Pielmieni w gorącej kąpieli.

 

http://images67.fotosik.pl/910/d3558c46d5b0083amed.jpg

 

http://images69.fotosik.pl/909/3e9cc12723a08b09med.jpg

 

http://images69.fotosik.pl/909/48122d74358f6d12med.jpg

 

Chef Paul co według ciebie jest złe ale tylko ty ....jeśli zrozumieją.?

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/199806-wiosenne-rewolucje-czyli/page/7/#findComment-6837679
Udostępnij na innych stronach

To jest zajebiste. Co za pomysłowość. A to "Bydle gówna nie" to wisienka na torcie.

Trafiło mi sie kiedyś przypadkiem zasiąść na sylwestra w knajpie z pewną panią i jej mężem. Bardzo byli dystyngowani, elegencko ubrani, no robili wrażenie. Do momentu jak wypili ciut za dużo. To co mówili i jak się zachowywali nie da się opisać. Im więcej mówili tym bardziej ujawniała sie ich prawdziwa proweniencja. Jakoś bardzo przypomina mi to co tu czytam. Im więcej NS piszesz tym mniejszą mam ochotę na czytanie tego. Mdli mnie po prostu.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/199806-wiosenne-rewolucje-czyli/page/7/#findComment-6837816
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...