demo1988allegro 07.04.2015 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam. Kolega chce za działkę rolną 0,95 ha 75 000 zł Podał mi numer działki: Jest trochę kawałek od domów i nie jest pierwsza przy drodze, a ja mam na myśli jej przekształcenie. Pokażę zrzut ekranu tego terenu. nr działki: 230 Czy jest szansa na przekształcenie tej działki na działki budowlane? Jeśli tak to na ile działek taki "trójkąt" można przekształcić.Proszę zauważyć, że bezpośrednio obok nie ma domów, tylko są pola, domy są "trochę dalej". Dojazd do działki to droga polna... Podpowiem, bo niewyraźnie widać,że na działce numer 125, czyli niedaleko - stoi dom. Pytam, bo tutaj działki budowlane chodzą po 100 000 zł za 10 arów. Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez demo1988allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 07.04.2015 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 A jaka jest klasa ziemi na tej działce? Ziemie klasy III i lepsze nie mogą być odrolnione, choć są wyjątki. Dlatego pytanie nr 2 - czy jest miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego na ten rejon? Jeśli tak, to co mówi, jeśli nie, to możesz w gminie wystąpić o wydanie warunków zabudowy. Jakie media są na pobliskich działkach? Trzeba wiedzieć, skąd wziąć prąd, wodę, gaz, jak pozbyć się ścieków. Czy działka ma dostęp do drogi publicznej? Obecna droga polna to może być jedynie grzecznościowo udostępniony dojazd.Dobrze, gdybyś miał nr księgi wieczystej, można internetowo sprawdzić dane o działce, m.in. czy jest obciążona hipoteką bądź służebnościami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 07.04.2015 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Da się albo i nie. Za dużo niewiadomych. Widzę, że to już Twoja druga okazja od kolegi...Chcesz zrobić biznes? Wynajmij prawnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demo1988allegro 08.04.2015 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 ok, o wszystko wypytam. Dzięki robert_skitek, dzięki, że uważnie śledzisz. Tamta okazja już poszła. Ktoś mnie wyprzedził, dlatego tej okazji nie chcę przepuścić i muszę się wszystkiego dowiedzieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts