chemt 07.04.2015 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Witam, Chciałbym się doradzić czy reklamować wykonanie wentylacji u dewelopera. W domu (parterowym) mam wykonaną wentylację zakończoną kominem jak na zdjęciu: Ujścia wentylacji są jednostronnie otwarte i ukierunkowane w stronę zachodnią. Jak wiadomo w Polsce i rejonie w którym mieszkam przez większość roku wieje wiatr z kierunku zachodniego co skutkuje nawiewaniem powietrza do komina i dalej oczywiście do domu. Na etapie budowania już zgłaszałem swoje zastrzeżenia co do takiego wykonania kominów - jednak deweloper zapewnił mnie o wykonaniu budowy wg norm i doradził zakup okien z nawiewnikami co też zrobiłem. Jednak mimo nawiewników w oknach, problem nawiewania zimnego powietrza jest na tyle duży, że w wietrzne dni, w pomieszczeniach do których powietrze jest nawiewane bywa o 5-8 st. chłodniej niż w reszcie mieszkania. Oczywiście jak wieje z innego kierunku niż zachodniego, problemu nie ma (i nie wieje też z innych kratek, tj. w kuchni i salonie). Czy taki problem może podlegać reklamacji? Jeśli tak to co mogę zaproponować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts