Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

na rynku ostatnimi czasy zrobił się wysyp firm montujących systemy rekuperacji, dlatego chciałem dopytać na forum mieszkańców Wielkopolski (głównie Poznań i okolice), którzy mają już zamontowaną rekuperację w domu, jaką solidną firmę polecają, a jakiej na pewno nie polecają do montażu rekuperacji.

Rekuperację będę montował w domu jednorodzinnym o powierzchni użytkowej 128 m2. Kanały wentylacyjne można prowadzić poddaszem nieużytkowym.

Pozdrowionka

Glider33

https://forum.murator.pl/topic/199814-solidna-firma-do-monta%C5%BCu-rekuperacji-pozna%C5%84-i-okolice/

samodzielnie nie chcesz zrobić? to takie lego dla większych chłopców. Skoro poddasze nieużytkowe to parterówka a skoro parterówka to tylko dwie skrzynki rozdzielcze, kilka anemostatów, kanały i rekuperator...

Jak chcesz zlecić firmie to z PZN np KlimaSystem

No właśnie im więcej zagłębiam się w temat tym bardziej skłaniam się ku samodzielnej instalacji bo z tego co zauważyłem firmy biorą krocie za robotę - często koło 5-8 tys. za 1-2 dni pracy. Obawiam się tylko otworów w stropie (pustaki teriva) i ścianie (porotherm) dla czerpni powietrza - może warto wynająć firmę co posiada odpowiednie wiertnice ?

Poza tym jeśli już podejmę się samodzielnego montażu to pewnie musiałbym mieć jakiś projekt zrobiony ?

Mi firma zrobila lrojekt od ktorej bralem reku, za free, montowalem a w sumie mo towali to ci sami ludzie co robili mi inne instalacje chyba za 2,5k

chcesz to moge podac namiar na firme od reku na pw, bo nie wiem czy tu mozns

• 1 month później...
  • 2 months później...
  • 3 months później...
W sumie nie wiem, czy jeszcze pomogę ale moi znajomi właśnie z okolic Poznania nie dawno montowali rekuperator w swoim domku. Korzystali z usług firmy [sPAM]a przy zakupie samego rekuperatora otrzymali dotację 40%. Oni są zadowoleni bardzo, ale nie chcieli powiedzieć jakie ponieśli całkowite koszta. Namawiali nas również na ocieplenie domu i stąd dali nam te namiary, ale my chyba ocieplać będziemy już w przyszłym roku. Edytowane przez Elfir
W sumie nie wiem, czy jeszcze pomogę ale moi znajomi właśnie z okolic Poznania nie dawno montowali rekuperator w swoim domku. Korzystali z usług firmy [sPAM]a przy zakupie samego rekuperatora otrzymali dotację 40%. Oni są zadowoleni bardzo, ale nie chcieli powiedzieć jakie ponieśli całkowite koszta. Namawiali nas również na ocieplenie domu i stąd dali nam te namiary, ale my chyba ocieplać będziemy już w przyszłym roku.

Można wiedzieć ile drożej wychodzi wentylacja z 40% dotacją od takiej bez dotacji? Pan przyciśnie znajomych. Chodzi o konkretną kwotę.

Edytowane przez Elfir