glider33 07.04.2015 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Witam, na rynku ostatnimi czasy zrobił się wysyp firm montujących systemy rekuperacji, dlatego chciałem dopytać na forum mieszkańców Wielkopolski (głównie Poznań i okolice), którzy mają już zamontowaną rekuperację w domu, jaką solidną firmę polecają, a jakiej na pewno nie polecają do montażu rekuperacji. Rekuperację będę montował w domu jednorodzinnym o powierzchni użytkowej 128 m2. Kanały wentylacyjne można prowadzić poddaszem nieużytkowym. PozdrowionkaGlider33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatixL 07.04.2015 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 samodzielnie nie chcesz zrobić? to takie lego dla większych chłopców. Skoro poddasze nieużytkowe to parterówka a skoro parterówka to tylko dwie skrzynki rozdzielcze, kilka anemostatów, kanały i rekuperator...Jak chcesz zlecić firmie to z PZN np KlimaSystem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glider33 07.04.2015 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 No właśnie im więcej zagłębiam się w temat tym bardziej skłaniam się ku samodzielnej instalacji bo z tego co zauważyłem firmy biorą krocie za robotę - często koło 5-8 tys. za 1-2 dni pracy. Obawiam się tylko otworów w stropie (pustaki teriva) i ścianie (porotherm) dla czerpni powietrza - może warto wynająć firmę co posiada odpowiednie wiertnice ?Poza tym jeśli już podejmę się samodzielnego montażu to pewnie musiałbym mieć jakiś projekt zrobiony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1001 07.04.2015 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Mi firma zrobila lrojekt od ktorej bralem reku, za free, montowalem a w sumie mo towali to ci sami ludzie co robili mi inne instalacje chyba za 2,5kchcesz to moge podac namiar na firme od reku na pw, bo nie wiem czy tu mozns Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glider33 07.04.2015 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 W takim razie poproszę o namiary firmy na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekFTW 10.05.2015 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Poproszę także o namiary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotri 13.05.2015 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Jestem z Poznania ale projekt i instalację robiła firma z Częstochowy. Daleko ale problemu nie było i na dodatek wyszło najtaniej. Od 3 miesięcy w użytku.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filip80 02.08.2015 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 jaką firmę wybrałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotri 10.08.2015 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 jaką firmę wybrałeś ? Tora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jupiterek96 30.11.2015 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 (edytowane) W sumie nie wiem, czy jeszcze pomogę ale moi znajomi właśnie z okolic Poznania nie dawno montowali rekuperator w swoim domku. Korzystali z usług firmy [sPAM]a przy zakupie samego rekuperatora otrzymali dotację 40%. Oni są zadowoleni bardzo, ale nie chcieli powiedzieć jakie ponieśli całkowite koszta. Namawiali nas również na ocieplenie domu i stąd dali nam te namiary, ale my chyba ocieplać będziemy już w przyszłym roku. Edytowane 30 Kwietnia 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 30.11.2015 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 (edytowane) W sumie nie wiem, czy jeszcze pomogę ale moi znajomi właśnie z okolic Poznania nie dawno montowali rekuperator w swoim domku. Korzystali z usług firmy [sPAM]a przy zakupie samego rekuperatora otrzymali dotację 40%. Oni są zadowoleni bardzo, ale nie chcieli powiedzieć jakie ponieśli całkowite koszta. Namawiali nas również na ocieplenie domu i stąd dali nam te namiary, ale my chyba ocieplać będziemy już w przyszłym roku. Można wiedzieć ile drożej wychodzi wentylacja z 40% dotacją od takiej bez dotacji? Pan przyciśnie znajomych. Chodzi o konkretną kwotę. Edytowane 30 Kwietnia 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts