Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Solidna firma do montażu rekuperacji - Poznań i okolice

Recommended Posts

Witam,

na rynku ostatnimi czasy zrobił się wysyp firm montujących systemy rekuperacji, dlatego chciałem dopytać na forum mieszkańców Wielkopolski (głównie Poznań i okolice), którzy mają już zamontowaną rekuperację w domu, jaką solidną firmę polecają, a jakiej na pewno nie polecają do montażu rekuperacji.

Rekuperację będę montował w domu jednorodzinnym o powierzchni użytkowej 128 m2. Kanały wentylacyjne można prowadzić poddaszem nieużytkowym.

Pozdrowionka

Glider33

No właśnie im więcej zagłębiam się w temat tym bardziej skłaniam się ku samodzielnej instalacji bo z tego co zauważyłem firmy biorą krocie za robotę - często koło 5-8 tys. za 1-2 dni pracy. Obawiam się tylko otworów w stropie (pustaki teriva) i ścianie (porotherm) dla czerpni powietrza - może warto wynająć firmę co posiada odpowiednie wiertnice ?

Poza tym jeśli już podejmę się samodzielnego montażu to pewnie musiałbym mieć jakiś projekt zrobiony ?

• 1 month później...
  • 2 months później...
  • 3 months później...
W sumie nie wiem, czy jeszcze pomogę ale moi znajomi właśnie z okolic Poznania nie dawno montowali rekuperator w swoim domku. Korzystali z usług firmy [sPAM]a przy zakupie samego rekuperatora otrzymali dotację 40%. Oni są zadowoleni bardzo, ale nie chcieli powiedzieć jakie ponieśli całkowite koszta. Namawiali nas również na ocieplenie domu i stąd dali nam te namiary, ale my chyba ocieplać będziemy już w przyszłym roku. Edytowane przez Elfir

W sumie nie wiem, czy jeszcze pomogę ale moi znajomi właśnie z okolic Poznania nie dawno montowali rekuperator w swoim domku. Korzystali z usług firmy [sPAM]a przy zakupie samego rekuperatora otrzymali dotację 40%. Oni są zadowoleni bardzo, ale nie chcieli powiedzieć jakie ponieśli całkowite koszta. Namawiali nas również na ocieplenie domu i stąd dali nam te namiary, ale my chyba ocieplać będziemy już w przyszłym roku.

Można wiedzieć ile drożej wychodzi wentylacja z 40% dotacją od takiej bez dotacji? Pan przyciśnie znajomych. Chodzi o konkretną kwotę.

Edytowane przez Elfir