Lily0000 07.04.2015 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Chciałam wymienić perlator w mieszkaniu, do którego się wprowadzam. Natrafiłam jednak na pewien problem, o ile w kuchni udało mi się odkręcić stary kluczem francuskim o tyle w łazience nie chce on nawet drgnąć. Zauważyłam, że tuż przy gwincie jest spora ilość kamienia. Na reszcie perlatora również był ale skruszył się przy próbach odkręcania. Czy macie może jakąś radę/metodę aby go odkręcić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 07.04.2015 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 ocet, kwasek cytrynowy - oczywiście w pewnym rozcieńczeniu, albo inny odkamieniacz - kupiony w sklepach z agd lub inne środki odkamieniające - znajdziesz na pewno w sklepach z tego typu chemią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mturdus 08.04.2015 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 A technicznie, to owijasz końcówkę wylewki wraz z perlatorem grubo papierem toaletowym, polewasz octem, zakładasz na to torebkę foliową, łapiesz jakąś gumką i zostawiasz na dwie godziny. A jak odkręcisz ten perlator, to weź jakąś szklankę, nalej trochę wrzątku, drugie trochę octu, wrzuć perlator, co pewien czas zamieszaj. Jak nie weszła rdza, to masz dużą szansę, że perlator nie będzie wymagał wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts