masliw 07.04.2015 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Witam,Potrzebuję kupić bądź zlecić wykonanie bramy przesuwnej o świetle 6m. Czy ktoś może montował taką bramę i może podpowiedzieć gdzie i ile to kosztowało. Nie potrzebuje jakichś wodotrysków jeśli chodzi o wygląd ma być prosta i działać - to podstawa, reszta nieistotna. Oczywiście w planie jest aby była sterowana, ale wszystko będzie zależało od pieniędzy. Montaż w okolicach Łącka koło Nowego Sącza (małopolskie)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal194 07.04.2015 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Musisz liczyć się z kosztami rzędu od 3200w górę +koszt ocynku i wylania ławy pod przeciwwagę +koszty piach cement..koszt napędu tylko i wyłącznie firmowy od 1500zł +koszty montażu.Polecam zapytać się montażysty czy ma certyfikat i szkolenia żeby w razie awarii nie umywał rąk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 09.04.2015 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Witam, Potrzebuję kupić bądź zlecić wykonanie bramy przesuwnej o świetle 6m. Czy ktoś może montował taką bramę i może podpowiedzieć gdzie i ile to kosztowało. Nie potrzebuje jakichś wodotrysków jeśli chodzi o wygląd ma być prosta i działać - to podstawa, reszta nieistotna. Oczywiście w planie jest aby była sterowana, ale wszystko będzie zależało od pieniędzy. Montaż w okolicach Łącka koło Nowego Sącza (małopolskie) Pozdrawiam Jeśli chodzi o koszty to wszystko zależy od wykończenia i wyposażenia. Brama o długości całkowitej około 9mb, profil nośny 80/80/5/27mm. Wózki mogą być pięciorolkowe. Cynkowana, czy nie to kwestia indywidualna. Dobrze by było aby nie była wypełniona elementami kutymi ze względu na masę całości. Koszty rzeczywiście w okolicy 3000zł, ale jak pisałem wyżej zależy to od wielu czynników. Można zamówić samą ramę, a w montaż i wypełnienie pobawić się samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masliw 10.04.2015 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Oczywiście zdaję sobie sprawę, że koszty są zależne od wielu czynników, ale tak jak pisałem interesuje mnie najprostsza brama. Jeśli chodzi o wypełnienie to zastanawiam się nad tymi gotowymi elementami z drutu bo to proste i tanie a przy tym lekkie, tak że zależy mi głównie na konstrukcji i napędzie. Tak czy inaczej to koszt rzędu 4500zł z tego co piszecie. Pytałem u wiśniowskiego taka brama z napędem około 6500, więc się zastanawiam czy nie wziąć takiej, bo to różnica w cenie nie jakaś straszna, a przynajmniej wykonanie się wydaje być solidne i jak rozmawiałem ze znajomym co pracował u niego to mówił że faktycznie jakościowo jest OK. Dziękuję za informację.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsik32 15.04.2015 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Witam. Właśnie taką bramę zamówiłem i została mi dostarczona. Swiatło bramy to 6,75m. Nie mówię tu o kosztach bo to inna sprawa bo zrobił mi to kuzyn po kosztach. Brama jest solidna, rama z profili 6x6 o grubości 2 mm, wypełnienie w środku z profili 3x2. Długość całości wraz z przeciwwagą to ok 8 mb. Przyjechała do mnie do Gdańska z okolic Bydgoszczy na podwójnej lawecie samochodowej. Waga tego cuda to ok 350 kg. Sciągnęliśmy ja ręcznie w trzy osoby, dlatego nie mogła być cięższa bo byśmy nie dali rady. Mam jednak pytanie odnośnie napędu. Jaki konkretnie potrzebuję , jakiej firmy wybrać - w grę wchodzi tylko markowy. Chcę aby pilot działał również z napędem bramy Horman. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinp777 03.12.2015 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Mam pytanie odnośnie mojej bramy, czy rozstaw wózków jezdnych i dł. ławy pod nimi jest prawidłowa - brama ma dł. 8m, światło 5,5m, a rozstaw wózków to 1.9m, brama po pełnym otworzeniu bardzo opada ok. 5 cm od poziomu ogrodzenia, wykonawca twierdzi, że to normalne bo brama jest ciężka ok. 400 kg. Boję się, że po montażu automatu ten długo nie wytrzyma. A druga sprawa to odległość pomiędzy słupkiem dojazdowym, a ogrodzeniem według mnie powinno to zostać w jakiś sposób wypełnione i dokładnie ta sama sytuacja po drugiej stronie, mniejsze zwierzęta spokojnie się tamtędy dostaną na podwórze. Czekam na Wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinp777 03.12.2015 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 nie mogę dodać zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinp777 04.12.2015 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Nie mogę dodać zdjęć, to proszę mi powiedzieć jaki powinien być rozstaw wózków jezdnych - brama 8 mb, światło 5,5 mb wózki rozstawione od siebie 1,9 m. waga ok. 400 kg. Brama przy pełnym otwarciu opada 5 cm, czy tak powinno być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janko1314 07.12.2015 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Witam. Właśnie taką bramę zamówiłem i została mi dostarczona. Swiatło bramy to 6,75m. Nie mówię tu o kosztach bo to inna sprawa bo zrobił mi to kuzyn po kosztach. Brama jest solidna, rama z profili 6x6 o grubości 2 mm, wypełnienie w środku z profili 3x2. Długość całości wraz z przeciwwagą to ok 8 mb. Przyjechała do mnie do Gdańska z okolic Bydgoszczy na podwójnej lawecie samochodowej. Waga tego cuda to ok 350 kg. Sciągnęliśmy ja ręcznie w trzy osoby, dlatego nie mogła być cięższa bo byśmy nie dali rady. Mam jednak pytanie odnośnie napędu. Jaki konkretnie potrzebuję , jakiej firmy wybrać - w grę wchodzi tylko markowy. Chcę aby pilot działał również z napędem bramy Horman. Proszę o pomoc. Markowy to nie zawsze znaczy dobry. Przez wiele lat sobie budowali "markę" i teraz nie muszą się starać o klienta. Z pilotami bywa różnie. Producenci wgrywają do nich własne kody i działają one na różnych częstotliwościach. Polecam ROBUSA 600 od Nice i KSE 380 od Elektrobimu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts