radek508 07.04.2015 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Witam Zastanawiam się czy mogę sam zrobić przyłącze wodociągowe do domu (wodociąg leci przy granicy działki)?, a także czy mogę zrobić samemu odpływ kanalizacyjny (kolektor jest na działce)? Jak załatwić projekt wodociągu? Jakie mogą być koszty tych czynności? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwa 07.04.2015 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Najpierw wystąp o warunki podłączenia do sieci wod.-kan. do zakładu eksplatującego te sieci. dostaniesz warunki i tam bedzie napisane co masz dalej robić. Wykonać przyłącza można samemu poza wcinkami do sieci, o ile znajdziesz kogos z uprawnieniami, co ci podpisze jako kierownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 08.04.2015 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Występuje się do właściciela sieci o warunki przyłączenia, następnie wykonuje się projekt przyłączenia poprzedzony wykonaniem aktualnej mapy do celów projektowych, następnie uzgadnia projekt, zgłasza (choć można tez bez zgłaszania, ale tu są chyba nieco inne procedury) następnie wykonuje przyłącze i na koniec dokonuje odbiorów po-wykonawczych geodezyjnych. Jak jest z wpięciem się do sieci nie wiem, bo u mnie projekt i mapę zlecałem firmie trzeciej do wykonania, ale przyłącze z wszelkimi odbiorami zrobił zakład komunalny zarządzający sieć i wpiął się do swojej sieci - to było całkiem wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radek508 13.04.2015 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 A jakie były koszty w twoim przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts