ewik1 07.04.2015 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 prosze o porade, bo już sami nie wiemy kogo słuchać Kupiliśmy dom w którym są 2 balkony, jeden nad wykuszem i drugi nad wejściem.Początkowo balkony miały tylko wylewkę betonową. Balkon nad wykuszem przeciągał i na suficie w salonie była wielka plama.Zatrudniliśmy Pana, który położył pape termozgrzewalną, styropian, zrobił spadek i cienką wylewkę betonową. Było oki, aż do momentu ostatnich deszczy. Balkon nad wykuszem znowu zaczął przeciekać. CO ZROBIĆ ŻEBY POZBYĆ SIĘ TEGO PROBLEMU?????? Dodam, że uprzednio balkony były tylko z betonu, na domu już jest elewacja i papa nie była wywijana na ścianę. Facet, do którego zwróciłam się o poprawe balkonu twierdzi, że należy odciąć elewacje na poziomie 50 cm i podłożyć termozgrzewalną pape i przykryć betonową wylewką ze spadkiem, na to jakaś mazia i potem płytki.... co sądzicie, poradzcie Czy jest jakaś opcja nie psucia elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 07.04.2015 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Wystarczy 5-10 cm. Ściąć 2 cm z grubości, zaciągnąć klejem i wywinąć na to papę. Jaka jest wysokość luzu do drzwi? Jan Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez Jan P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo222 07.04.2015 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 prosze o porade, bo już sami nie wiemy kogo słuchać Kupiliśmy dom w którym są 2 balkony, jeden nad wykuszem i drugi nad wejściem.Początkowo balkony miały tylko wylewkę betonową. Balkon nad wykuszem przeciągał i na suficie w salonie była wielka plama.Zatrudniliśmy Pana, który położył pape termozgrzewalną, styropian, zrobił spadek i cienką wylewkę betonową. Było oki, aż do momentu ostatnich deszczy. Balkon nad wykuszem znowu zaczął przeciekać. CO ZROBIĆ ŻEBY POZBYĆ SIĘ TEGO PROBLEMU?????? Dodam, że uprzednio balkony były tylko z betonu, na domu już jest elewacja i papa nie była wywijana na ścianę. Facet, do którego zwróciłam się o poprawe balkonu twierdzi, że należy odciąć elewacje na poziomie 50 cm i podłożyć termozgrzewalną pape i przykryć betonową wylewką ze spadkiem, na to jakaś mazia i potem płytki.... co sądzicie, poradzcie Czy jest jakaś opcja nie psucia elewacji? można zrobić bez zrywania ocieplenia - należy wywinąć blachę i ją włożyć w nacięte ocieplenie potem papa i już - tak u mnie zrobili i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 08.04.2015 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 można zrobić bez zrywania ocieplenia - należy wywinąć blachę i ją włożyć w nacięte ocieplenie potem papa i już - tak u mnie zrobili i jest ok To Ci źle zrobili. Papa przyklejona na płask do blachy puści . Różna rozszerzalność. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewik1 08.04.2015 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Wystarczy 5-10 cm. Ściąć 2 cm z grubości, zaciągnąć klejem i wywinąć na to papę. Jaka jest wysokość luzu do drzwi? Jan Panie Janie, przepraszam ale ja jestem tylko kobietką, można jaśniej jak ma to wyglądać?nie wiem o co Pan pyta -wysokośc luzu od drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 09.04.2015 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Panie Janie, przepraszam ale ja jestem tylko kobietką, można jaśniej jak ma to wyglądać?nie wiem o co Pan pyta -wysokośc luzu od drzwi? Czy jest miejsce na wylewkę i płytki - ok. 5 cm ? Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewik1 09.04.2015 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 wylewka jest już zrobiona na tych papach, teraz należałoby kłąść tylko jakąś mazie i płytki...ale że to wszystko przecieka-bo papa nie była wywijana na ścianę-żeby właśnie nie psuć elewacji-teraz facet twierdzi, że musi to wszystko skuć i położyć od nowa łącznie z wywyinieciem papy i zepsuciem na 50 cm elewacji!!!!pomocy Panie Janie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewik1 11.04.2015 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 czy nikt z mądrych głów nie potrafi doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 11.04.2015 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 czy nikt z mądrych głów nie potrafi doradzić? Pytam się ; czy TERAZ jest miejsce na wylewkę i płytki do progu. Nie potrze-baby skuwać. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewik1 11.04.2015 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Pytam się ; czy TERAZ jest miejsce na wylewkę i płytki do progu. Nie potrze-baby skuwać. Jan teraz to jest miejsce tylko na płytki i na nic wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 11.04.2015 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 teraz to jest miejsce tylko na płytki i na nic wiecej To trzeba zdjąć wylewkę, zamontować obróbkę , Pokryć dobrą papą z wywinięciem 10 cm na ścianę. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewik1 11.04.2015 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 czyli ściąć elewacje na 10 cm i wywinąć papę?rozumiem, że potem ubytek elewacji zakryje cokół.Ale czy da rade zgrzac pape na tych 10 cm? nie podpalając steropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 11.04.2015 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Lub położyć zywice poliuretanowa zamiast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 11.04.2015 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Trzeba czytać uważnie:bash: Wyraźnie napisałem : "Zaciagnąć klejem " Chodzi o klej do styro, żeby była jasność . Nie butapren .Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atelega 11.04.2015 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Lub położyć zywice poliuretanowa zamiast tak czy owak elewację trzeba wyciąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 11.04.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 tak czy owak elewację trzeba wyciąć 2 cm z grubości ocieplenia a 10 wysoko. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewik1 11.04.2015 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 (edytowane) prosze o wyrozumiałość jak to 2 z grubości ocieplenia? styropian ma 12 cm grubości a ja mam wyciąć tylko 2cm. i na 8 cm styropianie mam wywinąć papę? dlaczego nie ściąc po całości 10cm i pape wywinąć bezpośrednio na ścianę domu? Edytowane 11 Kwietnia 2015 przez ewik1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 12.04.2015 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 prosze o wyrozumiałość jak to 2 z grubości ocieplenia? styropian ma 12 cm grubości a ja mam wyciąć tylko 2cm. i na 8 cm styropianie mam wywinąć papę? dlaczego nie ściąc po całości 10cm i pape wywinąć bezpośrednio na ścianę domu? Spokojnie Janek , spokojnie. Na ścianie ma pozostać 10 cm styropianu. Inaczej będzie mostek termiczny. Styropian pionowy powinien łączyć się ze styropianem poziomym ( inaczej mostek). Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 12.04.2015 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Mistrzu Janie, bez schematu chyba się nie obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 12.04.2015 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Mistrzu Janie, bez schematu chyba się nie obejdzie. Ciężka sprawa. Na komputerze gorzej mi idzie niż na budowie. W każdym razie ma powstać uskok 2 cm w ociepleniu pionowym o wys 10 cm.Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts