Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cieknący balkon?

ewik1

Recommended Posts

prosze o porade, bo już sami nie wiemy kogo słuchać

Kupiliśmy dom w którym są 2 balkony, jeden nad wykuszem i drugi nad wejściem.Początkowo balkony miały tylko wylewkę betonową. Balkon nad wykuszem przeciągał i na suficie w salonie była wielka plama.Zatrudniliśmy Pana, który położył pape termozgrzewalną, styropian, zrobił spadek i cienką wylewkę betonową. Było oki, aż do momentu ostatnich deszczy. Balkon nad wykuszem znowu zaczął przeciekać.

CO ZROBIĆ ŻEBY POZBYĆ SIĘ TEGO PROBLEMU??????:bash:

Dodam, że uprzednio balkony były tylko z betonu, na domu już jest elewacja i papa nie była wywijana na ścianę.

Facet, do którego zwróciłam się o poprawe balkonu twierdzi, że należy odciąć elewacje na poziomie 50 cm i podłożyć termozgrzewalną pape i przykryć betonową wylewką ze spadkiem, na to jakaś mazia i potem płytki....

co sądzicie, poradzcie

Czy jest jakaś opcja nie psucia elewacji?

prosze o porade, bo już sami nie wiemy kogo słuchać

Kupiliśmy dom w którym są 2 balkony, jeden nad wykuszem i drugi nad wejściem.Początkowo balkony miały tylko wylewkę betonową. Balkon nad wykuszem przeciągał i na suficie w salonie była wielka plama.Zatrudniliśmy Pana, który położył pape termozgrzewalną, styropian, zrobił spadek i cienką wylewkę betonową. Było oki, aż do momentu ostatnich deszczy. Balkon nad wykuszem znowu zaczął przeciekać.

CO ZROBIĆ ŻEBY POZBYĆ SIĘ TEGO PROBLEMU??????:bash:

Dodam, że uprzednio balkony były tylko z betonu, na domu już jest elewacja i papa nie była wywijana na ścianę.

Facet, do którego zwróciłam się o poprawe balkonu twierdzi, że należy odciąć elewacje na poziomie 50 cm i podłożyć termozgrzewalną pape i przykryć betonową wylewką ze spadkiem, na to jakaś mazia i potem płytki....

co sądzicie, poradzcie

Czy jest jakaś opcja nie psucia elewacji?

można zrobić bez zrywania ocieplenia - należy wywinąć blachę i ją włożyć w nacięte ocieplenie potem papa i już - tak u mnie zrobili i jest ok

wylewka jest już zrobiona na tych papach, teraz należałoby kłąść tylko jakąś mazie i płytki...ale że to wszystko przecieka-bo papa nie była wywijana na ścianę-żeby właśnie nie psuć elewacji-teraz facet twierdzi, że musi to wszystko skuć i położyć od nowa łącznie z wywyinieciem papy i zepsuciem na 50 cm elewacji!!!!pomocy Panie Janie:(

prosze o wyrozumiałość jak to 2 z grubości ocieplenia? styropian ma 12 cm grubości a ja mam wyciąć tylko 2cm. i na 8 cm styropianie mam wywinąć papę?

dlaczego nie ściąc po całości 10cm i pape wywinąć bezpośrednio na ścianę domu?:rolleyes:

Edytowane przez ewik1

prosze o wyrozumiałość jak to 2 z grubości ocieplenia? styropian ma 12 cm grubości a ja mam wyciąć tylko 2cm. i na 8 cm styropianie mam wywinąć papę?

dlaczego nie ściąc po całości 10cm i pape wywinąć bezpośrednio na ścianę domu?:rolleyes:

Spokojnie Janek , spokojnie. Na ścianie ma pozostać 10 cm styropianu. Inaczej będzie mostek termiczny. Styropian pionowy powinien łączyć się ze styropianem poziomym ( inaczej mostek). Jan