Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Taki pomysł - żeby pod folię na chudziaka dać piankę montażową pod panele - koszt - 1 zł/ 1 m - co spowoduje, że całość podniesie koszt jedynie o 75 złotych.

Proszę o wasze opinie - pomysł podyktowany jest tym, że taka pianka leżąc na chudziaku uchroni folię przed jej przetarciem od chodzenia po niej przez robotników. Będzie osłoną folii.

Podajcie wasze pomysły - temat rozpaczliwie pilny :)

Czy pianka nie będzie trzymać wilgoci ?

Czy pianka bedzie trzymac wilgoc? Zważ taka pianke a potem zanuż w wiaderku z wodą. Po paru godz. wyjmij ją i zważ ponownie.
Taki pomysł - żeby pod folię na chudziaka dać piankę montażową pod panele - koszt - 1 zł/ 1 m - co spowoduje, że całość podniesie koszt jedynie o 75 złotych.

Proszę o wasze opinie - pomysł podyktowany jest tym, że taka pianka leżąc na chudziaku uchroni folię przed jej przetarciem od chodzenia po niej przez robotników. Będzie osłoną folii.

Podajcie wasze pomysły - temat rozpaczliwie pilny :)

Czy pianka nie będzie trzymać wilgoci ?

Możesz tak zrobić pod warunkiem, że masz suchą wylewkę. Pozdrawiam.

znaczy się - mam suchego chudziaka ? Na wiosnę pojawiały się na nim ciemne plamy wilgoci.

Co prawda - nie mam jeszcze rynien i woda z dachu leje się obok ścian budynku. W planie jest studnia chłonna kawał drogi od domu.

--

A co do wylewek to na mokro będzie jak to wylewka.

Folii na chudziaku będą dwie warstwy. folia zapewne 0.3 mm

Ta pianka nie jest najlepszym pomysłem - po pierwsze może nie tyle izolować, a podciągać wilgoć w okolice folii, może również gnić (ulegać rozkładowi gdyż jej skład nie jest znany- bo nie jest przewidziany w to miejsce) dodatkowo wydzielać jakieś śmierdzące związki -nie koniecznie szkodliwe, ale o nieprzyjemnym zapachu.