Gorbhas 01.07.2015 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Ja twój też amalfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorbhas 06.07.2015 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Ach... początek idzie zgodnie z planem. Od dzis piękni się na naszej działce śliczny czarny płot z ogrodzeniem i bramą tymczasową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 06.07.2015 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Fajnie wszystko się zapowiada grunt to mieć wszystko przemyślane i rozplanowanie. Też będę śledzić i czekam na pierwsze zdjęcia i/lub inspiracje czyli to co forumowe tygryski lubią najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 11.07.2015 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 Dosiadam się i ja Będę śledzić ! PS A czemu działka w mieście ? Celowy wybór, czy wyboru nie mieliście ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorbhas 26.08.2015 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Ajjj... Długo mnie nie było leila87 - to był świadomy wybór, kocham Wrocławiaków i lubię klimat naszego miasta. Choć nasza działeczka jest tak fajnie położona, że człowiek czuje się jak na wsi ale ma tylko kilkaset metrów do tramwaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorbhas 30.08.2015 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Zaczynamy płytę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 30.08.2015 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Ja też nawet jak w teorii wolę dzicz, lasy bo nawet już nie wsie to działkę mam w mieście i to jednym z większych w Polsce. Środków komunikacji kilka do wyboru. Wszędzie blisko. A przy dzieciach to jednak ważne. Odcinać się od świata można na emeryturze. Chociaż też prawie jak na wsi u nas Gratuluję rozpoczęcia prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorbhas 02.09.2015 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2015 Mam wizualizacje Mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 02.09.2015 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2015 Robi wrażenie! Jak dla mnie za niska ściana kolankowa, choć z drugiej strony bryła prezentuje się bardzo zgrabnie i atrakcyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorbhas 02.09.2015 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2015 nk my nie będziemy robić poddasza użytkowego - z zamysłu jest to parterówka. Strych wymusił na nas plan zagospodarowania i mamy przestrzeń której nie chcemy. Mąż już kombinuje i mówi, że musimy tą przestrzeń na strychu jakoś wykorzystać - bo on nie przeboleje tego. Nawet z tak niska ścianką kolankową mamy tam i tak 40 m2 powierzchni powyżej 2 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 02.09.2015 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2015 nk my nie będziemy robić poddasza użytkowego - z zamysłu jest to parterówka. Strych wymusił na nas plan zagospodarowania i mamy przestrzeń której nie chcemy. Mąż już kombinuje i mówi, że musimy tą przestrzeń na strychu jakoś wykorzystać - bo on nie przeboleje tego. OK, wszystko jasne, przepraszam, jeśli czegoś nie doczytałem. A tę przestrzeń można faktycznie fajnie zagospodarować. Kibicuję i podglądam, bo domek jest ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorbhas 02.09.2015 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2015 (edytowane) Wieści z placu boju Płyta zaczęta na 20 cm XPS. Jest kilka stresów, pewne sprawy wychodzą w trakcie prac - ale jestem zadowolona, bo wzięłam systemowego wykonawce (znanego na forum) z dużym doświadczeniem i pomimo wszystko czuję się, że dobrze się nami i naszym domem opiekują oraz dobrze na bieżąco dobierają rozwiązania. W typowym stresie przyszłego użytkownika domu oczywiście zadaję sobie pytanie - czy ten dom nie jest za mały? Jak na razie koparka udowodniła mi naocznie, że w garażu raczej powinny się zmieścić nasze auta. Edytowane 2 Września 2015 przez Gorbhas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorbhas 02.09.2015 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2015 OK, wszystko jasne, przepraszam, jeśli czegoś nie doczytałem. A tę przestrzeń można faktycznie fajnie zagospodarować. Kibicuję i podglądam, bo domek jest ciekawy. Chyba zorganizuję konkurs na pomysły na wykorzystanie góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniKasia 02.09.2015 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2015 Witam się u Ciebię w dzienniku. Gratuluję rozpoczęcia prac-bardzo możliwe, że mamy tego samego forumowego wykonawcę płyty;) Wizualki wyszły bardzo zachęcająco, z czego planujecie elewację? My też mamy nieużytkowe poddasze i więźbę prefabrykowaną. Wzmocniliśmy konstrukcję wiązarów na 50mkw, wysokość ok 2,2-2,3 i robimy tam bawialnie dla dzieciaków oraz mały składzik na klamoty, tych niestety zawsze pełno. Będę kibicować. Co do ścianki kolankowej wg mnie wasz dom ma ładne proporcje. Podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorbhas 02.09.2015 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2015 Ja się cały czas zastanawiam nad górą - bo ulokować schody mogę tylko kosztem szaf w korytarzo-garderobie. Aktualnie chciałabym temat zamrozić - przygotować wszystko pod adaptację, wyciągnąć piony i zaczekać na dobry pomysł. Elewację i dach mam w marzeniach z łupka ale na razie liczę i liczę - kombinuje na czym oszczędzić by zrobić taką fasadę i jak zamieszać w naszym budżecie Wersja ekonomy to grafitowy tynk z coolpigmentem i płaskie dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorbhas 04.09.2015 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 No i płyta wylana Mam zdjęcia z początku prac, ale finału już brak bo inwestorka była zajęta szaleństwem z woda i polewaniem. Niestety najwcześniej wylane warstwy trochę popękały. Nie obyło się bez opóźnienia, bo pompa z betoniarni się zatkała i przez godzinę mieliśmy postój. Potem jak znowu ruszyło to ekipa walczyła by jak najlepiej wyrównać beton i naprawić błąd betoniarni (na końcu zacierali ręcznie na kolanach - ostro pracowali). Finał finałów to jestem zachwycona chodząc po kuchni i sypialni - choć mój M już narzeka, że dom za mały ;P. Moja rada dla innych planujących płytę (czy strop) - miejcie wodę i węże w pogotowiu jak tylko zaczynają lać beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 04.09.2015 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Płyta, to jest to! Gratulacje! Mam te same radosne wrażenia z przechadza nie się po własnym domu, na razie jeszcze tylko w wyobraźni. Wąż + woda - obowiazkowo, ale deszczowa pogoda będzie Wam też sprzyjać. Czekamy na dalszy rozwój wydarzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorbhas 24.09.2015 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Skrzynka prądowa jest i kluczyk jest - teraz czekam na licznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorbhas 22.01.2016 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 (edytowane) :wave: Właśnie osiągnęliśmy stan surowy otwarty A w przyszłym tygodniu montaż okien I piękni sie też szpaler ponad 200 tuj szmaragd (zalążek intymnego ogrodu). Ps. Prąd dotarł do nas dopiero w styczniu - opieszałość Tauronu mnie zadziwia... Edytowane 22 Stycznia 2016 przez Gorbhas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorbhas 04.02.2016 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 (edytowane) Czy wy też macie łeb jak sklep po ustalaniu z elektrykiem lokalizacji punktów świetlnych i gniazd? Podczas tego spotkania chyba schudłam 5 kilo od tego myślenia Niby już wiem gdzie ma być jakaś lampa, ale gdzie gniazdka, gdzie lampy stojące, gdzie włączniki?.... Jakoś przeżyłam elektryków i instalatorów od ogrzewania - jestem z siebie dumna Edytowane 4 Lutego 2016 przez Gorbhas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts