Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Deweloper CityHouse, dom szeregowy ~ 400 tys., standard - porada

Recommended Posts

Witam serdecznie,

To mój pierwszy temat tutaj, więc proszę o wyrozumiałość i jeśli to nie jest odpowiednia kategoria, to proszę o przesunięcie do innej. Lepszej jednak nie znalazłem.

Zastanawiam się dość mocno nad deweloperem CityHouse z Gdańska. Czy jakaś osoba z forum ma jakieś opinie / doświadczenia związane z tym deweloperem?

Druga sprawa to opinia na temat standardu budowy domu szeregowego: http://www.cityhouse.com.pl/ea/strony/index.php?id=165&p=162&k=165

Kompletnie się na tym nie znam (czas się zacząć dokształcać), a warto się pewnie na niektóre ewentualności przygotować.

Cena jest adekwatna w takim przypadku?

Pozdrawiam i dziękuję z góry za odpowiedzi.

Edytowane przez mrzepinski

Co do wypowiadania się n/t ceny to trzeba znać jeszcze wymiary - czyli powierzchnię domu/działki.

A tak na oko to niesamowicie okropnie naćkane tam tych domów:sick:

To jednak domy szeregowe, a nie wolnostojący dom. Pod względem ceny / metrażu / odległości od centrum to jedna z lepszych opcji.

A co do standardowego wykończenia? Jak to wygląda okiem eksperta? :)

Warto na coś zwrócić uwagę? To jednak standardowe wykończenie. Z pewnością można uzgodnić jakieś zmiany. Budowa rozpoczyna się dopiero za jakiś czas.

Zwracać uwage na wszystko należy.

"Stolarka okienna i drzwi balkonowe - wykonana z profili PVC z wkładem dwukomorowym, okucia obwiedniowe." nie bardzo rozumiem zapis o 2 komorowym wkładzie , pakiet szybowy potrójny to powoli standart

"instalacja grzewcza – kocioł gazowy dwufunkcyjny, grzejniki panelowe z zaworami termostatycznymi;"

ja bym polecił nie odpuścił kocioł kondensacyjny, raczej jedno funkcyjny niż 2 +zasobnik CWU , i żadne grzejniki tylko podłogówka, drabinki tylkow łazince jako dodatek

instalacje niskoprądowe – instalacja telefoniczna – 1 gniazdo, instalacja RTV – 1 gniazdo, instalacja domofonowa – 1 punkt z wyprowadzeniem na zewnątrz;"

gniazdo telefony to chyba zbędne jest, za to brak sieci internet (wiem że jest wi-fi ale to lipa) jedno gniazdo rtv to wg mnie o kilka za mało. Może jakaś instalacja pod monitoring, pod alarm.

Zwracać uwage na wszystko należy.

"Stolarka okienna i drzwi balkonowe - wykonana z profili PVC z wkładem dwukomorowym, okucia obwiedniowe." nie bardzo rozumiem zapis o 2 komorowym wkładzie , pakiet szybowy potrójny to powoli standart

Tak tez myślałem, że to chwalenie się standardem na rynku.

"instalacja grzewcza – kocioł gazowy dwufunkcyjny, grzejniki panelowe z zaworami termostatycznymi;"

ja bym polecił nie odpuścił kocioł kondensacyjny, raczej jedno funkcyjny niż 2 +zasobnik CWU , i żadne grzejniki tylko podłogówka, drabinki tylkow łazince jako dodatek

Dlaczego kondensacyjny i dlaczego nie dwufunkcyjny?

instalacje niskoprądowe – instalacja telefoniczna – 1 gniazdo, instalacja RTV – 1 gniazdo, instalacja domofonowa – 1 punkt z wyprowadzeniem na zewnątrz;"

gniazdo telefony to chyba zbędne jest, za to brak sieci internet (wiem że jest wi-fi ale to lipa) jedno gniazdo rtv to wg mnie o kilka za mało. Może jakaś instalacja pod monitoring, pod alarm.

To myślę jest spokojnie do dogadania na odpowiednim etapie budowy.