Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podmurówka pod ogrodzenie czym pomalować?

Recommended Posts

witam posiadam podmurówkę pod siatkę ok. 200 Mb , pomalowałem ja kiedyś Betondurem Eko jednak jak sie okazało podmurówka była chyba za świeża i niestety wszystko odchodzi całymi plastrami . Chciałbym to jeszcze raz zeszlifować i pomalować od nowa jednak za bardzo nie wiem czym , poszukuje czegoś wydajnego i nie drogiego niestety farby typu Betondur nie nalezą do najtańszych zwłaszcza jak potrzeba ich znaczne ilości. Moze ma ktoś jaki pomysł czym to teraz pomalować ? Ostatni kolor jaki miałem to taki piaskowy moze sa jakieś impregnaty koloryzujące lub cos podobnego ?

Jak rozumiem podmurówka posiada izolację pionową i poziomą? Bo jeśli nie to możesz malować co pół roku - nie ma sensu...

nie sadze zeby tam byla jakas izolacja , przyszli "szpece" wykopali rowy, nasypali gruzu, kamieni, zrobili szalunki, wsadzili slupki wszytsko zalali zaprawa i tyle :) rozumiem ze juz sie tego niczym nie maluje ???

nikt nie pomoże???? :(

Pomaluj śnieżką do betonu.

Maluje się taką w zakładach podłogi po których jerzdzą widlaki itp.

Ewentualnie chlorokałczukiem ( farba chlorokałczukowa), również może być śnieżka

Paleta barw do wyboru - od zielonego po niebieski , różowy itp

Najwązniejsze - zanim pomalujesz kup folie w płynie i zamaluj Pędzlem ławkowcem całą podmurówke !!!!!!!!!!!

Edytowane przez Św.Mikołaj

kolarz: dobrze rozumiesz... podciąga wilgoć, jest mokre i tyle. Żeby pomalować musiałbyś to wyczyścić, zagruntować, zabezpieczyć przed tym by ciągnęło wilgoć. Jak?

oj to widze ze bede chyba sobie musial to wszytsko darować, z tego co wyczytalem to bylyby to wielkie koszty renowacji tego fundamentu, bylem ostatnio na dzialce i tak naprawde to farba zeszla tylko od góry, bokami miejscami tez ale w wiekszosci sie trzyma w miejscach gdzie farba dobrze sie wchlonela, mimo wszytsko i tam by trzeba bylo wszytsko malowac pewnie od poczatku :(