wrozanski 08.04.2015 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Witam, czy ktoś spotkał się z bramą garażową rolowaną lub segmentową, która pasowałaby do garażu zaprezentowanego w załączniku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 08.04.2015 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Ale w czym tutaj widzisz problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 08.04.2015 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Ale w czym tutaj widzisz problem? A ty go nie widzisz? Niestety pozostaje brama rolowana. Brama sekcyjna nie odworzy się do końca i będzie problem z automatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 08.04.2015 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 otworzyć to może się i otworzy ale o automacie zapomnij Realnie tylko rolowana, tak jak napisał bwojtek Ewentualnie zamocować ją poniżej belki tak by się mieścił także automat tyle tylko, że w świetle, po otwarciu bramy będzie nisko, niżej o jakieś 40-50 cm z automatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 08.04.2015 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Aż z ciekawości zmierzę u siebie jak pojadę na działkę. Tyle że u mnie jest boczny napęd. ( http://bramtechplock.pl/ciekawe-rozwizania/53-naped-boczny-novoport-firmy-novoferm ) Choć nie wiem czy to ma aż tak duże znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 08.04.2015 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Tak na szybko liczac wejdzie ci tam brama NOVOFERM 2500 x 2000 z napędem bocznym Novoport. Spręzyny skretne tradycyjnie z przodu.Prowadnice wyjdą jakieś 3 cm poniżej belki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 08.04.2015 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Nie mam tylko pewnosci czy naped nie wystaje wiecej jak te 3cm ponad prowadnice.Trudno mi to w tej chwili stwierdzic - http://www.unimar.pl/galerie/bramy/02.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrozanski 08.04.2015 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Dzięki wszystkim za szybkie odpowiedzi.CINEK, zainteresowałem się tą bramą z napędem bocznym NOVOFERM już wcześniej. Niestety na razie wszyscy podają mi, że odległość pomiędzy nadprożem i belką jest za mała, czekam jeszcze na niektóre odpowiedzi od sprzedawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrozanski 08.04.2015 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Ironią losu jest to, że dla rolowanej znów nadproże jest za niskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 08.04.2015 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 To są właśnie nasi projektanci. Im pasowało a ty masz kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 08.04.2015 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 montowałem kiedyś bramę gdzie miedzy prowadnicą w sufitem było tylko 5mm luzu a prowadnica opierała się na przednim i tylnym stelażu - działa po dziś dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKos 08.04.2015 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 montowałem kiedyś bramę Ty montowałeś czy twoi chłopacy montowali ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 08.04.2015 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 montowałem kiedyś bramę gdzie miedzy prowadnicą w sufitem było tylko 5mm luzu a prowadnica opierała się na przednim i tylnym stelażu - działa po dziś dzień Ja mam tylko obawy o ten naped boczny. Czy nie wystaje więcej jak 30 mm. Wtedy musiałby się zatrzymywać przed belka na niepełnym otwarciu bramy. Przy bramie na 2000 wysokiej odległość belki od nadproża nie ma większego znaczenia, gdyż brama jest zamontowana pod nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 08.04.2015 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Witam, czy ktoś spotkał się z bramą garażową rolowaną lub segmentową, która pasowałaby do garażu zaprezentowanego w załączniku: [ATTACH=CONFIG]312066[/ATTACH] segmentowa może być taka http://www.hormann.pl/bramy-garazowe/boczna-brama-segmentowa-hst/ albo zmniejszasz wysokość do 200 i spokojnie wchodzi brama z niskim prowadzeniem z silnikiem albo rolowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 08.04.2015 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Ty montowałeś czy twoi chłopacy montowali ?? a byś wiedział, że sam, oni wstawiali okna ja bramę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 08.04.2015 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Ja mam tylko obawy o ten naped boczny. .... napęd nie był boczny tylko centralnie po środku bramy Z uwagi na to, że genialny architekt tak zaprojektował to wiekszym suvem już byś nie wjechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts