andrzej1984 26.04.2015 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Witam, zakupiłem klej kreisel i ten już trzyma Mam pytanie czy gdy rano padało mogę w tym dniu ocieplać czy raczej sobie odpuścić . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 26.04.2015 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Jaki dać klej do styropianu który mam zamiar nakleić na tynk wapienno-cementowy który w dodatku był wcześniej malowany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 26.04.2015 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Pierwsze to zrób próbę na odrywanie, czy klej nie odpadnie z "farbą" bo może by wypadało zrobić szuru buru elewacji i ją umyć myjką ciśnieniową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 26.04.2015 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 a na koniec kołki z metalowym trzpieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 26.04.2015 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Kołkowanie? to bardzo ciekawy problem, spotyka się tu stara szkoła, z przejętym zwyczajem kołkowania wielkich blokowisk, gdzie powierzchnia i siły działające są nie współmiernie większe niż przy chałupce jednorodzinnej.Powinno się pierwsze przykleić całą powierzchnią płyt i dać pro forma 1 kołka na płytę.Przy izolacji 20-30cm sama w sobie izolacja jest już dobrze sztywna.I broń Boże stalowych, tylko przerwy w izolacji zrobić .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1984 06.05.2015 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Witam, Mam problem z wbiciem trzpienia do końca lub zagłębić kołek odbija mi się od styropianu i nie chce wejść głębiej w czym problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 06.05.2015 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 za mala srednica wiertla zuzyte wiertlo niewlasciwie dobrany kolek do rodzaju materialu, np dluga strefa rozporu przewidziana do ceramiki poratyzowanej a wbijasz w material pelny (beton, silka, gazobeton) kiepskiej jakosci kolek. wiecej opcji nie widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1984 06.05.2015 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 wiertło nowe średnica fi 10Kołki ThermixaPan na składzie powiedział ze to nie ma różnicy mam dom z cegły pełnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 06.05.2015 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 nie znam tego producenta. jest roznica pomiedzy kolkami m.in wlasnie w strefie rozporu. Dluga strefa rozporu nie ma miejsca na to zeby sie rozeprzec w materiale pelnym i dlatego nie mozesz wbic trzpienia.Potrzebujesz kolki przeznaczone do montazu w materiale pelnym, i wtedy wszystko bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1984 06.05.2015 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Ale ten producent ma napisane ze "Kołki do styropianu Thermixa zastosowanie:kołki rozporowe do mocowania płyt styropianowych:do betonu, do cegły pełnej, do muru z pustymi przestrzeniami (dziurwka, kratówka), pustaki (typ Porotherm, MAX), do gazobetonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 06.05.2015 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 (edytowane) symbol?ok, znalazlem. To jest dluga strefa.zerknij na http://www.ziel-plast.pl/LITW - krotka strefa LITPA - dluga strefa Edytowane 6 Maja 2015 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1984 06.05.2015 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 To które ja powinienem zastosować ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1984 06.05.2015 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 http://images70.fotosik.pl/863/cf44bbad3aeea64cm.jpg Głębiej nie da rady je wbić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 06.05.2015 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 w ziel-plast nazywa sie to LITW - czyli kolek do styropianu z krotka strefa rozporu.Prawie kazdy producent ma co najmniej 3 rodzaje - do eps krotka strefa (beton, cegla pelna silikaty, ytong)- do eps dluga strefa (max, porotherm etc) - do welny (z trzpieniem metalowym) zazwyczaj tylko dluga strefano i jeszcze sa odmiany z izolatorem, z trzpieniem z PCV, z polamidu etc etc skoro juz masz te kolki sprobuj gdzies nawiercic otwor fi12 i zobacz czy sie wbije do konca trzpien i czy kolek bedzie trzymal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1984 08.05.2015 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Kołki już trzymają porostu wpycham je ręką na siłę ile wlezą i dobijam trzpień ALe mam pytanie odnośnie połączenia styropianu z schodami czy ta szczeline pianka wystarczy zatkać i zatynkować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_74a 11.05.2015 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Cegła nowa czy stara ?- stara cegle umyć - wystarczy zwykły grunt- kolek min. 15 cm- kołkować po min. 24 godzinach - siatkę i klej można zaciągać zaraz po kołkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanalia 22.05.2015 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 witam,ja trochę z innej beczki...czy prawdą jest ,że do oddania budynku nie jest już potrzebne świadectwo energetyczne?czytałem iż od marca tego roku go znieśli.a co jeśli w przyklejonym garażu będę chciał otworzyć jakiś sklepik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1984 13.07.2015 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Witam, Mam pytanie szlifowałem trochę nie równości kleju , czy teraz mam zagruntować to unigruntem , czy mam umyć sciane po tym szlifowaniu i potem farba gruntująca Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts