Sylw. 08.04.2015 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Jak się sprawdza kosz na pranie bielizny w szafce łazienkowej postawiony obok kabiny lub wanny ? Czy lepszy wiklinowy kosz? A może plastikowy, rattanowy lub inny? Chętnie poczytam Wasze doświadczenia, bo sama nie wiem na co się zdecydować. Nie mam w tej materii żadnych doświadczeń.Będę wdzięczna za porady i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik1982 09.04.2015 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Wiklinowy kosz na brudne rzeczy by był najlepszy. Daje od razu urok łazience i jest po prostu ładny. Plastikowy to taki prosty kosz więc nie warto go kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 11.04.2015 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Prosty, ale łatwy do utrzymania w czystości. A poza tym wiklina nie do każdego stylu łazienki pasuje. Np. w glamour jest nie do przyjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 11.04.2015 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Najdyskretniejszy zabudowany w szafce. Gdybym musiała trzymać rzeczy do prania w łazience, na pewno zabudowywałabym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 11.04.2015 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 U mnie dodatkowym utrudnieniem jest fakt, że ów kosz będzie na wprost wejścia- czyli rzucał się w oczy. Nie mam innego miejsca aby go wstawić. Czy taki kosz wiklinowy musi być pomalowany? A w jego wnętrzu musi być bawełniany worek, czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 11.04.2015 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Madzik rozumiem, że jesteś użytkownikiem wiklinowego kosza. Jak go utrzymać w czystości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 11.04.2015 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Madzik rozumiem, że jesteś użytkownikiem wiklinowego kosza. Jak go utrzymać w czystości? Wypowiem się chociaż jestem facetem Kosz wiklinowy to naturalna rzecz więc pasuje do niektórych wnętrz jednak w dzisiejszych czasach bardzo łatwo ją dopasować do każdego wnętrza malując farbą akrylową pod kolor = będzie pasował zawsze. Materiałowy worek jest konieczny z tego powodu, gdyż we wnętrzu takiego kosza (na lewej jego stronie)są zakończenia gałązek wikliny przez co rzeczy w koszu mogą się zaciągać = niszczyć. Raz na 1/2 roku warto jest wyprać i ten wkład, pomiędzy wkład, kosz można włożyć zapach - lawendy, róży itp. Kształty, wielkości koszy są różne i można kupić ciekawe wzory Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 11.04.2015 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Dziękuję za odpowiedź.Wydaje mi się, że kosz z wikliny jest bardziej przewiewny niż zabudowany w szafce. Czy bielizna w takiej szafce może potem pachnieć stęchlizną? Czy Diedra lub inni ma w tym temacie coś do powiedzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masłoprojekt 12.04.2015 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Zgadzam się z CitiMatic. Od razu pomyślałem o zaciąganiu delikatnych części garderoby. Co do przewiewności, jeśli gromadzone brudy będą suche to nie ma problemu. Jeśli mokre (przepocone) to nic nie pomoże. Jak poleżą przygniecione pozostałymi brudami to zatęchną nawet w wiklinowym koszu. Co nie zmienia faktu, że to tak samo jak ciuchy w szafie, nawet suche jak będą gdzieś z tyłu na półkach przez rok leżeć to złapią specyficzny zapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albertM 13.04.2015 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Fajnie jest zabudować taki kosz. Myślę, że jeżeli często pierzesz to nie będzie czuć stęchlizną. Te wiklinowe też są ładne ale zajmują więcej miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-d-a-m23 13.04.2015 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 polecam wiklinę w przypadku mojej łazienki się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 13.04.2015 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 U nas kosz na brudne rzeczy zabudowany w meblach łazienkowych - nie ma zapachu stęchlizny, mokrych rzeczy do niego nie wrzucamy. Piorę raz - dwa razy tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubakuba 15.04.2015 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 No ale jak można dopuścić do tego, aby w koszu na bieliznę był zapach stęchlizny? To chyba, że się w ciuchach chodzi nie wiem ile i nie pierze nie wiem ile. Ja akurat mam wolnostojący plastikowy i się dobrze sprawuje. Zapachów wyżej opisanych nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 15.04.2015 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Też radziłbym to autorowi, szczególnie, że zaznaczył iż kosz będzie znajdować się naprzeciwko drzwi wejściowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 16.04.2015 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Też radziłbym to autorowi, szczególnie, że zaznaczył iż kosz będzie znajdować się naprzeciwko drzwi wejściowych. A co dokładnie byś mi radził Sokratisie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 16.04.2015 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 No ale jak można dopuścić do tego, aby w koszu na bieliznę był zapach stęchlizny? To chyba, że się w ciuchach chodzi nie wiem ile i nie pierze nie wiem ile. Ja akurat mam wolnostojący plastikowy i się dobrze sprawuje. Zapachów wyżej opisanych nie ma. Nie wiem jak można dopuścić do tego, by czuć było stęchliznę- znam przypadki z opowiadań, ale nie drążyłam wówczas tematu jak do tego doprowadzić. I pierwsze co mi się nasunęło to kosz ( z którym nie mam żadnych doświadczeń). Wydaje mi się że kosz stojący jest zawsze bardziej przewiewny a wiec lepszy niż zabudowana szafka.Piszę wydaje mi się gdyż nie mam doświadczenia,porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek-kuc 16.04.2015 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 sam zaobserwowałem, że kosze na pranie to najbardziej zgubna i przepastna rzecz na swiecie...tyle rzeczy juz mi zaginęło a potem po 5 probach poszukiwan odnajdowałem je w koszu .....nie wiem jak to się dzieje... rzeczy znikają no i się pojawiają po jakimś czasie;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 20.05.2015 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Ja mam ten:http://www.laundrycompany.co.uk/ProductReviews/Brabantia40LitreFingerPrintProofWoodlineMattSteelSelector.htmJest w stali FPP, więc się nie palcuje, banalny w utrzymaniu w czystości a na dodatek piękny i praktyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 20.05.2015 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Kaszak fajny ten kosz.Jaką on ma średnicę i gdzie można go kupić oraz za jaką cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inga_p 21.05.2015 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 Mam wiklinowy kosz z materiałowym środkiem wyjmowanym. Najlepsze rozwiązanie, bo koszt dużo pomieści i ładnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts