Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kosz na pranie w łazience

Sylw.

Recommended Posts

Jak się sprawdza kosz na pranie bielizny w szafce łazienkowej postawiony obok kabiny lub wanny ? Czy lepszy wiklinowy kosz? A może plastikowy, rattanowy lub inny? Chętnie poczytam Wasze doświadczenia, bo sama nie wiem na co się zdecydować. Nie mam w tej materii żadnych doświadczeń.Będę wdzięczna za porady i sugestie.

Madzik rozumiem, że jesteś użytkownikiem wiklinowego kosza. Jak go utrzymać w czystości?

Wypowiem się chociaż jestem facetem :)

Kosz wiklinowy to naturalna rzecz więc pasuje do niektórych wnętrz jednak w dzisiejszych czasach bardzo łatwo ją dopasować do każdego wnętrza malując farbą akrylową pod kolor = będzie pasował zawsze.

Materiałowy worek jest konieczny z tego powodu, gdyż we wnętrzu takiego kosza (na lewej jego stronie)są zakończenia gałązek wikliny przez co rzeczy w koszu mogą się zaciągać = niszczyć.

Raz na 1/2 roku warto jest wyprać i ten wkład, pomiędzy wkład, kosz można włożyć zapach - lawendy, róży itp.

Kształty, wielkości koszy są różne i można kupić ciekawe wzory :)

Pozdrawiam

owal_wenge_lniana.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Zgadzam się z CitiMatic. Od razu pomyślałem o zaciąganiu delikatnych części garderoby. Co do przewiewności, jeśli gromadzone brudy będą suche to nie ma problemu. Jeśli mokre (przepocone) to nic nie pomoże. Jak poleżą przygniecione pozostałymi brudami to zatęchną nawet w wiklinowym koszu. Co nie zmienia faktu, że to tak samo jak ciuchy w szafie, nawet suche jak będą gdzieś z tyłu na półkach przez rok leżeć to złapią specyficzny zapach.

No ale jak można dopuścić do tego, aby w koszu na bieliznę był zapach stęchlizny? To chyba, że się w ciuchach chodzi nie wiem ile i nie pierze nie wiem ile. Ja akurat mam wolnostojący plastikowy i się dobrze sprawuje. Zapachów wyżej opisanych nie ma.

Nie wiem jak można dopuścić do tego, by czuć było stęchliznę- znam przypadki z opowiadań, ale nie drążyłam wówczas tematu jak do tego doprowadzić. I pierwsze co mi się nasunęło to kosz ( z którym nie mam żadnych doświadczeń). Wydaje mi się że kosz stojący jest zawsze bardziej przewiewny a wiec lepszy niż zabudowana szafka.Piszę wydaje mi się gdyż nie mam doświadczenia,porównania.

• 1 month później...