Priscilla 08.04.2015 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 (edytowane) Czas biegnie nieubłaganie a ja ciągle nie mam pomysłu. Albo inaczej - codziennie mam inny pomysł Jeszcze niedawno miała być zamknięta, potem całkowicie otwarta, teraz jest pomysł z "barkiem", o ilości kolorów już nie wspomnę. Jest biała- to jest pewniak. Reszta jeszcze w fazie koncepcji Nie mam zielonego pojęcia o projektowaniu a zrobienie czegoś na kształt wizualizacji było nie lada wyzwaniem. Nie zwracajcie uwagi na jakość proszę Mam nadzieje, że cokolwiek widać. Kuchnia jest biała z frontami lakierowanymi i dodatkami merbau. Będę wdzięczna za opinie jeśli chodzi o układ, funkcjonalność i wszelkie pomysły zmian. Zwróćcie proszę uwagę na szafki nad płytą - początkowo miał być tam jedynie okap, ale bardzo chcialabym suszarke do naczyń, wiec powstal pomysl na schowanie okap w szafce i wykorzystaniu drugiej na okap, nie wiem czy to dobry pomysł ... Drugim pomysłem było zastąpienie dodatkow merbau dodatkami w kolorze podłogi, wtedy podłoga była trochę ciemniejsza - jakis dąb lekko bielony. Może na tak małej przestrzeni (salon plus kuchnia maja 30m) lepiej wybrac tylko 1 kolor drzewa?? Liczę na Waszą pomoc! Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez Priscilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinowa8 08.04.2015 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Kuchnia "prawie" zamknięta nie jest złym pomysłem, choć obecnie większość jest całkowicie otwartych. Nie widać tego całego bałaganu i daje gospodyni pewną ...nazwijmy to ....intymność Mnie to akurat odpowiada. Co do Twojego projektu - układ wydaje się funkcjonalny, choć nie widzę lodówki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinowa8 08.04.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Aha, ja mam okap w szafce i wygląda to świetnie, to znaczy okapu nie widać Szafka w środku jest ładnie wykończona, ukrywa okap, ale są też w niej półeczki, więc miejsce nie jest całkiem stracone. Szafka ma szerokość 80 cm, a okap 60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 08.04.2015 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Lodowka bedzie w zabudowie po lewej stronie piekarnika (patrząc z salonu). Po prawej stronie piekarnika az do sciany mam wielki ekran Tak, to prawda, ze zamknięta kuchnia ma wiele zalet i dlatego na poczatku chcialam tylko zamknieta. Ale czeste spedzanie w kuchni czasu powoduje wrazenie 'wyobcowania', wszyscy bawią sie w salonie a biedna mama ciagle w kuchni Dodatkowo otwarta kuchnia mam nadzieje powiększy optycznie ta niedużą przestrzeń. Zobaczymy w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 08.04.2015 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 A jak podlaczyć taki okap do wentylacji? Wydaje mi sie ze szafki do sufitu nad plyta nie beda dobrym pomyslem, chyba lepiej wygladalaby takie nizsze, ale wtedy nie mam pomyslu jak pociagnac rure... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 08.04.2015 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Malinowa - obejrzałam własnie Twoj piękny domek Gratuluje! Czy wygodnie jest przy zlewie? Myslalam o takim samym umiejscowieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinowa8 08.04.2015 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Dziękuję Czy jest wygodnie nie powiem, bo jeszcze nie mieszkamy Gdy się przymierzałam, było ok Bardzo ok nawet, więc taki układ mogę polecić. Ja mam typowy trójkąt roboczy, czyli w zasięgu ręki zlew, płytę i zmywarę. Do lodówki muszę się przejść, ale to już siła wyższa - tak po prostu wyszło. Za bardzo kombinowałam z projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 08.04.2015 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Ja tez tak mam- plyta, zlew i zmywara blisko siebie A co sądzisz o merbau? Czy lepiej zachować spójność i wybrać kolor podłogi? Nie będzie wtedy za nudno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinowa8 08.04.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Osobiście nie przepadam za merbau... Nie dawałabym kolejnego koloru. Chyba mniej znaczy więcej I lepiej też. Moim zdaniem oczywiście. A podłoga będzie w jakim kolorze dokładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinowa8 08.04.2015 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 PS. Trzymałabym się jednego koloru, ewentualnie w różnych tonacjach. A nudno nie będzie na pewno! Poza tym nudę można szybko i łatwo rozwiać dodatkami (doniczką, krzesłem, itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 08.04.2015 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 No wlasnie sie zastanawiam miedzy tymi dwoma kolorami, chociaz zaden z nich nie jest moim idealem :/ Jak nie bedzie merbau to raczej bedzie ten ciemniejszy/ (Moj MŻ tez jest za 1 kolorem drewna ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinowa8 08.04.2015 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 A czy to musi być koniecznie drewno? A może coś w szarościach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 08.04.2015 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Na poczatku moim ideałem kolorystycznym była ta inspiracja. A teraz już sama nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinowa8 08.04.2015 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Hmmm...inspiracja zła nie jest Istotne jest to, co w Twojej kuchni ma grać rolę główną: biel frontów, czy ciepło drewna? Ja nie przepadam za "ocieplaniem" bieli drewnem. Biel sama w sobie jest tak szlachetna i piękna, że nie potrzebuje drugiego (nie ma co ukrywać, również szlachetnego) materiału, jakim jest drewno. Gdyby to była moja kuchnia, postawiłabym na wyeksponowanie bieli, dodałabym coś szarego na podłogę (jeśli już koniecznie drewniane, to w szarości - barlinek dąb marzipan muffin grande na przykład), coś maksymalnie podobnego do podłogi na blat. Kolorystyka zupełnie inna niż w Twojej inspiracji ale myślę, że niegorsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinowa8 08.04.2015 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Nie bierz przypadkiem mocno do serca tych moich wywodów Kuchnia ma się podobać przede wszystkim Tobie. Do rozważań filozoficznych skłoniło mnie Twoje nieprzekonanie/niezdecydowanie co do koncepcji kuchni Trochę pomarudziłam, ale teraz tak patrzę na Twoją inspirację i ...ma coś w sobie. Jeśli Ci się podoba, zostań przy niej. Zgraj tylko podłogę z blatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 09.04.2015 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Alez Kochana dziekuje Ci serdecznie za opinie i swieze pomysly. Szary... jakos nie jest moim ulubionym kolorem. Nie mam do niego przekonania. Chcialabym aby mieszkanie bylo przytulne, a nie 'pokazowe', stad ten pomysl delikatnego przelamania kuchni drewnem. Moze rzeczywiscie to za mala przestrzen aby dawac 2 kolory drewna, wieczorem postaram sie zrobic wizualizacje z 1 kolorem - troche sie obawiam ze bedzie strasznie monotonnie... Bardzo lubie lerbau, aczkolwiek na podlodze bym go nie polozyla, dlatego pomyslalam ze w dodatkach moze byc ok. Sporo jest inspiracji z 2 kolorami drewna, ale faktycznie na wiekszych powierzchniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinowa8 09.04.2015 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Hej, wymyśliłaś coś? A może jednak merbau na podłogę a na blat coś w podobnej tonacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 09.04.2015 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Boje sie merbau na podlodze. Teraz mam meble wenge i po starciu kurzu, po 10min sa juz zakurzone. Wolalabym jasniejsza podloge z praktycznych względów Mysle, kombinuje, ale kazda kolejna wersja wydaje mi sie gorsza od poprzedniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinowa8 09.04.2015 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 W takim razie jaśniutkie (ale w ciepłej tonacji) drewno na podłogę, merbau na blat kuchenny i górę barku (może też na tę obramówkę ściany z piekarnikiem)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinowa8 09.04.2015 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Znalazłam dwa zdjęcia kuchni. Na pierwszym inny blat, inna podłoga (co prawda nie jest drewniana): A na drugim dodatki drewniane w jednym kolorze: Pomijam oczywiście styl tych kuchni....ale mnie bardziej podoba się druga wersja...mimo wszystko jeden kolor drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts