agaciorex 08.04.2015 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Witam, mam niemały problem więc postanowiłam założyć konto i zapytać Zakupiłam na szybko kuchnie z castoramy UNIK. Kuchnia miała być w miarę tania i funkcjonalna z myślą o wynajmie. Stało się jednak tak, że to ja będę użytkowała ową kuchnie więc musi być nie tylko tania i funkcjonalna ale też ładna:) Idąc tokiem myślenie- ma być tanio- zakupiłam również panele fastbo z ikei. Niestety owo połączenie biel na panelach, szafkach i ścianie jakoś nie gra. Na zdjęciu widać zresztą;/ Dodatkowo szafki są niskie... To tego jest betonowy blat laminowany Nie chce już dokupować nowych szafek i wbijać się w koszta. Myślałam, że może pomalowanie ściany na jasny szary coś zmieni.... lub może pozbycie się tych nieszczęsnych paneli...ale co w zamian żeby było tanio? Mam jeszcze max.1000zł do wydania. krótko mówiąc HELP! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 08.04.2015 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Panele zostaw, wymienisz jak się zniszczą. Sugeruję w przyszłości płytki na podłodze.Czy to jest otwarta kuchnia? Niezależnie od tego czy otwarta czy nie aż prosi się o kolor.Tylko nie wiem jaki masz kolor salonu jeśli ta kuchnia to aneks. Na fotce pomieszczenie wydaje się być wysokie, dlatego dla optycznego obniżenia dałabym pod sufitem biały pas.Może jakieś naklejki by się nadawały na te kafle na ścianie nad blatem? Tak dla przełamania tej białej nudy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaciorex 08.04.2015 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Sufit z tego co pamiętam ok 2,60 więc normalny:) Kuchnia otwarta na biały salon, przedzielona po bokach ściankami. Dołączam rzut mieszkania:) A jakby ta ściane pomalować na jasny szary to żle wyjdzie? A może szafki wyżej powiesić? Teraz są od blatu na wysokości 67 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.04.2015 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 ja bym sciane pomalowała na szary kolor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaciorex 08.04.2015 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 i jeszcze jedno pytanie...jaki okap tutaj by pasował? Wbudowany w szafkę czy jakiś inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaciorex 10.04.2015 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Kuchnia zdecydowanie prosi się o kolor. Okap niezabudowany, najlepiej czarny coś w tym stylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kminek 30.04.2015 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 coś w tym stylu? [ATTACH=CONFIG]312523[/ATTACH] Bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 30.04.2015 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Również uważam, że na ścianach kolor. Jak dasz szary, to kuchnia zyska prosektoryjny, zimny klimat (chociaż w niektórych prosektoriach jest dość przytulnie ) Ale to tylko moja subiektywna opinia Ewentualnie... Zamiast tych białych płytek nad blatem, dać kolorowy lakobel/panel z fototapetą na wysokość blat-spód szafek wiszących. Wtedy optycznie powiększy się ta przestrzeń i ściana nad szafkami wiszącymi nie będzie tak przytłaczać. Jasny szary byłby wtedy odpowiedni Np. (przykładowe zdjęcia z netu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts