Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój mały koszmarek- kuchnia!

agaciorex

Recommended Posts

Witam,

mam niemały problem więc postanowiłam założyć konto i zapytać:)

Zakupiłam na szybko kuchnie z castoramy UNIK. Kuchnia miała być w miarę tania i funkcjonalna z myślą o wynajmie. Stało się jednak tak, że to ja będę użytkowała ową kuchnie więc musi być nie tylko tania i funkcjonalna ale też ładna:)

Idąc tokiem myślenie- ma być tanio- zakupiłam również panele fastbo z ikei. Niestety owo połączenie biel na panelach, szafkach i ścianie jakoś nie gra.

Na zdjęciu widać zresztą;/ Dodatkowo szafki są niskie...

To tego jest betonowy blat laminowany :)

Nie chce już dokupować nowych szafek i wbijać się w koszta. Myślałam, że może pomalowanie ściany na jasny szary coś zmieni....

lub może pozbycie się tych nieszczęsnych paneli...ale co w zamian żeby było tanio? Mam jeszcze max.1000zł do wydania.

krótko mówiąc HELP! :)

11137008_1059261217423942_420099017_n (1).jpg

Panele zostaw, wymienisz jak się zniszczą. Sugeruję w przyszłości płytki na podłodze.Czy to jest otwarta kuchnia? Niezależnie od tego czy otwarta czy nie aż prosi się o kolor.Tylko nie wiem jaki masz kolor salonu jeśli ta kuchnia to aneks. Na fotce pomieszczenie wydaje się być wysokie, dlatego dla optycznego obniżenia dałabym pod sufitem biały pas.Może jakieś naklejki by się nadawały na te kafle na ścianie nad blatem? Tak dla przełamania tej białej nudy?

• 3 weeks później...

Również uważam, że na ścianach kolor. Jak dasz szary, to kuchnia zyska prosektoryjny, zimny klimat (chociaż w niektórych prosektoriach jest dość przytulnie ;) ) Ale to tylko moja subiektywna opinia :)

Ewentualnie... Zamiast tych białych płytek nad blatem, dać kolorowy lakobel/panel z fototapetą na wysokość blat-spód szafek wiszących. Wtedy optycznie powiększy się ta przestrzeń i ściana nad szafkami wiszącymi nie będzie tak przytłaczać. Jasny szary byłby wtedy odpowiedni :)

Np. trawa[1].jpg ekran_szklany_w_kuchni.jpg (przykładowe zdjęcia z netu)