Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co można ulepszyć...kawalerka taka całkiem mała 34m2

Teska

Recommended Posts

http://images67.fotosik.pl/781/583348f4df0949b1m.jpg

http://images68.fotosik.pl/780/09ff938bd14f333bmed.jpg

Bardzo proszę o pomoc...co mozna zmienic w tej kawalerce żeby była funkcjonalna?? czy taki rozkład pomieszczeń jest dobry? jak ustawić meble w pokoju żeby było lekko nowoczesnie??? mieszkać tam ma jedna osoba...

proszę o podpowiedzi bom ja w tej materii zielona jestem..jedno co wiem to to że w przedpokoju zrobię dużą szafe, łazienka ok. ale pokój > pojęcia nie mam...

Edytowane przez Teska

Bardzo fajna kawalerka z idealnym układem.

Można zostawić dużą otwartą przestrzeń i dać rozkładaną sofę lub wydzielić małą sypialnię.

Nr1

http://images69.fotosik.pl/780/245a795d157668e9med.jpg

Nr2 kuchnia przeniesiona,woda podpięta z łazienki,kuchenka-indukcja (aneks można zrobić też na ścianie od sypialni)

http://images67.fotosik.pl/781/504d1aef4350dfa2med.jpg

Kinka dzieki wielkie, mówisz że układ jest ok?? tez tak mi kołatało w głowie, dobrze ze jest miejsce na sporo szafę w przedpokoju.

ja jestem za nr 1...tylko tak sie zastanawiam powiedz z sofą - gniazdka tv sa obok okna, wiadomo mogę je przenieść na scianę od łazienki..czy sofka bedzie dobrze wyglądała na środku? a jak np ustawić rogówkę? - bardziej mi odpowiadała itp

myslałam ze np tv zrobić na sciance tej od kuchni- tam gdzi ejest schowana lodówka, ale chyba za mało miejsca i przeszkadzac w sumie bedzie..

Nr 2 tak doradza dwveloper - w sumie sporo ludzi młodych robi nr 2...no ale nie wiem nie umiem dobie wyobrazić jak można wstawic tam coś do spania..tam jest ciut ponad 5 m2..

Edytowane przez Teska

Kinka kochana:)

łamię się nad tym dodatkowym pomieszczeniem do spania...ale ja nie umiem sobie wyobrazić...pokój troszke co 15 m2 i w nim kuchnia- powiedz , czy siedzać na kanapie hihi bedę zaglądała do garnków nie wstając??? jak to bedzie wygladało...

czy ja przesadzam??? bo przecież meble kuchenne , sprzety..

no i drugie...wejście do tego pokoju...jakie ono zostanie szerokie???bo przecież lodówka itp....

kobiety pomózcie !!!

Madzik piszesz o tym "wiekszym" pokoju czy tej małej sypialni? bo ok sypialnia tzn kącik do spania rozumiem. on ma 5,30 m2 Ale chodzi mi o pokój ten 15 m2 on ma być razem z kuchnią...i nie wiem jakie będzie wejscie do tego pokoju, i czy siedząc na kanapie zerknę w garnek - Kinka super naniosła na plan mi ten stół i tak bym zrobiła - ale nie mam zupełnie wyobrażenia czy tam da się pózniej ruszyć???:) mieszkać tam bedzie 1 osoba...

Ja ogólnie jestem za kuchnią półotwartą czyli taką która nie jest odizolowana jednocześnie szlak cię nie trafia jak patrzysz na gary w zlewie :D stąd w ostatniej wersji ta ścianka.Jeśli chodzi o opcje z wydzieleniem sypialni przy 15-16m z aneksem szału nie ma 443cm ma długość pokoju i nie ma co się oszukiwać że z kanapy będzie widok na wszystko.Jak ktoś dużo pracuje i jedyne co robi to kanapki do pracy da się tak żyć ale codzienne obiadki to codzienne sprzątanie trzeba się z tym liczyć.;)

http://images70.fotosik.pl/783/d736d142b8c93785med.jpg

Moje dziecko właśnie przeprowadziło się do mniej więcej takiej kawalerki (tylko kuchnia na jednej ścianie).

Jest o.k., ale...

lodówka chodzi "w sposób dosyć słyszalny", niestety. Tak że trzeba wziąć pod uwagę i to również:yes:

to kochane...pomyslałam i pomyślałam...i tak: z 34 m2 albo zrobię w miarę luzne mieszkanko, albo zrobię klitki...znaczy się sypialnia itp...

mój typ nr 1 inr r 4...

Kinka jak myslisz nr 4 tam gdzi ejest sciana z tv czy zostawić np dalej sciankę wnękę kryjąca lodówkę??? tak jak jest w projekcie dewelopera?

a w nr 1 pomyslałam że rogówkę ustawię np tyłem do kuchni jedna częśc byłaby tam gdzie teraz jest narysowany tv i szafki......tv i szfki na lewej scianie na wprost kuchni,

no i doradzcie - chcę takie kolory - sciany szary ( blady , jasny) meble białe - lakierowane - sofa szara, podłoga napewno ciemna i białe listwy przypodłogowe, firan chyba nie będzie.

Kuchnia dół szafek szary a góra biała - lakierowana

dodatki w zależnosci od nastroju. ale zdecydowanie podstawowe kolory to biały, szary i czarny.

czy to bedzie mdłe??? mi się wydaje że całkiem dobrze to będzie wyglądało.

w łazience zostanie jak jest - tylko drobna zmiana tam gdzie jest pralka bedą zrobione szklane drzwi a za nimi nad pralką półki na chemię gsp itp.

wanna dostanie też szklaną częsciową zabudowę - żeby spokojnie prysznic mozna było wziaść.

w całym mieszkaniu wiadomo oprócz łazienki na podłodze panele.

Czy może ktoś w trakcie murowania mieszkań robił rolety zewnętrzne??? czy to jest mozliwe żeby deweloper jak dostanie plan od razu wziął pod uwagę skrzynki na rolety???

Edytowane przez Teska