peter221 09.04.2015 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Witajcie, jako laik, mam pytanie, bo obawiam się, żeby nie uszkodzić rury. Na zdjęciu po prawej stronie widoczna jest rurka biegnąca od ociekacza przyzlewowego do rury odpływowej pod zlewem. Zbiera się w niej kupa syfu i niestety przepłukiwanie wodą nic nie daje, zostaje smród i syf. Czy Kret mi jej nie uszkodzi? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 09.04.2015 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Jak najbardziej do plastykowych rur się nadaje. Ale nie syp granulek prosto do kratki tylko najpierw rozpuść je w gorącej wodzie np. w słoiku - uważaj bo w wyniku reakcji słoik się nagrzeje i będzie nieprzyjemnie parować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.04.2015 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Witajcie, jako laik, mam pytanie, bo obawiam się, żeby nie uszkodzić rury. Na zdjęciu po prawej stronie widoczna jest rurka biegnąca od ociekacza przyzlewowego do rury odpływowej pod zlewem. Zbiera się w niej kupa syfu i niestety przepłukiwanie wodą nic nie daje, zostaje smród i syf. Czy Kret mi jej nie uszkodzi? [ATTACH=CONFIG]312206[/ATTACH]? A jaki problem jest odkręcić-wyjąć tą rurę i silnym strumieniem ja wypłukać - ponadto warto ją skrócić, aby nie miała kolanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 09.04.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Można wsypać kreta zalać gorąca wodą i już , ale skrócenie rurki też bym zrobił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albertM 15.04.2015 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Kret nic nie uszkodzi ale może też wiele nie pomóc. Możesz spróbować soli z octem ale najlepiej stosować to regularnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter221 15.04.2015 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 dzięki za porady. Co do soli z octem, jakie proporcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 15.04.2015 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Sól z octem? Chyba soda z octem (najpierw jedno, potem drugie!) jeśli już, choć za diabła nie wiem, w czym miałoby to być lepsze od kreta w działaniu na osady z tłuszczu. Co do samego tematu - rurkę skrócić bezwzględnie, ona jest źle zamontowana i stąd cały problem, tego ucha tam nie powinno być! A jak się już ją do tego skrócenia odłączy, to wtedy można ją przepchać choćby patykiem (ew. po całkowitym zdjęciu wypłukanie pod kranem), bez chrzanienia się ze żrącą chemią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts